ProAc Response One SC

rami

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
3 436
Kaupunki
Helsinki
Mitä tykkäätte kyseisestä kaiuttimesta? Antakaa tulla plussat ja miinukset.

Mikä olisi varteenotettava vaihtoehto 2000 €:n hintaluokassa?

Mikä olisi hyvä subbari Response One SC:n kanssa?

Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, mutta pääasiassa klassista ja jazzia.

http://www.proac-loudspeakers.com/1sc.php
 
+Erittäin puhdas ja siisti ääni.

-Ehkä vähän turhankin siisti.

Hienot pelit jokatapauksessa. Möin hölmönä aikoinaan omani.
 
rami sanoi:
Puheliasta porukkaa...

Ethän voi olettaa että ketju täyttyisi pitkistä viesteistä ensimmäisenä iltana. Kärsivällisyyttä...

Itsellä kävi Response 1SC:t testissä tuossa pari päivää sitten. Oli käytettynä myynnissä ja päätin vihdoin testata kun on niin pitkään ollut tarkoitus. Olen huono kuvailemaan ääntä ja voin verrata näitä vain TR8 Signaturen kanssa. No tässä jotain:

Hyvin saman tyylinen sointi kuin TR8 Signatureissa. Aavistuksen miellyttävämpi soinniltaan, mutta särmää löytyi silti nopeammassakin tykityksessä. Bassotoisto oli muhkeampi sekä ulottuvampi, mutta menetti samalla hieman napakkuuttan. Äänikuvallisesti TR8 Signature veti mielestäni pidemmän korren siinä mielessä että äänikuva aukeaa täydellisesti ja kaiuttimien paikallistaminen on usein lähes mahdotonta. Jotenkin se saa vaan uppoutumaan musiikkiin ihan omalla tavallaan. 1SC oli hyvin lähellä, mutta efekti ei ollut aivan yhtä vahva. Pitäisin kaiuttimien maalaamaa äänikuvaa ja sen tuomaa fiilistä kuitenkin yhtenä vahvuutena. Korkeat äänet toistuivat hieman maltillisemmin kuin TR8 Signatureilla, kummatkaan eivät kuitenkaan aiheuta kuunteluväsymystä. Keskialueen kommentoinnin jätän muille, joskin sitä pidetään yleisesti näiden ProAcien vahvuutena.

Jos kuuntelutilani olisi yhtään isompi ja musiikkimieltymykseni vähän rauhallisempaan musiikkiin kallellaan, niin todennäköisesti olisin valinnut 1SC:t. Nyt kuitenkin pysyin TR8 Signatureissa.
 
Mukava kajautinhan se on minunkin mielestä, kohta kymmenisen vuotta olen pärjäillyt SC:n edeltävällä versiolla.
Huomioitavaa kuitenkin on että, SC malli saapui markkinoille n. 1998, joten vähän iäkkäänpää suunnitettulua se on.
Tämä ei tietenkään ko. mallia huonoksi tee, mutta tietynlaista ainakin sointitasapainon muutosta on alan tuotteilla tapahtunut
noista ajoista ( ei tosin välttämättä parempaan suuntaan ).
Ja tuolta mittaustuloksia ja jotain arvioita tuotteesta . http://stereophile.com/standloudspeakers/386/
 
ProAc Response 1 -> 1S -> 1SC, ja tuosta SC:stäkin on ainakin kahta versiota (uudemmassa takapaneeli ei oleenää ruuvikiinnitteinen).
 
Mun malli voisi olla One ?, koska keski-/bassoelementin vaiheplugi on musta, eikä kuparin
värinen kuten SC:ssä. Takana kuitenkin SC:n merkintä, joten elementti aikoinaan vaihdettu -
asianmukaisesssa huollossa tosin.
Ja se jäi mainitsematta, että tukevat jalustat ovat näille pikku-Respoille omiaan parhaan
mahdollisen äänen saavuttamiseksi. Ja kovin lähelle takaseinää ei kannata sijoittaa, yläbassoihin
viilattu ääntä tukevoittava korostus perinteiseen brittityyliin.
Vahvistimille ne ovat varsin helpot ajettavat, pienitehoisella putkivahvaimellakin toimivat sopivissa
olosuhteissa mainiosti.
 
jlehto sanoi:
Mun malli voisi olla One ?, koska keski-/bassoelementin vaiheplugi on musta, eikä kuparin
värinen kuten SC:ssä.

Wooferin kartio kirkas vai matta?
 
Testasin joskus 1SC:tä 29w puskevalla triodiputkivahvistimella ja hienosti soi. Keskialueelta löytyy mukavasti nyansseja ja artikulaatiota, TR8 ei yltänyt aivan samaan tarkkuuteen mutta oli taas muuten pikkaisen iskevämpi. TR8 sopi rokettirollille paremmin, SC1 taas loisti akustisella ja puoliakustisella jatsilla.
 
pasi sanoi:
Testasin joskus 1SC:tä 29w puskevalla triodiputkivahvistimella ja hienosti soi. Keskialueelta löytyy mukavasti nyansseja ja artikulaatiota, TR8 ei yltänyt aivan samaan tarkkuuteen mutta oli taas muuten pikkaisen iskevämpi. TR8 sopi rokettirollille paremmin, SC1 taas loisti akustisella ja puoliakustisella jatsilla.

Vertasitko tavallisen TR8 vai Signature malliin?
 
Heippa,

Tuossa ketjun alussa kyseltiin oheisille kaiuttimille subbaria. Tämä menee vähän DIY-osaston puolelle, mutta vuosi- puolitoista sitten rakensin naapurilleni bassojalustat ko. kaiuttimien alle.

Ratkaisuun päädyttiin, kun ProAcien bassotoistoa haluttiin ulottaa oktaavin verran alkuperäistä alemmas. Tuossa joku jo mainitsikin, että ProAc on viritetty pikkuisen piikittäväksi ylemmällä bassolla joka antaa tunteen tukevammasta äänestä kuin siellä loppujen lopuksi onkaan. Erillistä subbaria oli jo kokeiltu, mutta se ei antanut tyydyttävää tulosta. Basso oli aina hieman päälleliimatun ja möyheän kuuloinen. Kaksi erillistä bassoyksikköä tasaa paremmin huonemoodien vaikutusta ja parantaa integroitumista itse kaiuttimeen.

Toteutin homman niin, että molempien kaiuttimien alla on pilarimainen jalusta, ProAcien levyinen ja syvyinen, korkeutta normaalin jalustan verran. Pintaviimeistelyn väri ja kuosi mahdollisimman sama kuin alkuperäisessä kaiuttimessa. Kummassakin kotelossa on kaksi Seasin 8" elementtiä, suljettuna, selät vastakkain. Vahvistuksen virkaa hoitaa Hypexin DS 1.2, joka leveytensä puolesta juuri ja juuri mahtui alas basso-osan takaseinään.

Loppupelissä säätämistä jäi melko vähän. Rukkasin aavistuksen verran DS 1.2 alkuperäissuodinta, jotta jakotaajuuden säätöön jäi enemmän pelivaraa. Sinänsä moduliin kiinteästi rakennettu, 30Hz nurkilla oleva boosti sopi hyvin suljetun kotelon ja käytettyjen elementtien pirtaan. Basso menee aika alas, rauhallisesti vaimentuen. ProAcit toimivat bassojalustojen kanssa parhaiten yhteen kun niiden refleksiputket tukkii. Tämä selittyy sillä, että ProAcin vaste piikittää varsin reilusti 50-60Hz:n tuntumassa refleksitoimisena, eikä basso-osaa saanut Hypexin integroidulla vakiosuotimella (2. astetta) riittävän nopeasti poikki. Putki tukittuna ProAcin vaste laskee piikittämättä selvästi loivemmin ja istuu varsin hyvin yhteen bassojalustan kanssa.

Lopputulos miellytti suunnittelijaa ja erityisesti loppukäyttäjää. Tällä virityksellä ProAcista tuli ihan salonkikelpoinen toistin. Basso on sävykäs ja tarkka, eikä kuullosta päälleliimatulta. Joku mainitsi aikojen kuluessa muuttuneesta "sointitasapainoihanteesta". ProAc on ihan fiksusti suunniteltu ja tekee sen mitä noista elementeistä saa. Mitä olen jakosuodinta vilkaissut, se on sekä osien laadultaan että kytkennältään juuri sellainen kuin noista aineksista hyvä tulee. Yläkeskialueella on (käsittääkseni tarkoituksella) kohtisuoraan mitatussa vasteessa selvä vaimentuma kolmen kilon tuntumassa. Huoneessa tuo tasoittuu kun suuntakuviossa on samalla kohtaa selvä hyppäys siirryttäessä elementiltä toiselle. Eli tehovasteen virhe korjataan vapaakenttävasteen virheellä. Käytännössä tuo toimii, ainakin tässä kaiuttimessa.

-Mika
 
Kivlaster,

Aika mielenkiintoinen ratkaisu. Onko sulla kuvamateriaalia tuosta projektista?
 
Eipä taida tähän hätään olla kuvia, en ainakaan äkkiseltään löytänyt. Voin toki pyytää naapuriani valokuvaamaan kaiuttimia + jalustoja, niin hommasta pääsee vähän jyvälle. Laitan kuvia tähän ketjuun kunhan saan niitä hyppysiini.

-Mika
 
Moi !

Onko kukaan kokeillut ProAc:n oman subbarin kanssa?
Luulisi että olisi mitoitettu kuten kaksikoteloinen kaiutin.

--
 
Onko kukaan päässyt vertailemaan otsikon mukaista kaiutinta saman merkin response d two jalustakaiuttimiin?
 
Alex sanoi:
Moi !

Onko kukaan kokeillut ProAc:n oman subbarin kanssa?
Luulisi että olisi mitoitettu kuten kaksikoteloinen kaiutin.

--

En oman mutta itsellä on Anthony Gallon TR1 tukevoittamassa TR8 Signaturen bassopäätä. Todella hyvin integroituu näihin ja Gallo on varsin nopea liikkeissään, joten hyvin pysyy koko setti mukana rankimmissa tuplabasaritykityksissä.
 
Kuinkas nämä Proacin jalustakaiuttimet, etenkin tuo TR8 Signature, käyttäytyvät seinän lähellä? Voiko ajatellakaan sijoitusta n. 30 cm:n päähän takaseinästä?
 
Patu sanoi:
En oman mutta itsellä on Anthony Gallon TR1 tukevoittamassa TR8 Signaturen bassopäätä. Todella hyvin integroituu näihin ja Gallo on varsin nopea liikkeissään, joten hyvin pysyy koko setti mukana rankimmissa tuplabasaritykityksissä.
Stereopari noita pikkupossuja toimii todella hyvin musiikinkuuntelussa, niissä on kyllä hinta-laatusuhde kohdallaan..
 
Back
Ylös