Putki RIAA

Jani

Käyttäjä
Liittynyt
28.3.2007
Viestejä
1 488
Olen huomannut että jotkut harrastajat ovat itse tehneet putkitoimisen levysoitinesivahvistimen. Olisiko jollain heittää hyvää linkkiä moisen rakennusohjeisiin. Nopealla googlettamisella ei oikein löytynyt tulosta.
 
Vertailuni on ehkä hieman epäreilu, sillä RJM:n kasasin hyllytavarasta ja Loeschin kytkennässä käytin konkkapuolella muovia, silvermicaa ja öljyä. Black Cubeen en osaa verrata kumpaakaan.

Kytkennän vaihdosta on jo aikaa, mutta näin muistinvaraisesti tuo RJM oli mielestäni hajuton, mauton jne. Ajoi asiansa, mutta ei niinkään säväyttänyt. Samanlaisen esityksen löytänee ihan mistä tahansa suht asiallisesta purkista. Kytkennässä putkina oli Teslan NOS E88CC:t, poweri oli toteutettu elkoilla ja tasasuuntaus putkella.

Loeschin kytkennässä soi nyt edellämainitun RIAA:n toinen Tesla sekä GE:n 7025. Powerissa viimeisillä asteilla muovikonkat, elkot bypassattu muovikonkilla. Esitys huomattavasti eloisampi, tarkempi ja emootionallisempi. Ehdottomasti jalostuneempi mitä edeltäjänsä.

Loeschin kytkentää puoltanee ehkä Diyaudion erittäin monipuolinen keskustelu, kun taas RJM jää aika pienelle taustatiedolle.

Tämä (tai jotain tämän kaltaista) on omana haaveena toteuttaa joskus, kunhan vaan saan perusteltua itselleni tuon LCR-RIAA -palikan oston järkevyyden... ;)

http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/TH-Loesch-Line/TOCCATA_RIAA.htm
(linkki löytyy samasta em. thradista)
 
lil'lane sanoi:
Esitys huomattavasti eloisampi, tarkempi ja emootionallisempi.

Tunteiden välittyminen on hieno asia. Millainen on muu kalustosi?
 
Tämä aihe kiinnostaa minuakin mutta pohdinnat ovat vasta alussa. Ensin aion tehdä etuvahvistimen muille äänilähteille, mutta jos kotelossa suinkin riittää tilaa haluisin myös mahduttaa sinne riaa korjaimen. Miettimistä kuitenkin vielä riittää.

Jos kiinnostaa pureutuminen kytkentöjen toimintaa on tubecad.com erinomainen tiedonlähde.

http://www.tubecad.com/articles_2002/RIAA_Preamps_Part_1/index.html
http://www.tubecad.com/articles_2002/RIAA_Preamps_Part_2/index.html

Tuon part_2 artikkelin toisella sivulla on pohdittu putkien kytkemistä rinnakkain. Tuohon lil'lanen postaamaan kytkentään voisi sitä ideaa soveltaa kun jää putken puoliskoja muuten käyttämättä.
 
Levysoittimena Lenco L75 Regan RB250 varrella ja Denonin DL103 askilla. FET:llä toimiva MC>MM vahvistin on kytketty suoraan Regan sisäiseen johdotukseen, sähköt lyijyhyytelöakusta.

Päätteenä diy-setissäni on 2A3 SET, jossa putket biasoitu toimimaan 45:na. (5k anodikuorma, puolitettu virta). Kaappeina Fostexin F120A-laajakaistat.
 
Jani sanoi:
Kumpaa pidät parempana ja sattuisiko sinulla olemaan vertailupohjaa tuohon Black Cubeen?

lil'lane:D, roudaa se pre tänne ja pidetään shoot-out Dynan, MF:n ja Black Cuben kanssa:D

Lautasella tällä hetkellä FCQ: "Chasin' the jazz gone by". Toimii.
 
Olisiko tuota RIAA:ta mahdollista saada testiin jos maksan kaikki kulut?
 
Audio Noten putki RIAA voisi olla myös kokeilemisen ja tekemisen arvoinen. Tosin heillä on tällä hetkellä ainoastaan MM-rasioille sopiva laite, low-output rasioille sopiva on tulossa. Osille tulisi hintaa n.1000€. Lahes samalla rahalla tosin saisi Audio Noten esivahvistinsarjan, jossa ko. RIAA on mukana.
 
Terve Tapio!
Kiva notta uskaltauduit tulemaan ulos "kaapista" :D
Asiaan en osaakaan komentoida mitään...

Edit. No sen verran notta onkos se sinun etunen vielä myymättä? Voisi olla kiva kokeilla sitä kun saan sellaiset värkit tulille millä onnistuu.
 
Nyt menee rajusti heti off-topic. Kiitos vain kannustuksesta! On niin noloa aloitta nollasta, kun muilla konkareilla viestien määrä menee jo tuhansissa. No, tyhjästähän on aina aloitettava :D
En mä ARC:tä myymässä ole. Annoin sen vain kaimallesi testiin, kun olin itse keikalla. Saat sen testattavaksi, jos haluat. No problems!
Jos mä innostun Audio Notea jossain vaiheessa tilailemaan, niin kasaamisapua kyllä otetaan vastaan.
 
No ei ole paljoa kehumista noissa postaus määrissä.Kertonee jonkinsortin addiktismista :D
 
Äitee on aina sanonu notta ei saa viaraatte ihimiste kans turhia toimitella :D No nyt, kun on saatu pää auki, niin eiköhän täältä ala joskus kommentteja irtoamaan.
Mennäänpäs sitten vaikka asiaan. Kertokaapa tosiaan kokemuksia näistä DIY putkietusista verrattuna näihin perinteisiin, tai sanoisinko nykyaikaisiin, peltipurkkeihin. Itsellä on tällä hetkellä Dynavectorin P-75. Paria muutakin olen kokeillut, esim Creek, mutta kyllä Dyna on ne lyönyt. Se ei lyhyesti sanottuna kuulosta juuri miltään. Toisaalta eihän RIAA miltään saisi kuulostaakaan. Putki-RIAAlta odottaisin enemmän vinyylimäistä terävimpien särmien pyöristämistä...
 
Back
Ylös