Pro-ject RPM 1 & anti-skating

Karlsson

Hallituksen jäsen
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
11 848
Kaupunki
Helsinki
Njoo, voishan tässä lähettää tietysti emailia vaikka jälleenmyyjälle, mutta näin tää on paljon hauskempaa!

Eli en ole kyseistä soitinta hommaamassa, mutta suuresti häiritsee, miten tuossa on toteutettu anti-skating. Mitään säätöä en ole kuvista löytänyt, eikä manuaali mainitse asiaa lain.

Tossa vielä vähän kuvaa eri kulmista:

http://www.audiocostruzioni.com/r_s/giradischi/project-rpm1/rpm-1.htm
 
Just eilen kattelin netistä yhtä hi-end soitinta, jossa ei kuulemma ole antiskating säätöä ollenkaan. Jospa tuossa Pro-Jectissa on sama juttu?
 
jussikoo sanoi:
Just eilen kattelin netistä yhtä hi-end soitinta, jossa ei kuulemma ole antiskating säätöä ollenkaan. Jospa tuossa Pro-Jectissa on sama juttu?


Siltähän tuo näyttäis, mutta mua kiinnostaakin siis että miten sivuttaisvoimat pidetään sitten kurissa.

Sen verta opiskelin, että esmes jäykähkö laakeri voi riittää tuohon, vaikkei noin muuten ole ihanteellinen ratkaisu. Eikös noita painavempia varsia ole myös ilman anti-skatingiä? Näissäkin kait perustuu tuohon "jäykkyyteen" tuo, vaikkakin massan tuomaan?
 
Tai ehkä kyseessä on high end -laite? Niistähän tupataan ottamaan kaikki "turha" pois, heh...

Jussikoo: kyselet sigussa vinkkejä italialaisista levareista. Omassa tiedossani on kaksi valmistajaa:

http://www.vyger.com/index_1024.html

Tuolla englanninkielinen puoli ei näytä toimivan mutta italiankielinen näyttäis, sieltä kuvia. Toinen:

http://www.bluenote.it/products.php/id=3

Onko kummallakaan sopivaa kieputinta tarpeisiisi? Itsehän sen päätät mutta ei kai ainakaan tuo Bellavista Signature ihan mahdottoman näköinen ole - ja epäilemättä laadukas. Toisaalta eikös sulla ollut laitetelineenä hieno senkki? Semmoisen päälle kyllä sopisi kaikkein parhaiten sisustuksellisia näkökulmia ajatellen vintagesuoraveto, puuviilutettu...
 
Bellavistaa ehdotti jo eräs muukin, eikä se ole ihan mahdoton. Vyger on kyllä liian moderni.

Puoliksi leikilläni kyselin, mutta jos löytyisi joku vintagenoloinen (ei kuitenkaan suoraveto eikä japsi ;)) voisin ruveta tosissaan kasaamaan pelimerkkejä. Italialaisuudesta ei olisi haittaa, arvelin että sieltä jos mistä voisi löytyä puupäälle aitoa puuta :).
 
kronos sanoi:
Tai ehkä kyseessä on high end -laite? Niistähän tupataan ottamaan kaikki "turha" pois, heh...

Äh, mutta toihan korreloi aina suoraan hinnan kanssa, nyt siitä puuttuu siis nolla perästä!
 
No niinpäs puuttuu! Yllättävän halvalla irtoo high endiä, nyt kantsis ostaa!

Jussikoo: eipä taida olla olemassakaan levysoitinta joka olisi sekä puinen että italialainen eli jommastakummsta (tai molemmista) vaatimuksista sun varmaankin täytyy luopua. Puuta käytetään nykyisin aika nihkeästi koska elämme muovin ja tyhjänpäiväisyyden aikakautta. No, Thorens 350 on poikkeus muovin ylivallasta joten se voisi olla sinulle sopiva vaihtoehto tai sitten jokin seuraavista:

http://www.teresaudio.com/

Noi on NIIN kauniita, ihanan pyöreät muodot, rupee oikein kuola valumaan...vähän kyl joutuu kuvetta kaivamaan jos tuommoisen hankkii ja siihen asiallisen varren ynnä rasian. Mut mites se nyt menikään, aika pankijohtajalta ja hifiä velaksi...
 
TD350 ei kuulemma ole hintansa väärti, tiedä häntä kun en ole kuullut.

Puupornoa :D. Mites se luonnonystävien neuvo menikään, halaa (eläviä) puita päivittäin :).
t-265-800.jpg
 
Voi se TD350 ollakin ihan kelpo peli, onhan se jossain Stereophilen listallakin rankattuna asialliseksi vermeeksi.

Itse veikkaisin, että näissä suomen demoissa missä itsekin olen ollut on se set-uppi ollut aika kiireellä tehty ja siksi ei ole saatu soittimesat irti läheskään sitä mikä olisi mahdollista. Sen suhteen siis epäilen hieman näytteilleasettajien ammattitaitoa ja eritoten aikataulua kun aina tuntuu kiirus olevan. Ja mitä voi odottaa soittimelta, jota kuskaavat ympäri maata pakettiauton perässä.. :D
 
Mika K, näin voi olla. Stereophilessä Fremer hehkutti parhaaksi komboksi hintaluokassaan TD350+SME M2-9 kera Clearaudion rasian, en muista mallia.
Se Suomen demo set-up oli kyllä irvikuva hyvästä vinyylitoistosta. IMO.
 
Messuilla oli 350, Tannoyn isoilla pömpeleillä ja vahvistimena tais olla se Denonin 7000e maksava peli. Soundista ei saanut mitään käsitystä (ei hyvää eikä huonoa) koska silloin kun huoneessa olin, siellä soi joku aivan käsittämätön hissimusiikki, siis oikeasti taustamusiikki ja vieläpä aika hiljaa. Ymmärrän että demoissa kaikki eivät välttämättä halua soittaa jytinäheviä mutta joku raja pitäisi olla, kyllä musan pitäisi olla edes jonkinmoisella intohimolla ja kunnianhimolla tehtyä vaikka vähän kevyempääkin jotta laitteistosta saisi edes jonkinmoisen kuvan. Eli: Jussikoo, JOS Thorens kiinnostaa, käyt itse kuuntelemassa sitä rauhassa erilaisilla levyillä tai jos mahdollista, otat kieputtimen lainaan ja itse ratkaiset onko se hyvä vai huono. Unohda minun (ja muiden kirjoittajien) ynnä lehtien arviot!

Mutta joo, noita Teres-kieputtimia vois vaikka sortua halailemaan, ihmiskunnan historian kauneimpia kieputtimia, muovi ei ole vielä täysin voittanut...
 
Näin on. Ja puu on kaunis materiaali, vaikkakin itse tosin olen viime aikoina alkanut haaveilla tälläisesta kuten blogin puolella olen kirjoitellut.. :)

IMG_3675%20401%201000.jpg
 
No toi on kyllä poikkeuksellisen tyylikäs levari vaikkei puusta olekaan tehty - myönnetään. Mutta oli se toinenkin, puiseen runkoon modattu Garrard (jonka kuvan laitoit) erittäin tyylikäs.
 
On se hyvä ettei meitä kaikkia ole veistetty samasta puusta. Omasta mielestä tuo Teres Audion kieputin on hävyttömän ruma kapistus. Kuvan äänivarren (Schröder), ottaisin enemmän kuin mielelläni, mutta tuo kieputin... :p

Kyllä se vaan on niin, että tuossa RPM 1 soittimessa ei ole antiskatingia.

P.S. Tuo Mikan soitin kelpaisi oikein hyvin.
 
^ hyvä että joku vastasi lopulta myös varsinaiseen kysymykseen ;).

Minustakin tuo yo. täyspuinen soitin on sillä rajalla onko se tyylikäs vai mauton, mutta ei voi kieltää etteikö puutyö olisi aika huisin hienoa :).
 
Nooh, tuokin on nätti mutta vasta pikkunätti, toista on tuo malli 340 joka vasta katseen vangitseekin. Mutta muutaman taalan kustantaa...
 
DIA sanoi:
On se hyvä ettei meitä kaikkia ole veistetty samasta puusta. Omasta mielestä tuo Teres Audion kieputin on hävyttömän ruma kapistus. Kuvan äänivarren (Schröder), ottaisin enemmän kuin mielelläni, mutta tuo kieputin... :p

Kyllä se vaan on niin, että tuossa RPM 1 soittimessa ei ole antiskatingia.

P.S. Tuo Mikan soitin kelpaisi oikein hyvin.

Teresistä tulee vaan mulle väkisin mieleen Pro-jectin RPM-sarjan "isommat" levarit. Ja tämä mielikuva ei vaan nyt meinaa lähteä millään päästäni.

RPM 1:n suhteen jatko kysymys onkin "miksei".
 
Mahd. yksinkertainen rakenne ja set-up kun entry-level laitteesta on kuitenkin kysymys. Valmistuskustannuksista tuskin on kovasti kysymys kun muissa varsissa on jo tuohonkin sopiva ja toimiva systeemi olemassa.. ???
 
Back
Ylös