Putkien vaihtaminen

toksi

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2008
Viestejä
373
Pahoittelut jos tätä on käyty läpi jo jossain aiemmassa ketjussa, mutta en ainakaan ensi hätään sellaista löytänyt.

On ollut tässä suunnitelmissa jo jonkin aikaa vaihtaa 6922-tyyppiset putket Bluenote Koalassani hieman parempiin. En ole kuitenkaan aiemmin säätänyt putkien vaihtamisen kanssa, joten kaipaisin hieman neuvoja kokeneemmilta. Mitä kaikkea pitäisi putkia vaihtaessa ottaa huomioon? Voiko putken laittaa kantaan väärään asentoon, entä pitääkö saman putkityypin sisällä vaihtaessa säätää jännitteitä tms erityisemmin? Erityisempiä säätömahdollisuuksia en soittimestani ole ainakaan löytänyt.. Yleiset ja vähän yksityiskohtaisemmatkin neuvot aloittelijalle ovat tervetulleita.
 

Kutv0ned

Lukulomalla
Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
3 908
yleensä kanta on sellainen, ettei putki sovi siihen kuin yhteen asentoon. Bias säätöä siinä ei välttämättä ole, mutta jos on jännitteen voi mitata n:nännestä pinnistä(riippuu putkityypistä? joku viisaampi tietää mikä pinni)
 

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 122
Kaupunki
Orimattila
Noiden piensignaaliputkien kanssa pelatessa homma menee ihan vain vaihtamalla. Äärimmäisen harvoin (en muista toisin sanoen koskaan törmänneeni) voi olla biasoinnin tarvetta, mutta järjestäen kaikki näkemäni laitteet ovat noiden pikkuputkien suhteen mallia "autobias", eli putki hakee itse toimintapisteensä. Mitään säädettävää siis ei ole.

6922/ECC88/E88CC/6N1P/blaablaablaa on noval-kantainen putki, jota saat melkoisella väkivallalla sulloa jos sen kantaansa väärin haluat. Sokkona ei kannata lähteä sullomaan, mutta kun otat vanhat putket irti, niin ymmärrät kyllä, miksei se mene sinne väärin.

Oikeastaan se tärkein mitä näissä pitää muistaa, on että otat laitteesta ensin sähköt mielellään kokonaan poies (ei pakollista mutta jos kokemusta "koneremonteista" ei ole, niin ihan suositeltavaa) virtaletkua myöden, ja sen jälkeen pidät hiljaisen hetken kommunismin muistolle - vähintään viisi minuuttia. Sitten vaan reilusti hommiin. Tuo varoaika ihan siitä riemusta, että suotokondensaattorit ehtivät tyhjentymään. Kotelo auki, putket pois, uudet tilalle, kotelo kiinni.

Tai jos epäilyttää, voit tehdä Helsingin vierailun Uraltonella, josta saat putkia, ja poiketa Vantaan kautta soitin kainalossa, teen tuon homman vartissa tupakkitauot mukaanlukien.
 

Kiukas

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2007
Viestejä
4 166
Kaupunki
Tampere, Koivistonkylä
Semmoinen tuli kanssa mieleen, että putkia ei kannata paljain näpein räplätä. Sormenjäljet palavat kiinni putkiin. Jos ei omista valkoista hansikasta, käy valkoinen urheilusukka ihan hyvin ;)
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Kun en omista yhtään valkoista urheilusukkaa, niin olen käyttänyt kaksinkerroin taitettua talouspaperia ottaessani putkesta kiinni. Herrasmiehen valinta olisi tietenkin rintataskusta otettu puhdas kankainen nenäliina.
 

Arche

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2007
Viestejä
195
Suosittelin ottamaan yhteyttä Espoon Audiogardeniin, joka edustaa Goldenotea eli entistä Bluenotea. Itselläni oli uudemmassa mallissa Aero Gold putket ja pidin niiden sointibalanssista enemmän kuin EH putkista, jotka tuossa vanhassa on alkuperäisinä.

/Ari
 

toksi

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2008
Viestejä
373
Iso kiitos kaikille vastauksista ja avusta! Vaikuttaa suhteellisen suoraviivaiselta hommalta, joten eiköhän tuo näillä ohjeilla luonaa itseltänikin. Ei kun uusia putkia odotellessa...
 

Jarppa

Käyttäjä
Liittynyt
22.4.2008
Viestejä
83
Kaupunki
Tampere
Uraltonelta löytyy varmaan vielä NOS Brimar ECC88 putkia, ei pahan hintaset. Aikas samanlaiset kuin hyvin saundaavat Aero Gold putket, mutta hiukan vielä paremmat mielestäni.
Monesti soittimen sammutuksen ja virtapiuhan nyppäsyn jälkeen vaihtanu putket sukkana. Ei ainakaan vielä ole tälliä tullu. 8)
 
Ylös