Putki vahvarin korjaus

salmon

Käyttäjä
Liittynyt
27.9.2008
Viestejä
5
Moi kaikki.
Uusi harrastaja tässä forumissa ja aattelin et löytyiskö täältä joku putki vahvari expertti, kun itse en ole sitä.
Hankin tässä muutama vuosi sitten putkivahvarin etu/päätevahvari MC-34AB:n. Tässä vähät aikaa sitte se poltti yhden putken ja muutaman resistorin, resistorit olen vaihtanut ja putken myös, mutta sen jälkeen kuuluu hiljainen tsik ääni noin joka 4 5 sekuntti, häiritsse kyllä hieman hiljaisia kappaleiden osuuksia kuunellessa.

Olisko jollain ollut tällaista tai jollain ideaa mikä vielä vois olla pielessä. Putket ovat E34L .
 
Mahdollisuuksia on paljon, esimerkiksi löystynyt putkenkanta, kylmä juotos, joku putki tööt, kärsinyt muuntaja, konkka...

Minkä putken tuo poltti? Etuasteen vai pääteasteen putken? Erottaa siitä, että ne pääteasteen putket on niitä isoja (juuri mainitsemasi EL34), ja etusen röörit niitä pienempiä. Kytkiksen kun sais, niin voishan tuosta jotain sanoakin...
 
Valitettavasti ei ole kytkistä saatavilla, olen yrittäny hake sitä. Putki joka paloi oli päätevahvistimesta EL34L. Tässä vahvarissa ne ovat kumpikin yhdessä etu/pääte, Tilasin uusia putkia (matchd) 4 kappaleta ett voi vaihdella niitä, en ole hommaillut putkivahvistimien kans että miten olisi paras systeemu löytää vika . Muutama kuva tapahtumasta. Olen vaihtanut komponentiti, en kaikkia, konkkia en ole vaihtanut. en ole oikeen varma mitkä putket kuuluvat pareihin, Vahvarissa voi calita kaksi erilaista toimintaa Ultrlineaari tai Triodi (A Class). Kummassakin kuule sama tsikkaus. Olen ajatellut vaihtaa konkat ja pitää tarkistaa juotokset. Tässä linkki malliin http://www.china-highend-hifi.com/prod01123412533.htm
 

Liitteet

  • PICT0138s.JPG
    PICT0138s.JPG
    77,7 KB · Katsottu: 38
  • PICT0152s.JPG
    PICT0152s.JPG
    132,3 KB · Katsottu: 31
Olen vaihtanut sen rikkinäisen ja koitin myös vaihtaa vasta puolen putken. En ole varma onko se sen pari vai ei. Kuitenkin sama vika jatkuu.
 
Testailin eri piutkien vaihtoa mutta ei sen kummemmaks. tässä vahvarissa voi sulkea pois etuasteen ja kun sen tein niin ei kuulunut enää tsikkausta, taitaa olla jotain etuastees hämärää. Vaihdoi senkin putket mut ei vaikuttanut mitää.
 
Aika raivokas räjähdys tuolla oli näemmä ollut... Eikö anodeilla ole sulaketta suojana?

Se, mikä tuosta nyt tulee mieleen, niin läpilyönti jossain kytkentäkonkista. Jotka muuten näyttivät olevan sentään ihan kelpo kamaa (Mundorf M-Cap). Niinimäeltä saat noita alkuperäisiä kytkentäkondensaattoreita.
 
Valitettavasti ei ole muuta sulaketta kuin virtalähteessä. Oisikoha tuo ahetta vaihtaa konkat. Mistä saan Niinimäen linki tai yhteys tiedot.
 
Back
Ylös