Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
jussipaita64 sanoi:Vielä sen verran, että www.ljudia.fi myy Proson RV 2050/B suhteellisen edullisesti.
http://www.ljudia.fi/Product/Product.aspx?id=77933
Seppo Kaksonen sanoi:Djaa, olenkohan ymmärtänyt/lukenut jotain väärin. Tehtaalta vastattiin kysymykseeni; "digi/trasistori":
Hi
Proson RV-2050 is a transistor amplifier.
Specifikationer:
Vikt: 5,9 kg
Storlek: 100 x 434 x 290 mm
Power Output: 2 x 75 W
Signal to Noise (A weight): 88 dB
Frequency Response: 20 - 20.000 Hz (-1 dB)
Ström: AC 230 v 50 Hz
Best regards
Daniel Tornell
Servicetechnician
JWS International AB
Sweden
service@jws.se
rajani sanoi:Hyvä Seppo, rohkeasti vain kokeilemaan. Ihmettelin kun www.proson.se eikä lontoonkielinen sivusto www.proson-av.com tunne ollenkaan tuota mallia. Voisiko se olla jonkin toisen pajan valmistama, joka vain myydään Proson-merkin alla?
Voi olla Rotel, Bel Canto, Hypex, B&O sitä mieltä, että D on "mycket hifi".Seppo Kaksonen sanoi:
Vuti sanoi:Tätä minäkin ihmettelin, että mistä sellaisen käsityksen olet saanu että "digi"vahvarista olisi kyse?
Ihan perustrankkupeleiltähän nuo vaikuttaa kaikki.
Gretch sanoi:Ps. Häiriöetäisyydet ja tehot olisi hyvä näistä aina katsoa jostain testistä. Valmistajan omat arvot aina vähän arveluttaa edullisissa laitteissa.
TapsaS sanoi:Missä se digi luuraa? Eihän siellä bitit juokse vaan analoginen, tosin moduloitu signaali. En ymmärrä. Tämä ei ole piruilua vaan haluaisin käsitteet itselleni selviksi. Siis D-luokalla ei ole mitään tekemistä digitaalisuuden kanssa vai onko? Luulen, että kyseessä on alunperin markkinointikikka, joka on synnyttänyt sekaannusta.
The term "Class-D" is sometimes misunderstood as meaning a "digital" amplifier. The quantization of the output signal at the power stage can be controlled by either an analog signal or a digital signal. Only in the latter case would an amplifier be using fully digital amplification.
TapsaS sanoi:Taidan olla pudonnut kärryiltä kokonaan tässä digi vs. transistoriasiassa. Käsitykseni mukaan D-luokan vahvistimet ovat toteutettu yleensä transistoreilla, sekä mos-fettejä että bipolaareja on käytetty. D-luokan vahvistin voidaan toteuttaa myös putkilla ja on tehtykin. Kirjain D ei tarkoita digitaalia vaan tulee aakkosissa yleensä C:n jälkeen. Tämän jälkeenhän ovat tulleet jo E-luokankin vahvistimet.
Missä se digi luuraa? Eihän siellä bitit juokse vaan analoginen, tosin moduloitu signaali. En ymmärrä. Tämä ei ole piruilua vaan haluaisin käsitteet itselleni selviksi. Siis D-luokalla ei ole mitään tekemistä digitaalisuuden kanssa vai onko? Luulen, että kyseessä on alunperin markkinointikikka, joka on synnyttänyt sekaannusta.
t. TapsaS
Menee vähän ohi topicin ja kenties asiasta voisi keskustella enemmän D-luokan ketjusta (sellainen taisi olla). Joka tapauksessa samaiseen wikipedia-artikkeliin viitaten, pulssikoodimoduloidun signaalin saa myös vahvistettua, jolloin kyseessä olisi täysdigitaalinen vahvistus.TapsaS sanoi:Eli juuri niinkuin arvelinkin. Analogista tuo D-luokkakin siis on. Toki tuossa switching-periaatteessa on tiettyä yhtäläisyyttä digitaalisuuteen. Mutta aidot digitaaliset päätevahvistimet siis odottavat vielä tuloaan?