Philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

zehow

Käyttäjä
Liittynyt
26.11.2006
Viestejä
6
Philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

Moro,
mitä mieltä arvon herrasväki on toimivasta Philips SACD-1000 yksilöstä. Paljonko kannattaa maksaa ja onko sacd-puoli ääneltään minkälainen?
Yleensäkin kiinostaa muiden käyttökokemukset.
 
Vs: Philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

Mikäli muistini ei pahasti petä, tuo soitin sai harvinaisen hyvät arviot aikanaan Hifilehden testissä. Sen parempaa kokemusta laitteesta en omaa.


T.JH
 
Vs: Philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

Ja jollen minä muista väärin, soittimessa oli jotain ongelmia koneistossa? Olikohan se lyhytikäinen?

-Arto
 
Vs: Philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

Yhden omistaneena voin sanoa seuraavaa:

Ääneltään laite on loistava sekä CD/SACD toistossa. Ainoat miinukset normaalissa CD-käytössä on pitkät latausajat ja lukupään liikkumisesta tuleva pulssittainen ääni kuuntelupaikalle, mikäli kuuntelee maltillisilla voimakkuuksilla..

Luotettavuudessa on tosiaan vähän sanomista...

Omani meni takuuaikana rikki 3 kertaa. Ensimmäisellä kerralla päivittivät (toimi 2kk), toisella kerralla päivitys (toimi 2kk), kolmannella kerralla vaihtoivat koneiston (olin jo kyllästynyt huoltoreissuihin ja myin laitten pois). Noin 3kk myynnin jälkeen uusi omistaja soitti, että soitin on tehnyt lakon, purin kaupan hänen kanssaan ja palautin rahat. Otin yhteyttä Philipsiin ja eivät halunneet enää korjata laitetta vaan lähetin laitteen sinne ja sain purettua kaupan.

Nykyään omistan enään Philipsin partakoneen...
 
Vs: Philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

Juu itse tuossa viikonloppuna hommasin kyseisen soittimen ja sekoilu ja hitaus oli todella rasittavaa. Lopulta laite toimii vain satunnaisesti, niin että virtojen päälle tuloa joutuu odottamaan yhä kayemmin ja lopulta laitteen herättyä laite hakee levyä mutta tuloksetta. Vain satunnaisilla kerroilla laite tunnistaa levyn pitkän odottelun jälkeen.
 
Vs: Philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

Alalla tuo laite tunnetaan kuulemma 'hands-off' -pelinä, eli erittäin epävarma. Hilppa ei ylläpidä. Vanhat Hilppasen CD:t olivat kestoihmeitä, mutta CDR/DVDR-pelien myötä tilanne muuttui.
Hyväsoundisen maineessa, jos satut saamaan toimivan.
 
Vs:philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

Itselläni oli joskus philipsin cd-692 perus pistream soitin ja oli kyllä kestävä.
Tuossa cd-692 oli muistaakseni cdm-9 koneisto ja uudemmissa malleissa oli cdm-11. Muistaakseni tuon ajan pihilipsis tekniikkaa oli myös maranzilla ja parilla he.merkeilläkin.
 
Vs:philips SACD-1000 kokemuksia kaivataan

zehow sanoi:
Muistaakseni tuon ajan pihilipsis tekniikkaa oli myös maranzilla ja parilla he.merkeilläkin.


Swing Arm -mekanismit CDM-1 :sta ysiin asti olivat kuningasrautaa, myöhemmät 12-sarjan lineaarikoneistotkin toimivat tyypillisesti hyvin, mutta kirjoittavien myötä mekanismeja vaihdettiin, tai iso-P kaiketikin lakkasi tekemästä 'dedicated CD' -mekkuloita, keskittyen ROM-asemiin yms. No, siinäkin kävi sitten niinkuin kävi...

Marantz oli tuolloin Philipsin tytäryhtiö, joten tyypillisesti P ja M -merkkisten CD-soittimien välillä oli '99%' samoja osia. HE-merkit käyttivät Philipsin (tuolloin varsin hyvälaatuisia) mekaanisia ja myös digitaalipuolen palikoita tavan takaa - Meridian, Arcam, DPA/Deltec ja Naim olivat kukin varsin pitkälle Philips-pohjaisia, noista kolme ekaa uranuurtajia BitStreamin sisäänajovaiheessa (Naim oli multibit). Sovellutukset eivät välttämättä siis tulleet Philipsiltä, mutta monet osat tulivat.


edit: Jenkkilässä Philips tunnettiin Magnavoxina, ja sikäläisitä HE-merkeistä ainakin Mod Squad (nyk McCormack) ja California Audio Labs olivat puhtaasti Philipsejä (mekaanisesti), samoin kuin eka näkemäni McIntosh-CD (melkoinen tankki).

Summa Summarum: Philipsissä ei CD-teknologian takapiruna ole sinällään mitään väheksyttävää - heidän mielenkiintonsa vain kohdistuu nykyisin ihan muihin juttuihin. Isompiin juttuihin, kuin CD vuonna 2006.
 
Back
Ylös