PHY-HP

TePekko

Käyttäjä
Liittynyt
14.10.2006
Viestejä
8
Tervehdys.

Kertokaapas arvoisat harrastajat kokemuksianne subjektin mukaisesta elementeistä. Eli minkälaisia koteloratkaisuja olette noille tehneet ja minkä tyyppistä saundia nuo puhkuvat? Entäs minkälaisella vahvistinkalustolla noita olette ajaneet? Miten noilta hoituu kovempi luukutus? Itselläni kun kuunteluvoimakkuudet tuppaavat olemaan vähintäänkin "riittävät"

Itselläni on tällä hetkellä käytössä Zu Druid Mk4 pöntöt ja kovasti olenkin niihin ihastunut, mutta jotain uutta olisi välillä kiva kokeilla. Ja varsinkin kun DIY hommat ovat aina olleet kova sana. Tila jossa kuuntelen on noin 35m2 puurakenteisen omakotitalon huone ja tilaa on kyllä käytettäväksi reilunkin kokoisille mööpeleille.

Itseäni lähinnä kiinnostaa malli PHY-HP KM30, mutta kokemukset kaikista muistakin malleista toki kiinnostaa.

Ja mikäli joku olisi halukas demoamaan omia laitteitaan niin pistäkääpä vaikka tietoa mulle päin, tulisin kovinkin mielelläni kuuntelemaan ihan livenä noita hyyppiä. Itse asun Turun seudulla, mutta periaatteessa olen valmis tulemaan vähän kauemmaksikin jos joku kotiinsa minut suostuu päästämään :)

Kokemuksia, ohjeita, kuvia jne. vaan tulemaan, kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa.

Kiitos!
 
Minulla on nuo 8"hopiamallit. Silloin kun olivat minulla niissä kookkaissa baffeleissa niin olivat kyllä perkuleen hyvät toistimet. Hakkasivat ainakin Druidit sen demon perusteella mitä tunnin pari nitä kuuntelin, tosin paremmin ne varmasti olisivat voineet soida ihan kotona. Hyypissä bassoa riitti ihan mukavasti noissa isoissa baffeleissa ja ääni oli mukavan iso, avara ja luonnollinen. Yläpääkin riitti minulle jopa ilman erillistä superdiskanttia. Hieman alkoi osin puuduttaa kovempaa soittaessa. Tähän auttoi aika paljon se baffelin vaimentaminen pahimpien resonanssien kannalta.Nyt tosin hallituksen painostuksesta piti siirtyä pienempään koteloratkaisuun ja kyllähän se ääni siinä kärsi, varsinkin bassopään osalta. Ihan hyvä se silti on ei siinä mitään.

Itsellä KM30 saattaisi olla se lopullinen ratkaisu, mutta sitä ennen pitää saada lupa laittaa huoneeseen ne isot baffelit.. :)
 
TePekko sanoi:
Kertokaapas arvoisat harrastajat kokemuksianne subjektin mukaisesta elementeistä.

Uskomattoman realistista ääntä, jos homman saa säädettyä kohdalleen (omaan tilaan siis). Vain tilanpuute estää toistaiseksi hankkimasta noita mainitsemiasi koksuja.
 
No voihan piru, tätä minä vähän pelkäsinkinkin :D Pitääkö tässä nyt aloittaa sitten tuokin projekti.. Kun vahvistimenkin rakennus on vielä pahasti jäissä.. Eipä kai tässä sitten muuta auta.

Tuosta kotelosta.. Eli ilmeiseti baffeli olis sitten se paras vaihtoehto, ainakin äänellisesti siis, rumiahan noista tulee kuin ******* mutta ei voi mitään.. Kertokaapas tuosta vähän lisää, on nuo baffelit jääneet multa vähän pimentoon, perinteisiä suljettuja koteloita on tullut kyllä mitoitettua ja rakennettua läjäpäin mutta ei kertaakaan baffeleita. Itse olen nyt siinä mielessä onnellisessa asemassa että kokoa ei tarvitse periaatteessa rajoittaa juuri mitenkään joten isotkin häristimet tulevat kyseeseen. Mites noiden mitoitus hoidetaan, onkos nuo valmistajan sivuilla ilmoittamat mitat se paras vaihtoehto? Entä materiaalien paksuudet, jäykkyydet jne? Kokemuksia, vinkkejä jollain?

p.s. näillä näkymin kohta tulossa sitten Druidit myyntiin, ketään kiinnostunutta jo näin etukäteen?
 
Joo tuo ulkonäkö riippuu ihan tekijästä. Hemmetin kauniita baffeleita on nähty kuvissa, eikä nuo Tapsan baffelitkaan mitään rumia ole, vaikka olen tainnut nähdä vähemmän viimeisteltyjä versioita.

Nevalaisen Karilta saa varmasti apua materiaalien ja muotojen suhteen.
 
mikadosan sanoi:
Jossain näin muuten myös melko kauniit baffelit. Muistaakseni tammea tai pähkinäpuuta keskiosa ja siivet lasia/pleksiä. Todella upeat ja ilmavan näköiset. Ja niissä se hyväksyntä saavutettaneen jo kauniimmankin osapuolen taholta...sanoisin...perhana kun en muista linkkiä... :(

Jos joku hokaa, mistä puhun niin laittakaa linkki. Koetan itse tänään jossain välissä ehtiä etsimään, jos kukaan ei ehdi ensin... :)

Olisiko ollut http://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/decdun/loudspeakers2.html#up1 ? Siis tuosta kun vähän rullaa alaspäin...

t: Pasi
 
TePekko ja muutkin!

Olet tervetullut Helsingin Vuosaareen kuuntelemaan ikuisesti :))) keskeneräisiä baffeleitani, jos kiinnostaa. Elementteinä ovat PHY:n hopeiset 12":set (ei koaksiaali) ja PHY:n diskantti (sama kuin koaksiaalissa) erillisenä.

Ota yhteyksia vaikkapa yksityisviestillä, jos kiinnostaa.

t. TapsaS
 
Kiitoksia vaan kuvista ja kommenteista, kyllähän noista taitaa ulkonäöltäänkin ihan mukavan näköiset tosiaan saada. Varsinkin tuon lasin/pleksin käyttö voisi olla aika kova sana. Itselläni olisi ideana aluksi tehdä ja kokeilla jostain edullisesta materiaalista koekappaleet, ja kun sopivat koko ja konstruktio on löytynyt niin sitten tekisin lopullisen version käyttäen kunnon materiaaleja.

TapsaS, kiitoksia kutsusta, laitoinkin sinulle yv:n tulemaan..
 
Jani P sanoi:
Nevalaisen Karilta saa varmasti apua materiaalien ja muotojen suhteen.

Karihan on ystävällinen ja aiheesta tietäväinen henkilö. Vaan kuinkahan innostunut vielä jaksaa olla, kun ei enää edusta PHY:itä. Nehän ovat nykyään Musical Audion edustuksessa. Itsekin vastaan mielellään kysymyksiin, sikäli kun jotain tiedän.

t. Tapsa
 
mikadosan sanoi:
Perhana...Mitro kerkes kaappaamaan PHY:t edustukseensa! Olis meinaan kelvannut Lumo-Audio:llekin nämä... :(

Ei tainnut kuitenkaan käydä tuo tempaus ihan viikossa tai parissa. Eiköhän Mitro hieronut tuota diiliä kauemmin kuin pitkään.

Tiesittekö, että joitakin vuosia sitten Hifilehdessä oli juttu PHY-HP baffelista ja sen tunaamisesta.
 
DIA sanoi:
Ei tainnut kuitenkaan käydä tuo tempaus ihan viikossa tai parissa. Eiköhän Mitro hieronut tuota diiliä kauemmin kuin pitkään.

Näin juuri taitaa olla. Eihän nuo yleensä yhden päivän juttuja ole. En tiedä vaikuttiko asiaan mitään se, että Mitrolla on edustuksessaan myös yksi harvoista PHY:tä käyttävistä kaupallisista sovelluksista.

Olen käynyt Lappeenrannassa noita Ocellioita kuuntelemassa. Tässä vaiheessa en sano mitään muuta kuin huh huh ja sen, että harvoin on viisi tuntia vilahtanut noin nopeasti. Jos olette yhtään kiinnostunut hyvästä laajakaistasoundista a'la Phy, Fostex, Zu jne. hyvillä putkivahvistimilla soitettuna, niin kannattaa käydä Musical Audiossa. Ei mene matka hukkaan. Itse ajattelin taas painua Lappeenrannan suuntaan ja vain noiden Ocellioiden takia. Jos Mitro minua sinne enää huoliikaan. On kuitenkin aika riesa kun tyhjätasku musiikkifanaatikko parkkeeraa itsensä koko päiväksi toisen kuunteluhuoneeseen. Kerta toisensa jälkeen. :)
 
TapsaS sanoi:
Olen käynyt Lappeenrannassa noita Ocellioita kuuntelemassa. Tässä vaiheessa en sano mitään muuta kuin huh huh ja sen, että harvoin on viisi tuntia vilahtanut noin nopeasti. Jos olette yhtään kiinnostunut hyvästä laajakaistasoundista a'la Phy, Fostex, Zu jne. hyvillä putkivahvistimilla soitettuna, niin kannattaa käydä Musical Audiossa. Ei mene matka hukkaan.

Noh, eihän tässä muuta kun kerätään joku kerta taas porukka kasaan ja ajellaan. Onhan sitä ennenkin käyty...
 
Ei muuta kuin kerätkää lössi kasalle. Mitro varmasti ottaa porukat vastaan.
Kyllä nuo Oceliat pitää käydä tsekkaamassa joku päivä.
 
Moro tyhjätaskut ja muut musiikkifanaatikot !

Pakko kommentoida.

Mitro´s Musical Audio on nykyään osa Highend Studio Finland Oy -ketjua.
Kuten huomaatte, on muutoksia tullut tuotepalettiin niin Lappeenrannassa kuin Helsingissäkin.

Tervetuloa kovasti tänne, sillä Lappeenranta on vielä toistaiseksi ainoa paikka Suomessa, jossa Ocellia kaiuttimet
(ja tietty sekä väli- että kaiutinkaapelit) ovat kuunneltavissa.

Lappeenrannassa on esillä vain yksi malli, Ocellia Calliope .21 Copper (with silver upgrade), joka tarkoittaa että kotelo on Copper-mallin, mutta 8" elementin puhekela ja kaiuttimen sisäinen johdotus on hopeaa. Silver-mallin kotelo on mitoiltaan suurempi.

N. kolmen viikon päästä saapuu maahan myös Ocellia Quaero 300B SE integroitu,
jolta sopii odottaa Western Electrics putkilla jotain melko hyvää.

Tapsa, ensi kerralla saat tuoda kyllä jotain tykötarvetta tullessasi... : ) Ja minä puolestani laitan saunan lämpöiseksi.

T. Mitro Koskiluoma / Highend Studio Musical
 
Mä ainakin lähden reissuun, jos vain lastenhoidolta yms. menoilta pääsen. Liian persaukinen tosin minäkin Ocellioille.
 
No jos ostettais pari puoliksi? Kyllähän mono aina stereon hakkaa... :D
 
Hmm. Vaimoke lähtee tenavan kanssa hiihtolomalle Imatralle joskus ensi kuun alussa, itsekin ajattelin joksikin viikonlopuksi sinne mennä. Jos LPR:n retki sattuu mitenkään sopivaan ajankohtaan, niin voisin soveliasta korvausta vastaan ruinata kyydin lappeen Rantaan asti, sikäli kuin autossa tilaa riittää...
 
Back
Ylös