Putkia?

omikko

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
55
Kaupunki
Kirkkonummi
Olen tässä mietiskellyt, jotta mitä saisi aikaan esivahvistimen putkien vaihdolla. Nyt tuossa Sonic Frontiersin Line 1:ssä on tehtaan mallin mukaisesti Sovtekin 6922:set. Ihan kivaltahan tuo noillakin kuulostaa, mutta aina pitää etsiä parempaa. Putket voisivat olla vähän hiljaisemmat, vaikkei Sovtekien pieni suhina nyt varsinaisesti häiritsekään (ei se kuuntelupaikalle asti kuulu). Lisäksi bassot voisivat olla vähän kiinteämmät, kun ei tuo CD-soitin (Krell SACD Standard) yksin jaksa pitää niitä ihan tiukassa kuosissa kun päätteenkin (Threshold T-200) ansiot ovat toisaalla. Kaikki muu mahdollisesti saavutettava parannus on tietenkin plussaa, mutta pitää muistaa, että tietty lämminsävyisyys on tarpeen, ettei soittimen ja etusen synergia katoa.

Osaisitteko suositella jotakin? Laitetaan hintarajaksi n. 100€/lamppu, koska niitä tarvitaan 6 kpl ja kaikkein eksoottisimpia NOS-tuubeja tuskin löytyy 6kpl valikoitua settiä.

t. Olli
 
E88cc tai Ecc88 muistaakseni on sähkösiltä arvoiltaan vastaava on 6922 kanssa. Kato vastaavuudet esim: http://tdsl.duncanamps.com/tubesearch.php :-laita tyyppi ja sit kun se tulee, klikkaa tyypistä (designator) niin saat lähellä olevat tyypit.

Tuota olen itse käyttäny.

Teslan ecc88 on jollaintapaa kuvailemasi putki tai Siemensin vastaava. Tesla mulla lämpöisempi ja elävämpi keskilueella, mut Siemensillä kokonaisuudessaan tiukempi kontrolli. Silti kaikki johtuu koko setistä, eikä varmuudella voi sanoa miten ne missäkin käyttäytyy. Tällä hetkellä omassa hybridissä Amperexin 7308:t jotka mulla toimii elävimmin.

En ota vastuuta mikäli joku menee vikaan eri putkityypejä testatessasi!!!

t.JH
 
Kiitoksia kommentista.

Luonnollisesti kaikki putkikokeilut ja muut modailut tehdään omalla vastuulla. Sen verran olen itse toki selvitellyt, että vastaavuudet tunnetaan (E88CC, CCa, jne).

Tesla näyttäisi edulliselta, mutta arviot ovat kovasti ristiriitaisia. Voi tosin johtua siitä, että liikkeellä on (ollut) väärennöksiä.

Siemensin E88CC:tä 70-luvulta näyttäisi olevan saatavilla riittävästi, tosin ovat aika hinnakkaita (mutta kehuttuja). Telefunkenia pidetään ilmeisesti kaikkein parhaana, mutta saatavuus näyttää vähän kyseenalaiselta. Mullardista yleisesti pidetään, mutta se ei vaikuta oikealta ratkaisulta minun tarpeisiini.

Ehkä tuota Teslaa pitää kokeilla ja ellei tyydytä, niin sitten yrittää etsiä Telefunkenia tai Siemensiä ja kärsiä kova hinta.

Muidenkin kokemukset ovat edelleen erittäin tervetulleita.

t. Olli
 
Olli Mikkonen sanoi:
Kiitoksia kommentista.


Tesla näyttäisi edulliselta, mutta arviot ovat kovasti ristiriitaisia. Voi tosin johtua siitä, että liikkeellä on (ollut) väärennöksiä.


Ehkä tuota Teslaa pitää kokeilla ja ellei tyydytä, niin sitten yrittää etsiä Telefunkenia tai Siemensiä ja kärsiä kova hinta.


t. Olli
Nuo arvioiden ristiriitaisuudet voi hyvin johtua erilaisista seteistä ja maui'sta, sekä siitä että eri tuotantosarjoissa voi olla sointieroja jne, vaikka tyyppi täsmääkin.

Telefunken ja joittenkin mielestä Philips on hyviä, Pilkington gold ja Golden dragon ehkä myös, ainakin edullisia koittaa ja joskus nuokin yllättää positiivisesti :) Vaikeita juttuja joista ei varmuudella voi juuri mitään sanoa ??? Mitään noista en ole testannu. Onnea matkaan.

T.JH
 
Hei Olli.

Minunkin pitäisi myös löytää omaan etuseeni (Audio Research LS 15) 6922:sten tilalle joku mehevämmästi soiva putkityyppi.
Oletko ajatellut tilata ulkomailta? Kimppatilaus?

Onko AR-heput löytäneet esivahvistimiinsa sopivia vaihtoehtoja?

t.Pekka
 
Terve Pekka,

Kyllä kimppatilaus voisi kiinnostaa. Tosin putkien toimituskulu ei ole kovinkaan iso, suurin lisähinta tulee tullista, ainakin jos tilaa rapakon takaa. Tulleineen hinta ei enää olekaan niin houkutteleva verrattuna Suomesta ostamiseen - mm. RPM Components (http://www.rpm.fi) tarjoaa lamppuja ihan kilpailukykyiseen hintaan. Isommista kaupoista saa lähinnä palvelua, eli valikoituja putkia.

Tietääkö kukaan asiallisia ja edullisia kauppoja EU-alueella?

t. Olli
 
Musical audiosta saa myös putkia. Mitrolta löytyy varmaan myös näkemystä siitä, minkälaisia putkia voi vaihdella keskenään.

Hinnoista en osaa sanoa. En tiedä putkista muuta, kuin että hyvältä kuulostaa :)
 
Ennenkuin lähdette tilailemaan putkia ulkomailta, niin kysäiskää Uraltonelta! Palvelu toimii ja tietoa löytyy. Itse ainakin suosittelen kyseistä firmaa. Viimeksi sain tuolta JAN Philipsin (military?) 6080 NOS:n todella asialliseen hintaan, syrjäytti mun vahvistimessa 6080 Mullard:n soundin selkeyden takia.

E88CC-putkista ainakin Teslalta löytyy hyviä. Tosin omassa set-upissa en ole muita merkkejä kokeillutkaan :D

T:pete
 
Onkos kukaan vaihtanut Audio Aeron Primaan putkia?
Vai tarvitseeko "täydellistä " enää viritellä? :)
 
moi! yksi hyvä putkikauppa on www.musiikkitarvike.com eli salmisen kimmo pitää tampereella tollaista ja siellä olen monesti asioinut. palvelu hyvää ja asiantuntevaa. hintataso kohtuullinen eikä riskiä tarvitse ottaa niinkuin ulkomailta tilatessa.
 
p.ojalehto sanoi:
Onkos kukaan vaihtanut Audio Aeron Primaan putkia?
Vai tarvitseeko "täydellistä " enää viritellä? :)
Ainakin CD-soittimessa taitaa olla 6021W dual-mini putki, ja sitä en ole löytänyt muita valmistajia paitsi Philipsin ja senkin kai 1980 luvulla, eli nuo on NOS putkia. Eli eipä taida olla mitä vaihtaa, paitsi samanlaisia muuttamatta kytkentää/kantoja. Lisäksi tuo on hyvin pitkäikäinen, eipä tarvitse usein vaihtaa iänkään takia. Enemmän putkista tietävät voisivat tietää onko tuolle putkelle vaihtoehtoja ...
 
Itse tilaan eksoottista tavaraa aina täältä:
http://www.partsconnexion.com/partscomponents.php

En ole kuitenkaan tilaillut putkia, mutta niin paljon muuta sälää, että hirvittää >:D
Olen kuullut huhuja, että merkitsevät paketteihin aina niin matalan arvon, että ei jää kiinni tulliin. Minähän en koskaan ole tuollaiseen törmännyt ;)
 
Audioputkissa ,yleisimminkäytetyissä mikään ei voisi olla epämääraisempää kuin mikä on hyvä putki.
Hintakaan ei välttämättä korreloi laatua Halvimmat putket ovat tietysti häiriöalttiimpia ja voivat hurista helpommin. Näistä puutteista huolimatta niiden sointi voi olla erinomainen Itse käytän Ebayta ja ostelen
erillaisia merkkejä läjäpäin ja kokeilen mitkä eniten miellyttää. Paras ecc88 mikä itse olen kohdannut
on Tungsram valmistettu joskus 60-luvun lopulla

Pikakatsaus Ebayhyn haulla E88CC 6922 ecc88 6dj8 tuottaa putkia mielin määrin 5$ pari ja siitä ylöspäin
Etsivä löytää

Pappa
 
pappa sanoi:
Audioputkissa ,yleisimminkäytetyissä mikään ei voisi olla epämääraisempää kuin mikä on hyvä putki.
Hintakaan ei välttämättä korreloi laatua
Täyttä asiaa Pappa.


t.JH
 
Suosittelen myös ehdottomasti UralTonea!!! Sieltä saa asiallista tavaraa erittäin asialliseen hintaan. Ja kuten olen jo aiemminkin jossain sanonut, älkää ihmiset hyvät jumahtako tuohon NOS:iin liikaa. Monet nykytuotantoputket ovat nekin perin hyväsoundisia, ja juuri E88CC on esim. JJ Electronicin valikoimasta napattuna sekä halpa että hyvä. UralTonella tuo taisi maksaa siinä kympin pintaan, ja viimeistään kullatuilla pinneillä pitäisi soida niinkuin Teslan E88CC. Itse vaihtelen tuota normaali-JJ E88CC:tä Teslan NOS Gold Pin E88CC:hen aina välillä kuulokevahvistimessani, eikä eroa mikrofonisuudessa, kohinassa tai missään muussakaan ole huomattavissa. Itse asiassa, nuo kaksi putkea taitavat olla samassa tehtaassa tehtyjä. Tsekkoslovakian hajottua slovakian puolelle jäänyt Teslan tehdas myytiin, ja se sai nimekseen JJ. Jotta näin. Suosittelen lämpimästi. Sovtekin ECC88 soi tuossa muuten aivan rrkeleen rumasti noihin kahteen muuhun verrattuna. Yläpää on siinä ylikirkas, eikä mikään osa-alue oikein kuulosta hyvältä. Tai kuulosti, mutta kun sain JJ:n laulamaan, lähti venäläinen oitis laatikon pohjalle odottamaan jotain näpertelyprojektia joka väsätään jeesusteipistä ja rautalangasta. Sitäpaitsi, 10€ hinnalla ei kokeileminen todellakaan tule kalliiksi.

Tuon putken tilalle siis käy mikä tahansa 6DJ8, E88CC, ECC88, 6922-tyypin putki. Taisi noita olla vielä joku. E88CC kestää hieman enempi jännitettä kuin nuo muut versiot, mutta toimintapiste ja vahvistus pitäisi olla sama.
 
Back
Ylös