Putkietuvahvistin HT kytkennällä?

Arche

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2007
Viestejä
197
Suositelkaapa arvoisat harrastajat HT kytkennällä varustettua putkietusta.
Laitteessa saisi mielellään olla "aito" HT bypass eli kotiteatterin etukanavat menee läpi ilman virrankytkemistä sekä balansoidut liitännät cd-soittimelle ja monikanavaprosessorille samoin kuin lähdöt kaiuttimille.
Googlaamalla tuli vastaan lähinnä jenkkimalleja, Audio Research, Cary-Audio, McIntosh ja Conrad-Johnson, kalliimmasta päästähän nuo ovat mutta esim. Audio Researchin edullisemmat mallit kuten LS 17 herätti mielenkiintoa.
Muitakin varmaan löytyy?
Pannaan nyt budjetiksi vaikka 2000 - 2500 Euroa max. Toki edullisempikin käy ;). Käytetty kiinnostaa, mutta miten mahtaa olla saatavuuden kanssa?
Kiitollinen jo etukäteen ehdotuksista!
/Ari
 
Jotain tuollaista on omassakin päässä pyörinyt, josko pitäisi potkaista vaikka Pännäriä miettimään moisen vempaimen suunittelua. Putkietuvahvistin moderniin kotiteatterikotiin :) ...
 
Olen myöskin pohtinut että miten Pännärin etusta voisi laajentaa 5 tai 6-kanavaiseksi. Jos joku asiaan vihkiytynyt piirtää kytkiksen tuollaisesta niin teen sen oitis.
 
Itseäni kiinnostaa lähinnä 2-kanavainen putkietunen, jonka läpi voi viedä pääkanavien äänet kotiteatterin prosessorilta. Musiikkia olisi sitten tarkoitus kuunnella cd-soitin kytkettynä tuohon 2-kanavaiseen.
 
Missä kohtaa kytkentää se potikka on Pännärissä? Jos se on jossain muualla kuin heti inputtien jälkeen, niin silloin voisi kuvitella homman onnistuvan ehkä seuraavasti. Inputinvalintakytkimeksi valitaan riittävän kiertokytkin, jossa on riittävän monta napaa. Riittävä voisi olla neljä - ehkä. Normaalisti (kait) kahdella navalla hoidetaan lähteenvalinta. Nyt otetaan ylimääräiset navat käyttöön ja niiden kautta hoidetaan se että yhtä valintaa (inputtia) lukuunottamatta kytkentään otetaan mukaan voimakkuudensäädin. Ja sillä yhdellä valitulla nuo navat ohittavat voimakkuudensäätimen. Onnistuisiko?

Ja jos tosta haluaa monikavaisen etusen, niin eihän siinä kait ole muuta kuin "monistaa" kanavien lukumäärän. Kuusikanavaisen saa kun pistää kolmen tavallisen etuvahvistimen rojut yhteen kuoreen.

Ja jos haluaa valmista tavaraa, niin Glim Audiolta kannattaa kysyä, josko tuon kytkennän saisi lisähintaan Glim C-2:een. Hinluokka voisi olla (riippuen lisätyön hinnasta) kysyjän haarukkaan lähes mahtuva.
 
Se tuli vielä mieleen, että jos tuo kiertokytkin on break-before-make (kuten yleensä inputin valinta on), niin tuo katko ennen outputtia saattaa olla huonoksi putkilaitteessa. Ainakin pääteiden osalta on monasti varoitettu, ettei niitä saa pitää päällä ilman kuormaa. Onko tällä merkitystä etuvahvistimessa? Sitä en minä osaa sanoa.

Osin keskustelu jo kuuluu tuonne DIY-osastolle.
 
silmaauki sanoi:
Ja jos tosta haluaa monikavaisen etusen, niin eihän siinä kait ole muuta kuin "monistaa" kanavien lukumäärän. Kuusikanavaisen saa kun pistää kolmen tavallisen etuvahvistimen rojut yhteen kuoreen.

Näinhän sen voi toki tehdä, käyttäen 6-kanavaista potikkaa tai askelvaimenninta. Vaan jos muuntajat ja virtalähdepuolen osaisi mitoittaa suoraan oikein niin ihan kaikkea ei tarvitsisi monistaa. Mahtuisivat helpommin laatikkoon.
 
Kiitoksia vastauksista!
DIY ei ehkä ole ihan mun juttu - tai mistäs senkään tietää, joku aika sitten ei olleet putketkaan :D
Glimiin aion perehtyä tarkemmin, tosin tuossa C2:ssa näyttää olevan vakiona vain RCA liitännät.
Eipä noita maailmalta tunnu hirveästi löytyvän. Yritin selailla vanhoja lehtiä ja lähinnä nuo aluksi mainitsemani merkit siellä pyörivät noilla spekseillä ainakin.
Onko kukaan törmännyt esim. Italialaisiin vastaaviin?
 
kre sanoi:
Näinhän sen voi toki tehdä, käyttäen 6-kanavaista potikkaa tai askelvaimenninta. Vaan jos muuntajat ja virtalähdepuolen osaisi mitoittaa suoraan oikein niin ihan kaikkea ei tarvitsisi monistaa. Mahtuisivat helpommin laatikkoon.
Sorry, ehkä turhan kärjistäen tuon heitin. Muuntajat ja virtalähdepuoli pitää toki tarkistaa ja mahdollisesti vähän suunnitella uusiksi.
 
Hmmm...Lueskelin Balanced Audio Technologyn (BAT) VK-3iX putkietusesta jossa on "Unity Gain setting for feeding a surround processor". Mitenhän tuo pitäisi tulkita? Siis syötetäänkö etusen signaali tuossa tapauksessa monikanavaprosessorin läpi eikä päinvastoin, kuten itse tuon kääntäisin?
 
Manuskan mukaan tuo on minun mielestäni normaali ht-toiminta eli vahvistus ei muutu tuossa esivahvarissa.
 
Kiitti Janne - tohon Koraan täytyykin perehtyä. Näkyi löytyvän edustajakin suht läheltä jos vaikka sais kokeiltavaksi. Ainoa mitä jäi uupumaan oli toinen balanced input mutta sehän ei ole suurikaan ongelma kun CD-soittimesta kuitenkin RCA:t löytyy. Onko kenelläkään kokemusta ko. merkin laitteista? Itse olen vain vilaukselta messuilla nähnyt, en kuullut.
 
Back
Ylös