Pro-Ject Classic line

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 520
Kaupunki
Korvessa
index.php


Kävin tänään Jyväskylän Hifimessuilla. Mielenkiintoni heräsi Pro-Jectin uuden levysoittimen demossa. Hintaa teoksella on, mutta mielestäni varsin mielenkiintoinen toteutus. Raskasta lautasta avustamaan on valjastettu mangneetti joka keventää lautasen painon näkemää moottorille.
Ortofonin äänivarrella ja Ortofin mustalla rasialla varustettu soitin pystyi aika vaikuttavaan ääneen esittelylevyillä.
Ääni on avoin, ilmava ja jäsentynyt. Mielestäni dynamiikkaa esiintyi hyvässä mittakaavassa alempien keskiäänien kuitenkin hieman jäädessä muusta kokonaisuudeta. Puhaltimien äänimaailma oli varsin realistinen, mutta aavistuksen pidättynyt. Ihastuin muutama vuosi sitten messuilla pisara vitoseen, mutta tuo oli pettymys. Tältä voisi odottaa ja varsin korkeatasoista toistoa, tuosta olisi kiva lukea alan julkaisuista. Kokonaisuudessa todella kovatasoinen kompromissi.
Äänivarsi oli todella herkkä vakuutti toteutuksensa puolesta varsin korkealle.
 

Liitteet

  • Project_Classic_Ortofon_big.jpg
    Project_Classic_Ortofon_big.jpg
    31,5 KB · Katsottu: 311
Tuota levaria ihastelinkin jo ''mielenkiintoisia tuoteuutuuksia" -ketjussa.

Ja täsmennyksenä, että levarin malli on X-tension. Classic-sarjaan kuuluu myös muita soittimia tämän ohella.
 
Eikä voi haukkua ulkonäköäkään ainakin minusta kaunis peli.
 
On kyllä hienon näköinen laite. Onko plintti puuta vai ainoastaan viilutettu? Onko tummempia värivaihtoehtoja valmistuksessa? Onko toi Ortofon varsi vakio, vai onko myös muita varsia saatavana?
 
Tuota saa Pro-Ject 9cc, Pro-Ject 12cc, Pro-Ject 9cc Evolution, Pro-Ject 12 Evolution, Ortofon AS-212S, Ortofon RD-212D, Ortofon AS-309S, tai Ortofon RS-309D varsilla. Nuo 8.6¨ Ortofon varret saa myös ilman Projectia ja hinnat ilman soitinta on kohtuulliset AS-212S 1300€ ja RS-212D 1400€, kun niitä tänään kyselin. Tuohon hintaluokkaan kiilaa jo monta hyvää pyöritintä, kuten AVID, Thorens, Linn... Mielestäni tuokin kannattaa kuunnella omilla levyillä mikäli pyöritintä on ostamassa.
 
shellraiser sanoi:
On kyllä hienon näköinen laite. Onko plintti puuta vai ainoastaan viilutettu? Onko tummempia värivaihtoehtoja valmistuksessa? Onko toi Ortofon varsi vakio, vai onko myös muita varsia saatavana?

Viilulta näyttää.

Vaihtoehdot rungolle ja varrelle näkee tästä:

http://www.ah-hifisystems.fi/common/showpic.asp?id=10455

Eli kuten Seppo kirjoitti, tuota saa Pro-jectin omalla EVO-varrella tai Ortofonin useammalla eri vaihtoehdolla.
 
Kiitos Seppo ja Sam.

Toistaiseksi olen tyytyväinen TD320:seen, en siitäkään tosin kaikkea potetiaalia ole hyödyntänyt, rasian vaihto edessä. Kuitenkin hieno tietää, että tuollainenkin vaihtoehto on olemassa, varsinkin kun se päivitystarve taas joskus iskee kuitenkin.
 
TD 320 on riittävän hyvä soitin oikealla rasialla (vaihtoehtoja on, vain muutamaa kokeiltu) ja riaalla hyvässä seurassa (laitteisto).
 
Back
Ylös