Pikkuvahvistimelle herkkiä jalusta tai laajakaistakaiuttimia?

finax

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
127
Ehdotelkaas tuollaiselle Trends Audio TA-10 pikkuvahvistimelle herkkiä jalustakaiuttimia?
http://www.6moons.com/audioreviews/trends/ta10.html

Hintaluokka saisi olla n.300-500 euroa,mutta jos sattuu löytymään todellinen "helmi"vähän kalliimmaastakin hintaluokasta niin budjettia voidaan hiukan nostaa.

Laajakaistat on yksi vaihtoehto,mutta omat rakentelutaidot eivät niiden tekemiseen riitä.Tunnen kyllä pari henkilöä,jotka varmasti sellaiset vosivat pystyä puutöiden osalta tekemään.

Näistä tietenkin voisi oman ketjun tehdä DIY-puolelle,mutta alustavasti,jos joku pystyisi jotain osviittaa antamaan?

Elementtivaihtoehdoksi olen miettinyt Visaton B200,muita vaihtoehtoja voi esittää.
Kaiuttimet tulevat n.20 neliön tilaan,joten minkäköhän kokoinen kotelo olisi sopiva tuon kokoiseen tilaan ja vielä jos löytyy piirustuksia jostain?

Olisiko esim. tuollaisesta johonkin?
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaege/breitband/solo50/index.html
 
Joo, voisi olla mielenkiintoinen.

Ja pienin korjauksin rakenteeseen, tuosta 50:stä voisi
saada jopa musikaalisesti toimivan.
Pari jäykistävää puupinnaa etu- ja takabaffelin väliin
sopivan tiukasti juuri elementin alapuolelle.

Ossi
 
Entäs Jordan?Siinä tosin herkkyys saattaa jäädä astetta vajaammaksi kuin tuossa visatonissa mutta JX92 mahtuisi tarpeen tullen pieneen koteloon.Herkkyyttä pitäisi ilmeisesti kaiuttimesta löytyä tai on ainakin yksi merkittävä kriteeri?

Aika peli tuo Trends.Mun volumepotikka härdellikin taitaa olla isompi. :D
Hommasitko Suomesta ja jos, niin olen kyllä utelias ja kysyn paljonko kustanti?
 
Itsellä OB rakentelut vaiheessa Visatonin B200 drivereistä. Vielä on siivellinen baffle kokeilematta ja subin yhdistäminen. Soi meinaan kyllä transparentisti, isosti ja leveällä soundstagella, mutta ääni kuulostaa kovin 'ohuelta' vaikka BSC-piirin juotin korkeimpia taajuuksia tasoittamaan.

Quadin 21L lattiakaiuttimet vievät (toistaiseksi ainakin) voiton kokonaisuutena, vaikka yläpää hieman verhoutuneelta kuulostaakin B200:n jälkeen.

Open Baffle / B200:ista lisää tietoa:
Audio Circle: http://www.audiocircle.com/circles/index.php?board=90.0
Audio Circle/Redwineaudio: http://www.audiocircle.com/circles/index.php?topic=19253.0
Decwaren forumi: http://www.decware.com/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=diy;action=display;num=1143087829
 
Kiitos ehdotuksista tähän mennessä.

Trendsia en ole ostanut Suomesta.

Rupesi kiinnostamaan tuo Open Baffle vaihtoehto,olisi aika yksinkertainen rakentaa tai sitten "halpa" teettää.

Tuommoinenkin vaihtoehto löytyi kuin Hawthorne Audio Silver Iris drivers johon on myös tulossa pienempi 10 tuuman versio.Miinuksena rahtikulut ja tullit.

http://www.tnt-audio.com/casse/ha_si_part1_e.html

http://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/decdun/poly_baffle.html eräs kotelovaihtoehto,voisi tarvittaessa hommata wooferin jälkikäteen.

Tuosta kokemuksia/mielipiteitä vai kannattaisiko ehkä odottaa pienempää versiota siitä?
 
Jos oikein halvalla haluaa mennä, niin ostaa Tangband W3 315SC:t tai W3 871S:t ja laittaa ne paffeliin. Tai sitten teettää niille Bushhorn kotelot.

Ihan ylettömän herkät nuo ei tosin ole. Eikä niillä mitään suuria äänenpaineita saa ulos, mutta käsittääkseni se mitä tulee tulee aika kivasti - ainakin paffelista on jo kokemusta.
 
Kyselin hiukan noiden Hawthornen elementtien toimituskulujen suuruutta.

Tuossahan nuo vaihtoehdot

Global Express Mail 3 - 5 days $124.35
Airmail Parcel Post 4 - 10 Days $107.75
Economy (Surface) Parcel Post 4 - 6 Weeks $44.55

Esim.Airmail Parcel Post vaihtoehdolla tekee n.375 euroa tulleineen parille.

Visatonit taas saisi esim.Thomanilta 250 euroa pari toimituskuluineen.

Siinäpä sitä hiukan pohdittavaa noiden kahden välillä.

Tangbandit olisi myös ihan kiva testata kun ei ole kuitenkaan mikään hirveän iso investointi.Löytyykö niitä mistään pääkaupunkiseudulta,josta voisi saada niitä noutamalla?
 
finax sanoi:
Siinäpä sitä hiukan pohdittavaa noiden kahden välillä.

Ja tässä hiukan lisää pohdittavaa,

nimittäin tuossa eräällä foorumilla sellainen heppu kuin Dave Dlugos oli vertaillut Hawthornen 15" koksua (vakiosuotimilla varustettua versiota) ja kevyesti modattua (asennettu vaiheplugi) Visatonin B200:sta, ja piti oikeastaan kaikessa muussa kuin bassotoistossa B200:sta parempana. Tuollaisiin vertailuihin pitää tietysti suhtautua varauksella, mutta Daven kommentti ei ole ainut laatuaan, mitä tuosta Visatonista olen lukenut viime aikoina. Joten laitoinpa B200 parin tilaukseen. 8)
Saas nähdä että tuliko sitten tilattua pelkkää hypetettyä pa**aa... :D

t. Pasi
 
Pistin myös Visaton B200 parin tilaukseen.

Ajattelin kun nuo molemmat ovat suurinpiirtein samanhintasia esim.jenkeille,mutta tänne Suomeen tilatessa hintaa tulee n.125 euroa enemmän Hawthornelle ja erotus menee pelkkiin lähetys jne.kuluihin.

Enemmän löytyy tosiaan myös noita käyttäjä kommentteja Visatoneista.Molemmat varmasti ovat hinta/laatusuhteeltaan kärkipäässä omassa kategoriassaan.
 
Mika,

olisi tarkoitus tehdä ensin dipolibasso "jalustat" joihin tulee Hypexin DS1.2 ja 2xSLS12" / kanava, ja niiden päälle sommitella sitten nuo Visatonit. Decwaren foorumilta olen joutessani lueskellut miten on muut tehneet noita B200+basso systeemeitä. Baffelin koosta riippuen on käytetty basson jakotaajuuksina 40-140Hz (B200 ylipäästöllä tai ilman). Mitä kapeampi baffeli, sitä korkeampi jako, tietysti. Joten kyllä niihin bassoakin saa lisättyä, kun vaan jaksaa tuunata. Yksi onnistunut ratkaisu on kuulemma laittaa toinen B200 1,5-tienä. Ja onpa noihin monet ihan tyytyväisiä ilman lisäbassojakin. Jaa, mutta tämä meneekin nyt niin pahasti OT- jorinaksi että täytyy lopettaa ennenkuin Pirkka antaa piiskaa. :D Täytyy jatkaa tuolla DIY-osastolla jahka saan jotain protoiltua...

t: Pasi
 
Back
Ylös