Priboi UM-50 Putkien vaihto toisiin

jani774

Käyttäjä
Liittynyt
14.2.2010
Viestejä
189
Moroos. Vaihtelin tuossa kaikki elkot omaan Priboihini ja nyt haluisin vaihta uudet putkiet mut mielellään toiset kuin alkuperäiset, eli esin GU-50 tai jotku muut varmemmat ja missä ääni olis vähintään yhtä tai parempi kuin alkuperäisissä, eli jos joku on tehnyt kyseisen moddauksen niin olisin mielelläni ottanut ohjeita/ kytkiksii vastaan. Ja lopuksi vielä sellainen juttu et tehot pitäis pysyy ainakin samana, eli ei saisi laskeaa, mut nousta saa. Kiitos etukäteen kaikille jotka osaa jeesaa
 
6550. Tarvii sitten vaan sarjahehkut, 6,3->12. Ja uudet kannat.
EL34:a kuulemma ovat kanssa laittaneet, ei oikein vaan kestä. oliks se 65/70mA bias, jää käyttötunnit vähän vähiin.

Olethan toivottavasti laittanut jo sen liukuvastushässäkän siitä johonkin sellaiseen pimeään paikkaan mihin päivä ei paista, ja minne se kuuluu?

Imput on ihan suoraan EF86. (Olikos se 6F23P po russkij?)
Ajuri/splitteri tais olla tarpeeks lähellä 6FQ7:ää, että toimii. ( Toi jälkimmäinen sitoumuksetta, tarttis tarkistaa.)


Orkkispääteputki ei ole muuten ollenkaan huano, aika tymäkkä ja tukuisa soundi.
Massavastuksien päivittelyä kannattaa kanssa harkita ;)

Ai niin , se alkuperäinen inputkonkka oli ainakin mun yksilössä joku ihan järjettömän kokoinen. Tarkistitko arvoja, vai pistitkö vaan suoraan vastaavan arvoisen?

---

edit: Niin joo, jos vaihdat pääteputkityypin toiseen niin älä vaan hukkaa niitä orkkiskantoja mihinkään. Ovat aika kiven alla, mä voin heti ottaa ne jos haluut eroon niistä.
 
Juu vastushässäkät on heivattu kuuseen ja vaihdoin konkat saman arvoisiin sen enempää miettimättä, haluun vaan saada sellaisen laitteen pääteputkien osalta et toimis kivasti,luotetttavasti ja hyväsoudisesti menettämättä tehoja. Siks tässä kyselen meilipiteitä et mitkä olis hyvät putket ja mitä kokemuksii on et tilaisin sit hyvät putket suoraan ja saisin ne istutettuu mahdollisiman yksinkertaisesti paikoilleen.
 
yksi tyhmä kysymys et mitä tarkoitetaan sarjahehkulla tässä yhteydessä? kyselen koska en viel niin paljoo tiedä putkiteksiinkasta. Trankuista kylläkin. ja et kun teen muutoksen niin et kaikki menis ok. täytyy siis etsiä noi 6550:n datat ja katsoo et onks ne tupla anodisii niin kuin noin orkkikset vai
 
jani774 sanoi:
yksi tyhmä kysymys et mitä tarkoitetaan sarjahehkulla tässä yhteydessä?

Olisiko tuossa yhteydessä meinattu sitä, että kaikkien putkien hehkut on kytketty sarjaan ja niitä hehkutetaan suoraan verkkojännitteellä alentamalla jännite sopivaksi etuvastuksella.
 
Jaa nyt tarttee fundeerata. En enää muista olikos siellä 12 vai 6v toisio noille alkuperäisen putken hehkuille. Tuplatetrodi, "12.6v" 6.3 per puoli.
Tais olla niin että siellä oli 12v toisio, ja siihen sitten 6550:t perään... orkkiksessa oli puoliskot sarjassa. Noinkohan sinne sitten olis jäänyt käyttämättömiä toisioita...

Täytyyks mun nyt oikeesti kaivaa toi vaatehuoneen peränurkasta ja ruveta tutkimaan? :D

---

Jos sarjahehkut ei näillä eväillä aukene mä melkein suosittelisin kiikuttamaan ton vaikka Uraltonesiin. Tai Audiotasoon, onhan noita. Toi on kuitenkin verkkovirtaan kytkettävä laite.
Tai myy mulle! Mä ostan heti! :D
 
Ahaa niin juu et siin on kahdet hehkut ja ne kytketään sarjaan ok.
 
Juu, noin se tais olla sen alkuperäisen putken kanssa. Kaks puoliskoa, omat hehkut kummallekin.
JA hatullinen. Kaksois-hatullinen. Tais vielä olla anodit :D Se on hieno rööri, älä vaihda sitä mihinkään:D.

Siellä oli jottaan ihan kääk-osastoa se oton konkka, tarkista se koko.
 
Juu se orkkis putki 6p3c-1 on tupla tetrodi ja siin on datojen mukaa kaksi 6,3v hehkuu mut lueskelin tuossa noit putkidatoja ja oikeesti toi 6550 putki vaikuttaa tosi fiksulle ja paremmalle kuin tuo orkkisputki. Se on ensinnäkin Pentodi eli jarruhila on mukana ja niitä saa jokapaikasta ja siinä on kivat vahvistuksetkin noin 40w per putki. ainakin uraltonesta saa hyvin ja montaa erilaista esim tun sol 6550 noin 30e kappale ja laatu ja soundi on kehuttu.
 
Juu. Kun oikein tarkkaan mietin, noita lukuja tais tulla triodikytkettynä. 6550c:t kyl söi sen, vaikka nurkat vähän punasina kävikin:D.
Tetrodissa toi tietty säilyy maltillisempana...
 
Mut mikäs putki mielestänne on tyypiltään paras vahvistinkäytössä? eli Triodi, Tetrodi vai pentodi? Pentodihan on ainakin käsittääkseni käyriltään paras lähtoköhta jos ajatellaan putken toimintaa elektronivirran kannalta.
 
Mut viel asiaan, niin onko jollakin varmaa tietoa et mikä on noiden priboin päätemuuntajien resistanssi kun se pitäis tietää ennen kuin voin miettiä et mitkä putket käy noille muuntajille. Haluisin laittaa 6550:t tai kt-88:t
 
No niin nyt olen päättänyt siis et laitan noi 6550 putket, eli sit pitäis laskee vain vastusten arvot
 
Jes putket on paikoillaan ja soi hienosti, viel pientä hienosäätöö ja sit on täydellinen pääte, ainakin melkein
 
Juu laitan mielelläni kun kaikki on valmista, tei meinaa siihen muitakin muutoksia
 
Back
Ylös