Primaluna 2:lle seuraaja?

booyaa76

Käyttäjä
Liittynyt
31.8.2006
Viestejä
313
Kaupunki
Helsinki
Pitkään hyvin palvellut Primaluna Prologue II hakee haastajaa. Mahdollisesti. Jos järkevässä hintaluokassa (~2000eur) haastajia löytyy. Muu laitteisto koostuu Naim CD 5i:stä sekä Reference 3A daCapo + Anthony Gallo TR-1:stä.

Haen laitteistoltani yleispätevyyttä, joka takaa nautinnollisen soundin myös huonoilta levyiltä. Tämä toteutuu nykyisellä laitteistollani erityisen mallikkaasti.

Olisiko kuitenkin jotain mielellään putkien ympärille rakennettua vahvistinta, joka säilyttäisi yleisen kuunneltavuuden mutta olisi kautta linjan vielä Primalunaakin parempi?

Kiitokset etukäteen!
 
vtl

-jos ostat lupaan tulla kuuntelemaan :D
 
Kokeile ainakin Lebeniä. Itse vaihdoin Prima Luna ykkösestä ja olen ollut pienen putkijumpan jälkeen hyvin tyytyväinen. Bassot oli alkuperäisillä pääteputkilla vähän kateissa ja vaihdoin tilalle alkuperäisputkien hinnasta 1/4 maksavat Harman Cryo -putket. Rähinää tuli lisää vaihtamalla suurempivahvisteisiin etuasteputket. En ainakaan tehon puutteesta ole kärsinyt ja onhan se hyvin sävykäs vahvistin. Vakioputkilla se ei ollut niin yleispätevä.
 
Testaamisen arvoinen voisi olla seuraava kombo:

PL six monot Gurulta alle 1400 euroa(!) + PL three -etunen, jos Guru vaikka tekisi supertarjouksen paketista. Parannusta todennäköisesti jokaiselle osa-alueelle alarekisteriä myöten.

Ainakin PL kakkosen vaihto PL three PL seven - settiin toi allekirjoittaneelle huomattavaa ja kokonaisvaltaista parannusta. Tosin kaiuttimet olivat hankalampi kuorma kuin nuo reffisi.
 
booyaa76 sanoi:
Haen laitteistoltani yleispätevyyttä, joka takaa nautinnollisen soundin myös huonoilta levyiltä. Tämä toteutuu nykyisellä laitteistollani erityisen mallikkaasti.

Sinullahan on asiat kovin hyvin! ;)

Kovin monesta putkivahvistimesta minulla ei ole kokemusta (ehkä viidestä), ainakaan pidempien sessioiden muodossa, mutta Almarro A318B aiheuttaa kyllä joka kerta hämmästystä kun se on soittimen ja kaiuttimien välissä kuumana. En osaa kovin hyvin kuvata sointia, mutta mieleen tulee tyytyväisyys ääneen, ei kokoajan ole mielessä, että jotain uupuisi. Ihan muutaman satasen kaiuttimillakin ääni on eri hyvä. Bassoissa tuntuu olevan voimaa ja ulottuvuutta kuin järeämmässäkin pelissä. Taisi olla ainostaan 18 wattinen. Kumma peli.
 
Kiitokset tähän mennessä tulleista vastauksista.

Itseasiassa kaikki ehdotukset ovat olleet jo minullakin mielessä. Järeämmällä Primalunakombolla voisi pysyä tavallaan samoilla raiteilla, Lebenillä ja Almarrolla taas voisi kokeilla uusia ulottuvuuksia - hyvässä tai pahassa. VTL:stä minulla ei ole mitään hajua..

Erityisesti kiinnostaisi kuulla mihin olette verranneet Primalunaa ja miksi päätyneet johonkin muuhun kuin siihen.

PS. Voihan olla niinkin, että tuo mainostamani yleispätevyys onkin enemmän soittimen ja kajareiden summa kuin Primalunan tekosia. Mene ja tiedä. Vai pitäisiköhän unohtaa koko tämä hetken mielijohde vahvistimen vaihdosta, sillä varonut koskemasta mihinkään setissäni niin kauan kuin CD-levyjen ostotahti on 2/viikko.. :)
 
Eiköhän tuo sun settisi ole jo ihan kohdallaan, kun uutta levyä ostellaan pari kappaletta viikossa ja ilmeisen mieluusti ne vielä kuunnellaan. Siirrät vaan laitevaihdon tulevaisuuteen ja ostat lisää hyvää musiikkia! :)
 
jepjep,

jos musa maistuu, niin parempi on iskeä eurot levyhyllyjen loputtomaan pajatsoon vahvistimen sijaan.

Toisaalta, jos tilanne on kuten täällä päässä tällä hetkellä; tekisi mieli luopua koko setistä ja lähteä puhtaalta pöydältä...On nuo laajakaistat alkaneet kiinnostaa kovastikin, erityisesti Zu.

Ostat täältä kuule nämä Primat multa pois, ja sitten tube rollingia harrastamalla voit heittää KT88:n sijaan vaikka 6550:t tai el34:t. Ja vot, taas on uusi soundi saatavilla :D

Vaikka oma setti toimiikin hienosti, niin mielitekoja ilmenee aika ajoin...
 
Noniin, tämä projekti on vieläkin vaiheessa..

Tällä hetkellä vaihtoehtoja ovat Mastersound DueVenti SE, Sonneteer Orton ja Unison Research Unico. Mitään noista en ole vielä kuullut, vaan ym. vahvistimet nyt sattuvat olemaan markkinoilla suhteellisen inhimilliseen hintaan.

Kokemuksia? Onko nuo Mastersound sekä Sonneteer sittenkään yleispäteviä, vaan enemmänkin tehty kevyempään hyvin äänitettyyn materiaaliin? Entä kannattaisiko kuitenkin satsata Unisonin astetta kovempaan Unico SE:hen?

Nuo jo ehdotetut pienitehoiset vahvistimet (ainakin Almarro) voidaan kai unohtaa, sillä Hifimaailma mittasi nuo Ref3A:t ja totesi että herkkyys onkin vain 88db eikä ilmoitettu 92db... :mad:
 
Näinköhän mikään em. laitteista parantaa kokonaislaatua..

Erilaista soundia saanet varmasti, mutta kannattaa harkita säästämistä ja sitten astumista kertaluokkaa parempaan. Tämä nyt vahvalla "mutulla".
 
Mastersound on ihan hieno otus, semmoinen sillanrakentaja luonteeltaan putki- ja trankkumaailman välillä kuten myös Unico omalla tavallaan. Itse siis päätyisin varmaan noista vaihtoehdoista jompaankumpaan. Ja Unicosta nimenomaan tuo perusmalli, se isompitehoinen SE on joidenkin lähteiden mukaan hukannut matkalla jotain soundistaan, omaa kokemusta asiasta ei kyllä ole. Sonneteer on varmasti hyvä peli, mutta sen pari kertaa kun olen niitä kuullut ei ole vain iskenyt.

Tämä onkin varmaan tuttu http://www.6moons.com/audioreviews/unisonresearch/unico.html.
 
Itselläni on ollut sekä PL kakkonen että aikanaan kovasti hypetetty, alkuperäinen Unico.

Kummastakaan ei puutu iskevyyttä tai draivia. Molemmissa on kohtuullisen napakka alapää. Kumpikaan ei kauheasti siloittele soundeja. Jos jompikumpi kallistuisi lämpimään, se olisi noista Unico, vaikka sen pääteaste onkin puolijohdemaailmasta putkien sijaan.

Näistä Unico (ainakin alkuperäinen) on mielestäni sivistyneempi ja salonkikelpoisempi Priman omatessa luonnetta. Olen myös kuullut kehnosti kajahtavaa systeemiä, jossa Prima oli vahvistimena. Tällöin se oli naitettu Focalin kalliisiin kaksiteihin kookkaassa tilassa. Meinasi korvista lentää vaikut seinille, yläpää riipi ja rehotti kuin entisen miehen soittaessa sahaa.

No jaa, kanna kamat kuunteluun ja viisastu ;)
 
Noinhan se on. Koen vain äärimmäisen ärsyttävänä vahvistimien kotiin roudaamisen ja piuharumban, joten laiskana miehenä yritän päästä helpolla.. ;)

Unicon jo testasin - ja kannoin liikkeeseen takaisin. Hyvä vahvistin kaikinpuolin, mutta ei oikeastaan sen kummempi kuin Primaluna 2. Hieman enemmän kontrollia ja diskanttia (ei ärsyttävässä määrin), potkua ja tunnetta taas hieman vähemmän. Samaa koulukuntaa kuitenkin, sanoisin.

Isompaa Almarroa ja Unisonin Preludiota suositeltiin, joten ne ajattelin testata (kunhan saapuvat liikkeisiin).

Eikö vieläkään perustavaa laatua olevia kokemuksia Mastersoundista tai Sonneteerista?
 
Mullahan oli capojen edessä sonneteer byron/orton setti.Orton on erittäin kaunis-ääninen trankkupeli,
ei mitenkään rasittava,ehkä jopa pliisu.Aukesi aika hyvin jo pienillä voimakkuuksilla,kertokoon jotain myös se
että kerran kuuntelin n.7 tuntia musaa putkeen livevolalla,eli kuunteluväsymystä ei ilmennyt.Se ei ollut
mitenkään rytmikäs vahvain ja eniten siinä häiritsi jonkinmoinen "laahaavuus",ei rullannut minun makuun.
Semmonen nautiskelijan peli se on loppupeleissä,kannattaa se ainakin kokeilla.
Lisäystä,semmonen muistikuva myös että teki mukavan leveän stagen myös pystysuunnassa toimi.
 
booyaa76 sanoi:
Unicon jo testasin ... Samaa koulukuntaa
Mielenkiintoista. Saattaisin siis tykätä Primalunan äänestä, koska Unico tarjosi minulle soinnin, jota en osaa nauttimatta kuunnella. Itse asiassa tein realismitarkistuksen eräällä kaiuttimilleni sopivaksi mainostetulla ja muutoinkin hyväksi kehutulla jonkin verran kalliimmalla integroidulla, ja se jäi auttamatta kakkoseksi Unicolle. Pääsin vertailemaan kotonani rinta-rinnan. Isoin ero oli ikäänkuin itse musiikissa: Unicolla soitto kulki ja vei mennessään - kaikki kuulosti aidolta ja oikealta. Kilpaileva laitos tuotti ääniä s.e. kaikki oli kyllä periaatteessa hyvinkin kohdallaan, mutta tuntui kuin soittajat ja laulajat vetäisivät vähän väkisin, ja että lopputulos olisi vielä jollakin tapaa syntetisoitukin. Millä soinnin osa-alueella siis koin Unicon paremmaksi tai ylipäätään hyväksi? Ovatkohan luonnollisuus, kuuntelun helppous, aitous ja mukaansatempaavuus hifipalstalle sopivia termejä? Vaikka ei tämä helppoa ole, kun jalka tuppaa vispaamaan musiikin tahtiin tässä tietokoneenkin ääressä.
Uskaltaisikohan sitä joskus ottaa Primalunaa kuunneltavaksi, jos sillä siis on samankaltainen ääni? Parempi varmaan jättää ottamatta, mutta tästä ketjusta tuli tämän Booyaan kommentin myötä mielenkiintoinen itsellenikin.

Mika K sanoi:
se isompitehoinen SE on joidenkin lähteiden mukaan hukannut matkalla jotain soundistaan,
Tämä on jännä homma, sillä myös Unicosta derivoitu P on haukuttu "liian paljon" perusmallia heikommaksi lehdistössä, ja uutukainen Secondo lähes heikoksi... Unico on mallina varsin vanha, mutta nämä jutut kait selittävät tuotannossasäilymisen.

Booyaa,
Mikä on vahvistinvaihdon takana? Vaihtelunhalu on toki erinomainen peruste moneen asiaan, ja laitepäivitykset lienevät olennainen osa tätä hifi-juttua, mutta... Olen utelias.

Jälkikirjoitus sanojani loiventamaan, jotta harmonia säilyy:
Booyaan kaiuttimia en tunne, enkä sen puoleen henkilöäkään, ja halutessaan satunnainen lukija saa lukea kommenttini tykönään minulta lupaa erikseen pyytämättä pelkkänä kärjistyksenä, mutta joka tapauksessa se on vain ja ainoastaan oma kokemukseni, omilla vehkeilläni ja levyilläni, omien referenssieni ja preferenssieni piiskaamana, rajallisella laitteiden vertailukokemuksella, musiikista enemmän nauttijana ja kokijana kuin yksittäisten äänellisten piirteiden analysoijana saaden, hifiin alkujaankin musiikinkuuntelun kautta törmänneenä pikemminkin kuin laitteiden vuoksi asiaan ihastuneena, ja tämän tähden tässä yhteydessä kakkoseksi jääneen vahvistimen tässä kirjoituksessa anonyymiksi jättäen.
 
jmanninen sanoi:
Booyaa,
Mikä on vahvistinvaihdon takana? Vaihtelunhalu on toki erinomainen peruste moneen asiaan, ja laitepäivitykset lienevät olennainen osa tätä hifi-juttua, mutta... Olen utelias.

Vahvistinvaihdon takana on vaihtelunhalu, parempaan suuntaan toki. Isompi Almarro on tulossa kylään (kiitokset Mitro), joten siinäpä seuraava ehdokas. Ainakin paljon kehuttu näillä palstoilla. Ja mitä äskettäin lukaisin Hifimaailman arvostelun kyseisestä laitteesta, niin kuulosti olevan mahdollisuuksien rajoissa että saattaisipa olla Primalunan syrjäyttäjä. Kuvaukset "hieman mattapintainen" ja "hyvä alapään auktoriteetti" saivat ainakin minut odottamaan vahvistinta jolla soi indie/alternative/rock hienosti. Toivottavasti.

Unico oli kyllä todella hyvä peli minunkin mielestäni. Ei kuitenkaan tarjoa mielestäni askelta ylöspäin Primalunaan verrattuna. Hieman erilaista soundia tosin. Ehkä miellyttävä-äänisin vahvistin jota olen kuullut. Basson erottelu ja yläpään kauneus jäivät mieleen - vaikkakin koin kokonaisuuden hieman liian kirkkaaksi omaan makuun. Myös bassoista jäi puuttumaan se auktoriteetti, joka Primalunasta löytyy. Ylempänä todettiin Unicon olevan salonkikelpoinen ja Primalunan luonteikas, mikä on mielestäni nappiluonnehdinta.
 
booyaa76 sanoi:
Isompi Almarro on tulossa kylään (kiitokset Mitro), joten siinäpä seuraava ehdokas.
En varmaankaan ole ainoa, joka odottelee kuunteluarvion pelmahtamista palstalle. ;)

booyaa76 sanoi:
Unico oli kyllä todella hyvä peli minunkin mielestäni. ... Basson erottelu ja yläpään kauneus jäivät mieleen - vaikkakin koin kokonaisuuden hieman liian kirkkaaksi omaan makuun.
Minuun on tehnyt Unicossa vaikutuksen edellä korostamani luonnollisuuden osaksi kokemani detaljirikkaus ja sinun nyt mainitsema äänen "kauneus". Paremmin en tuota varmaan osaisi sanoakaan. Kirkkaus taas on mielenkiintoinen määre ja se tunnutaan käsittävän, mielestäni hieman omituisesti, hifissä usein paheeksi, ikäänkuin vastakohtana oleva sumeus olisi jokin tavoitetila. Pahe kirkkaus voi toki ollakin, sillä edellä viittilöimäni verrokki hävisi vertailussa Unicolle yhdeltä osin juurikin siinä, että se oli kirkas väärällä tavalla - häiritsevästi, kireästi. Verrokki oli täystrankku. Onkohan tässä nyt sitten se jokin minkä ne etusputket saavat Unicossa aikaiseksi?
Olisi jännä kuunnella tuo Primalunan bassojen suhteen - jotta mitä se auktoriteetti on; itse kun koen Unicon olevan hyvinkin syväbassoinen - tarjoten matalampia nuotteja kuin aiemmin uskoin kaiuttimieni kykenevän toistamaan. Vai onkohan tuossa kuitenkin kyse siitä basson erottelusta yksinuottisuuden sijaan? Njoo, tässä kyllä tulee kaiuttimen ja vahvistimen yhteispeli niin voimakkaasti mukaan, että taitaa tämä kommentti olla lähinnä vain typerä kun puhumme eri seteistä. Vahvistinhan ajaa yhtä kaiutinta tyystin eri tavoin kuin taas toista. Ja toinen vahvistin taas omalla tavallaan.
Hieman harmillista, että tämä keskustelu ei voi johtaa pidemmälle menevään katsantakantojen ja kuulemistapojen vertailuun kun kaiuttimemme ja koko setti ovat kuitenkin tyystin erilaiset. No, pääsinpä kuitenkin taas avautumaan: en näköjään mahda mitään sille, että suhteeni Unicoon on jollakin tapaa intohimoinen. Hassua. 8)
 
jmanninen sanoi:
...kokemani detaljirikkaus ja ...

Tuolla saralla Unico kyllä vie sekä Primalunaa että Almarroa. Juuri siitä syystä pidän enemmän noista kahdesta jälkimmäisestä. Kaiuttimesta tulee hieman "vähemmän" tavaraa, mutta kaikki hienosyisemmin ja sävykkäämmin.

...kirkas väärällä tavalla - häiritsevästi, kireästi.

Unico oli mielestäni kirkas juuri sillä hyvällä tavalla, vaikkakin huomasin pohtivani josko moinen alkaisi siisteydestä huolimatta pidemmän päälle ärsyttämään. Luultavasti ei liiemmin.

Olisi jännä kuunnella tuo Primalunan bassojen suhteen - jotta mitä se auktoriteetti on; itse kun koen Unicon olevan hyvinkin syväbassoinen - tarjoten matalampia nuotteja kuin aiemmin uskoin kaiuttimieni kykenevän toistamaan. Vai onkohan tuossa kuitenkin kyse siitä basson erottelusta yksinuottisuuden sijaan?

Unicossa on erottelevin kuulemani alapää, heti Almarron jälkeen. Alimpien voimassa jää hiukan Primalunalle, ja edelleen hieman enemmän Almarrolle, joka kyllä loistaa tällä saralla. Erottelu taas on Unicon ja Almarron välillä aika tasaista.

Tunteessa ja sielukkuudessa Unico jää kyllä auttamattomasti molemmille putkipeleille. Mutta ei kannata ottaa tätä "haukkuna" sillä monet voi pitää enemmän Unicosta, ja omastakin mielestäni se on paras trankkuvahvistin jota olen kuullut tuollaisessa alle 2000eur hintaluokassa. Tosin aika monta vahvistinta on myös kuulematta.. ;)

Ja tämä analyysi noin ½h Almarron kuuntelun jälkeen (yritin pitää siksi lyhyenä kaikki A:ta koskevat kuvaukset). :)
 
Back
Ylös