Purismi kaiutin

Kale_k

Käyttäjä
Liittynyt
12.7.2020
Viestejä
8
Onko palstalla kyseisen kaiuttimen tehneitä? Kiinnostaisi kuulla mielipiteitä, puolesta ja vastaan.
 
Minulla on sellainen ortoperspektassa (Voima OP-3). En ole aivan tyytyväinen mutta kaiutin on kyllä melko tasapainoinen ääneltään. Itse jouduin vähän säätämään vastuksen arvoa pienemmäksi, koska diskantti kuulosti hieman liian räikeältä minun korviini. Aikeissa on myös vaihtaa konkka Mundorf MCap Evo Oiliin, Audyn Q4 on ok mutta ei mielestäni tarpeeksi hyvä.

Pitää vielä mainita, että mielestäni kaiutin ei ole paras mahdollinen OP-3:en keskikaiuttimeksi mutta voi olla todella hyvä normaalissa stereossa. Joka tapauksessa laatutyötä Samulta. Itse tilasin kotelon puuvalmiina.
 
No nyt näyttää siltä ettei kokemuksia ko. Kaiuttimista ole. Kiitos kuitenkin tapsalle
 
Sain äsken käsiini Quutio rakennussarjan, sama elementtihän näissä on. Jakosuotimissa eroa.
Samoin Seasin Loki, siinäkin on erilainen jakosuodin. Myöskin audiokit 10x.
Tässä ei kohta tiedä minkä version rakentaisi. Jakosuodinkeloja on jonkun verran kertynyt varastoon ja muut komponentit ovat edullisia.
 
On näköjään, luin huolimattomasti. Mikähän ero siinä on verrattuna Purismin elementtiin?
 
Kauhean vähän tästä on kokemuksia mutta tilasin juuri osat tämmöiseen ja alan askartelemaan :) Kirjoittelen sitten miltä kuulostaa.
Kerkesitkö vielä rakentamaan näitä?

Aihe sattui hyvin sopivasti silmille, kun tässä koitin itselleni tekemistä keksiä ja ajattelin juurikin nämä kaiuttimet rakentaa itselle (ensimmäiset DIY-kaiuttimet). Hifitalo näyttää olevan joululomalla ja aukeaa 4.1., joten tässä on hyvin aikaa hankkia muut materiaalit.
 
Jahas, täällä ei tullutkaan mitään sähköposti-ilmoitusta ketjun vastauksista. Omat osat tuli nyt kaikki perille ja tässä on viikon verran koteloa askarreltu kasaan.

Mitäs arvon asiantuntijat on siitä mieltä että toisen kotelon syvyys heittää 3mm? Eli toisen kotelon syvyys sisämitaltaan on 6,5mm ja toisen 6, 8mm. Perfektionisti sisälläni sanoo että hio tuo toinen samaan syvyyteen mutta laiskuri taas sanoo että ei sillä ole niin väliä kun sijoituspaikka ei muutenkaan ole symmetrinen ympäristöltään ja vasteen tasaus kaiuttimien välillä vaatii kuitenkin huoneenkorjainta.

Ehkä tässä haen hyväksyntää sille että menkööt näillä mitoilla 😅 Toisaalta ei tuo nyt olisi varmaan kuin yhden illan juttu hioa.
 
Sellaisena huomiona, että onko ero 3mm, vai 0,3m? (6,5mm vs 6,8mm viittaisi jälkimmäiseen) :)
 
Kerrankos sitä sirkelinterä menee väärältä puolen viivaa ;) Sähköhöylällä saa liiat siististi ja nopeasti pois.
 
Back
Ylös