Playstation 1 cd-soittimena

  • Keskustelun aloittaja DIA
  • Aloituspäivämäärä

DIA

Käyttäjä
Liittynyt
26.7.2006
Viestejä
1 260
Hifi-maailmassa oli uutisena, että maailmalla hypetetään Playstation 1 soitinta cd-soittimena.
http://www.hifimaailma.fi/etusivu_uutiset.htm#1181318534

Ilmeisesti erityisesti malli SCPH-1001 on osoittautunut hyväksi. Sattuuko joku tietämään, onko tämä jokin erikoinen malli, vai löytyyköhän näitä kotosuomestakin? Vai onko kyseessä esim. vain Jenkeissä myyty malli?

Täytyy varmaan kysellä kavereilta, jos sattuisi löytymään pleikkariä kaapista testausta varten. Huuto.net on pleikkareita pullollaan eikä hinnat kovin paljon päätä huimaa. Olisi ihan kiva kokeilla tuollaista ihan vain kokeilun vuoksi.

Ilmiö on synnyttänyt myös onnenonkijoita ja nyt soittimista pyydetään aivan päättömiä hintoja. Katsokaapa tätä:
Hintapyyntö vaatimattomat 3500 dollaria :D
http://cgi.ebay.com/sony-playstatio...8248614QQihZ015QQcategoryZ62054QQcmdZViewItem
 
Eikös tämä DIA kuuluisi tuonne tinkimättömälle puolelle ???
 
Sella sanoi:
Eikös tämä DIA kuuluisi tuonne tinkimättömälle puolelle ???

Auts! Moderaattori varmaan siirtää ansaitulle paikalleen. Nyt puhutaan sentään 3500 dollarin laitteesta.

Tuo SCPH-1001 on NTSC malli. Ilmeisesti vastaava PAL malli on numeroltaan SCPH-1002. Siitä vaan kaappeja koluamaan.

P.S. Kohta Naim CD5 myynnissä :D ;)
 
Saksalaisella kielialueella koko juttu on märehditty loppuun jo pari vuotta sitten, eikä kukaan näytä olevan enää aiheesta kiinnostunut. Itsekin aikoinaan metsästin 1002-versiota, muttei löytynyt, joten jouduin tyytymään 5502:een joka on melkein sama.

Pari viikkoa sitten hautasin projektin lopullisesti, kaikki kamat lensivät roskiin :D
 
Satun tuntemaan erään pienviljelijän, jolla on hallussaan rankasti modattu 1002. Pitänee yllyttää häntä purkamaan kokemuksiaan jutuksi:)

jaffae
 
Jepulis. Siinäpä mainio aihe artikkeliksi. Yritän itsekin hankkia tuollaisen jos jostain löytyisi alle 30 eurolla.

Edit: Olisi ehkä pitänyt ensin ostaa tuo laite ja herätellä keskustelua vasta sitten. 1002 mallien kysyntä näyttää nousseen yht'äkkiä roimasti :D
 
Nyt on tehty ensipruuvaukset SCPH 7002:sta. Verrattuna CD- soittimeen Technics SL-PS 670A. Se 1- bittinen. Pleikkarista lähtevä ääni oli selvästi kevyempi, ilmavampi. Kun taas soittimesta tuleva hieman tummempi ja raskaamman oloinen. Tämä 7002 on vain liene uudempi päivitys 1002:sta. On saman näköinen. Monitori vieressä olisi kätevä, näkisi käyttövalikon. Kyllä pleikkarillakin kuuntelee.
 
Kaapin perältä löytyi 5502-mallin pleikkari. Tiedä sitten millaisia elämyksiä tuo 1002 tarjoaisi, mutta kyllä tätäkin kuuntelee. Kuten aiemmin jo todettiin, ääni on miellyttävän ilmava ja erotteleva.Täytyypä kysäistä kaverilta, mikä versio hänellä on. Konsolin käyttö cd-soittimena on käytettävyyden puolesta niin hanurista että pieni modaus olisi paikallaan. Isompi kotelo, 3" lcd näyttö ja ohjaimen napit etulevyyn... Kyllä tuota ilman näyttöäkin pystyy käyttämään, yrityksen ja erehdyksen menetelmällä. Jotenkin oletin että vehje alkaisi soittamaan cd:tä kun pistää levyn sisään. Turha toivo. Ei muuta kun piuhat kiinni ja proju päälle, prkl.
Saisihan tuosta modaamalla kohtalaisen omaperäisen pyörittimen ja hyvän puheenaiheen illanistujaisiin. Tietääkö kukaan mistä tuollaista pientä näyttöä kannattaisi etsiä?

edit: siis nämä 55xx-mallit ovat kaiketi yhteneviä 1002-mallin kanssa?
 
Playstationiin käy Playstation 2 kauko-ohjain. Katso tuo dogbreath sivusto.

Playstationiin sai ainakin aikaisemmin edullisesti siihen tarkoitettuja näyttäjä:
http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=29547&highlight=zebrano

Mä pistin näytön palasiksi ja tunasin siitä näytön AV-vahvistimen kuvaruutunäyttöä ja musiikki-dvd lättyjä varten:
valmis.jpg
 
Just joo. Nyt kun asia otettiin puheeksi, niin hinnat pomppasivat taivaisiin. Tämä konsoli on oikeaa mallia eikä siinä ole edes ohjaimia, joten sitä ei sellaisenaan pysty edes käyttämään soittimena :p Täytyy siis odottaa, että huuma laantuu. Ei tuosta ole mitään järkeä maksaa tuollaista ylihintaa.

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=55780314
 
DIA sanoi:
Just joo. Nyt kun asia otettiin puheeksi, niin hinnat pomppasivat taivaisiin. Tämä konsoli on oikeaa mallia eikä siinä ole edes ohjaimia, joten sitä ei sellaisenaan pysty edes käyttämään soittimena :p Täytyy siis odottaa, että huuma laantuu. Ei tuosta ole mitään järkeä maksaa tuollaista ylihintaa.

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=55780314

Hieman off-topiccina, niin pakko mainita, että tunnen erään hifiharrastajan, joka on vaihtanut Densenin parhaimman pään cd - soittimensa PS3:seen. Siinä vaihtui muutakin tilpehööriä etupään osalta.

Kyseinen harrastaja seurailee ja kirjoittelee palstalle, joten ilmoittautuu ihan rohkeasti, jos tämän lukee. :D

Viestin pointti oli siinä, että on oikeasti kätevä laite tuo PS3. Oon vähän kade.. ;)

Matti.
 
Matti Lehtinen sanoi:
...tunnen erään hifiharrastajan, joka on vaihtanut Densenin parhaimman pään cd - soittimensa PS3:seen.

On kyllä käynyt täälläkin mielessä, jotta mitenköhän tuo PS3 tai vaikka MiniMac/MacBook toimisi CD-soittimen roolissa hyvälaatuisella DACilla varustetun takuumusikaalisen vahvistimen kanssa >:D Loppukesän mittaan asiasta otetaan selvää.
 
Mallas,

Mikähän se hyvälaatuinen dac mahtaa olla?

Itte kannatan tota PS kolmosta erityisesti jos tykkää pelata, on leffafriikki (blueray) ja tarttee kakkos cd-soittimen. Jo noilla edellisillä argumenteilla haukkuu äkkiä ittensä äkkiä takaisin.

Torvelohörhelö
 
Halpahan tuo PS3 (tai MacBook) näin audiofiilimittarilla on, mitä nyt kunnollisen välikaapelin hinnoissa about, huomattavasti edullisempi kuin moni äänirasia. Joten miksikäs ei. Antaa omistajastaan samalla modernin kuvan, ei mikään homekorva kun on pleikkarikin (tai mäkki) musasetissä :D

Noita DACeja ei viime aikoina ole tosiaankaan ihmeesti irtotavarana vastaan tullut (tai sitten olen missannut jotain) mutta niiden integeroituminen audiofiilivahvistimiin vaikuttaisi olevan tapahtumassa.


http://www.musicalfidelity.com/products/aseries/a1008.html
http://www.accuphase.com/model/e-550.html
http://www.lyngdorf.com/ContentId/353/Default.aspx?ExpandId=353
http://www.naim-audio.com/products/supernait.html
 
Mallas sanoi:
Noita DACeja ei viime aikoina ole tosiaankaan ihmeesti irtotavarana vastaan tullut (tai sitten olen missannut jotain) mutta niiden integeroituminen audiofiilivahvistimiin vaikuttaisi olevan tapahtumassa.

Olen DAC:sta puheenollen tehnyt empiiristä tutkimustani ja vahvaksi suosikiksi, ainakin meikäläisellä, on päätynyt RME:n tuotokset. Jotain tuommoista olen itselleni kaavaillut:

http://www.rme-audio.de/en_products_adi_2.php

Äänenlaadusta mulla ei ole hajuakaan, joten sikasäkissä hommeleihin menis tämä, mutta laatuun tuntuu foorumeilla olevan ihan hyviä kokemuksia. :)

Omat suunnitelmat kumminkin ovat sellaisen HTPC:n kannalla, ennemmin kuin PS3, mutta aikaisintaan ensivuonna nämä, joten saas nähdä mitä sitä oppii funtsiessa näitä. :)

Matti.
 
Daccien integroituminen vahvistimiin johtuu varmasti pitkälti kovalevyjen yleistymisestä äänilähteenä. Ainakin aikaisemmin jo pelkän kunnollisen digipiuhan löytäminen oli sen verran tuskaista touhua etten sille tielle henkilökohtaisesti halua palata.

Minusta oli helkkarin ikävää että esim. SuperNaittia ei saa ilman daccia. Dac voisi olla optio kuten dab. Muutenhan tuo SuperNait on omalla tavallaan paluu vanhoihin Nait aikoihin jolloin niitä pystyi vielä upgreidaamaan ulkoisilla powereilla.

Lisäksi ainakin Accuphaseen on saanut jo kauan ostaa dac-kortteja, siis E550 ei ole ensimmäinen tuon suhteen.

Torvelohörhelö
 
Back
Ylös