Putkiin apuja

jantze

Hifiharrastaja
Liittynyt
16.12.2007
Viestejä
1 503
Kaupunki
Helsinki
Tällä palstalla kun tuntuu tuota tietämystä löytyvän niin pirusti, joten pistänpä pari kysymystä.

1) Onko kukaan törmännyt missään Marconi 6DE7 triodeihin joita olisi kaupan? Vinkkejä otetaan vastaan.

2) Mahtaisko kukaan harrastaja auttaa minua putkien mittauksissa? Kotona olisi Läjä 50-luvun Mullardeja (GZ30, GZ32, GZ34) ja 14 RCA:n NOS 6DE7:aa. Lisäks jotain huonompia sekalaisia, joita ei edes kannata mittailla. Eli eli, tarvis vähän mittailla ja sitte paritella noita 6DE7:a.

3) Onko 50-luvun "brown base" GZ34 Mullardi oikeesti hintansa väärti? Mikäli olet kokeillut lähestulkoon kaikki GZ34:t, niin avaudu nyypälle. Jotkut tuntuu pitävän tästä enempi kuin -57 "metal base" -versioista.

Kolmonen nyt oli oikeestaan bonari, mutta herättää suurta mielenkiintoa. Seuraavaksi pitänee kuitenkin hankkia Sophia/EML 274B mesh plate. Messuilla pappa melkein veti herneen nenään kun tiedustelin 274b -putkista, mutta toivottavasti ei tällä kertaa ;) Tarkoitus tosiaan repiä kaikki irti tuosta modatusta WA6:sta.

Kiitos jo etukäteen vinkeistä!
 
Mä taidan olla ihan puukorva kun en kuule NOS 5U4G:n ja uuden Sovtekin välillä mitään eroa. Sama juttu 5Y3:lla. Vanhat putket kyllä kestää noin yleisesti ottaen pidempään.
 
Putkihörhö sanoi:
Mä taidan olla ihan puukorva kun en kuule NOS 5U4G:n ja uuden Sovtekin välillä mitään eroa. Sama juttu 5Y3:lla. Vanhat putket kyllä kestää noin yleisesti ottaen pidempään.

Mites 5R4GY? Tuohon omaani tuota ainakin suositeltiin. Noh, itse en tiedä/osaa sano miten eri vahvistimissa putket pelittelee. Ainakin tuossa omassa kuulokevahvistimessa huomasi eroja, mutta ehkä kuulokkeilla huomaa erot helpommin.

Ja jos Helsingin kieppeillä on joku harrastaja, joka haluaisi mittailla jonain päivä hieman noita minun putkia, niin olisin erittäin kiitollinen.
 
5R4GY:tä en ole kokeillut. 5U4G on single ended stereopäätteessä missä on Sylvania tai GE 6SN7 driverit ja KR Audio 300BXLS pääteputket. Sovtek muuten speksaa maksimivirran alhaisemmaksi 5U4G:lle kuin "alkuperäis"valmistajat. Noissa 6SN7-rööreissä on paljonkin eroa, NOS on paljon parempi ja huriseekin vähemmän kuin Sovtek.

5Y3 on kummassakin, linjaesivahvistimessa sekä phonoasteessa NOS. Muistin ekaks väärin. Laitteet on DIY-kamaa.
 
jantze sanoi:
Ah, vielä yks kysymys liittyen putkiin, eli onko nämä Herbie's Audio Lab:n supersonicit toimivia?
http://herbiesaudiolab.home.att.net/

Ebayssähän on vastaavia halvemmalla, mutta joku ny sattu suositteleen noita.

Supersonicit toimivat tiettyyn rajaan, mutta jos putki on helskutin microfoninen, niin eipä nuo sitä vaivaa kokonaankaan poista, mutta lievästi microfonisilla putkilla nuo tuntuvat toimivan. Minulla noi on Mapletreessä etu/pääteasteissa sekä Zana Deuxxin etuasteessa. No, onhan ne vielä tietysti hienon näköiset....
 
Back
Ylös