perushyvä budjettivahvistin

lumikola

Käyttäjä
Liittynyt
3.1.2010
Viestejä
133
Kaupunki
Etelä-Suomi
Paluu 2-kanavaisen musiikin kuunteluun parin vuoden "monikanavaharharetken" jälkeen olisi edessä.
Aikanaan pikkumaggieta (SMGa) hyvin käskyttänyt Creekin vahvari (4330) tuli silloin hätäpäissä myytyä, joten nyt olis tarvis alkuun ihan perushintaiselle vahvistimelle.
Ihan Tekniset-Expert-Mustapörssilinjalle en lähde, joten Jammut, Sonyt, Onkyot ja Pioneerit voi unohtaa.

Vähän aikaa asiaa tutkittuani mieleen jäi NAD 315bee ja Cambridge Audio AZUR 340A SE. Molemmilla hinnat asettuvat 300e kieppelille.
Olisiko näistä kumpikaan käskyttämään pikkupanelia? Onko kokemuksia, mitenkä näiden äänet eroaa toisistaan?

Vai löytyiskö jotain mustaa hevosta (Rotel, Marantz) ?
 
300€ kieppeille asettuvat myös XTZ:n (http://www.xtz.se/uk/overview) vahvistimien hinnat käytettyinä. Palstalta löytyy jonkinverran keskustelua kyseisen valmistajan laitteista. Voin omakohtaisella kokemuksella suositella lämpimästi.
 
lumikola sanoi:
Ihan Tekniset-Expert-Mustapörssilinjalle en lähde, joten Jammut, Sonyt, Onkyot ja Pioneerit voi unohtaa.

Vähän aikaa asiaa tutkittuani mieleen jäi NAD 315bee ja Cambridge Audio AZUR 340A SE. Molemmilla hinnat asettuvat 300e kieppelille.
Yahaman, Sonyn, Onkyon ja Pioneerin mallistosta löytyy kyllä, kaikella kunnoituksella, myös huomattavasti laadukkaampia vahvistimia kuin NAD 315bee ja Cambridge Audio AZUR 340A SE. Esimerkiksi pari vuotta käytetyn 14 kiloisen Sonyn aidon ES-sarjan vahvistimen TA-FA1200ES saattaa hyvinkin löytää 300 eurolla. Tuo Sony hakkaa mennen tullen nuo pikku Nadit ja CA:t. Tosiaan myös noita XTZ A-100 laitteita saa käytettynä hintaluokassa 300€.
 
Oletko kuunnellut molempia?? itse olen, ja en ihan allekirjoittaisi suoralta kädeltä. Systeemisidonnaisiahan nämä aian ???
 
Joo, aikoinaan ajoin aluksi perusjammulla noita paneleita ja kun sitten vaihdoin Creek'kiin leuka putos lattiaan.
Matkan varrella testattu myös mm. Denonin keskisarjaa ja Primarea. Kaikilla oma äänensä, mutta Creek jäi.
Siksi kaipailenkin kokemuksia eri laitteista.
 
Ïtsekin Creekillä taannoin Maggieita ruokkineena ymmärrän mitä tarkoitat. Yksi varsin edullinen voisi olla sisäänajettu Consonance A100 Linear, tai Creekin 4330:n se-versio. Aiemmin mainittu XTZ voisi tehojensa puolesta olla todellakin kelpo vaihtoehto. Virranantokyvystähän nuo Magnepanit eivät pahastu. Hyviä tarjokkeja saa laittamalla ostetaan-osioon ilmoituksen. Jos valuuttaa jää yli, suositelen myös kelpoja kuparisia kaiutinkaapeleita, esim. analysis plussalta.
 
Olipas selvästi ilmaistu mulla ed. viestissä. :) Itse vertailin Nad/Sony, kun jälkimmäisen olis saanut edukkaasti, mutta päädyin Nadiin.
 
lumikola sanoi:
Joo, aikoinaan ajoin aluksi perusjammulla noita paneleita ja kun sitten vaihdoin Creek'kiin leuka putos lattiaan.
Matkan varrella testattu myös mm. Denonin keskisarjaa ja Primarea. Kaikilla oma äänensä, mutta Creek jäi.
Siksi kaipailenkin kokemuksia eri laitteista.

Sanotaanko, että luulen aika monen tässä listatun vahvistimen olen pelkkä vastaantulija Creekille joka sulla oli. Tosin ei se paneelilla varmaan omiaan ole, mutta siltikin...
 
Yllättävän hyvin se 4330 special edition jaksoi maggieiden kaverina. Turhaan tuolloin hätäilin ostopäätöstä puntaroidessani. Toki sellainen voima, minkä nutcrackerin mainitsema XTZ tarjoaisi, olisi todella tervetullut niillä maltillisillakin volyymeilla. Jos omistaisin magnepanit, siis jos, todennäköisimmin hommaisin päätteen, mikä toimii a-luokassa.

Vähän saa leikitellä ajatuksilla... :)
 
Olisi kyllä hienoa jos joskus joku suosittelisi jotain muutakin merkkiä, kuin juuri sitä omaansa tai sitä mihin on iskenyt silmänsä. Itse suosittelisin, vaikka ca:n itse omistankin, Nadia. Nad tunnetusti antaa mukavan 'pehmeätä', mutta napakkaa saundia (joka voisi toimia yhdessä nimenomaan erottelevan / terävän kaiuttimen kanssa), bassokontrolli on ok, vaikka aavistuksen pehmeä, ja virransyöttökin pitäisi hoitua. 300€:lla voisi löytyä joku vanhempi, ehkä aavistuksen tehokkaampi, nad, kuin tuo 40 wattinen - jolla silläkin kyllä pärjää aika pitkälle. Tuo jonkun linkittämä Pioneerikaan ei ole paha, ja jos olisi vastaava tilanne itselläni, varmaan nappaisin sen ja ylimääräisellä parilla sadalla jotkut peruskaapelit tai vaikka musiikkia.

edit. hups, watit miten sattuu
 
^ Olen samaa mieltä, että useimmissa threadeissa törmää suosituksiin aina "siitä omasta vahvistinbrändistä". En ole oikein nykyään itse perillä, missä kehityskulku menee (ja kumpaan suuntaan) näiden edullisten transistorivahvistinten sarjassa.

Aika varmasti käytettynä voisi löytyä jotkin 90-luvun monoblokit tms, ulkoisesti kulahtaneet ja kustantaneet aikoinaan kamalan pinon rahaa. Toisinaan sellaisia heltiää halvemmalla kuin ne entry level-nykyihanteen "varmat valinnat". Tämähän on sikäli puolueellinen näkemys, että itselläni kävi aikoinaan juuri näin. Taas sitä mainostetaan. :)

Jälkeenpäin muisteltuna, NVA:n monoblokit saman valmistajan passiivietusella olivat huipputavaraa. Vaan kyllä ne oli rumatkin... Hintalappu oli niin pieni, että sillä selittyi passiivietusen potentiometrin lopullinen hapettuminen, riaa-osan hajoaminen ja toisen monoblokinkin mykistyminen ensimmäisen käyttövuoteni aikana. Siinä suhteessa nämä vempeleet olivat poikkeus, yleensä hajotan itse omalla tumpeloinnillani hankkimani elektroniikan, ei sitä ajan hammas hevin ehätä nakertaa. Viimeksi tulli/ kuriiripalvelu / rahtilento hoiti tämän haastavan tehtävän puolestani. Lämmin kiitos. Myös serbialaisen valmistajan puolesta.

Mieleenpainuvinta mainitsemissani NVA-laitteissa oli sen ajan ns. sointi-ihanne, mikä omaan korvaani kuulostaisi varmasti vieläkin vähintäänkin kivalta. Viallisinakin sain laitteista kohtuullisen korvauksen, siirtyessäni harrastuksessa "eteenpäin".

Yst. Terv.
svoo

EDIT: toki tässä edullisemmassakin hintaluokassa osaisin neuvoa perustellusti vaikka mitä, mutta kun maggiet eivät vain ole sieltä herkimmästä päästä. Parilla ensimmäisellä watilla ei ole sitä merkitystä, mitä ne esim. omassa setissäni voivat tarjota, ilman putkiakin. Itse asiassa hanan avaaminen yli kello yhdeksän saattelee kuuntelutilassani useimmat kuulijat kuulokynnyksensä kipurajalle... Tietenkään käytännössä näin en päästä käymään. :)
 
En minä ainakaan suosittelisi kotiteatterivahvistinta, olkoonkin vaikka kuinka hyvä kaksikanavaisena, jos kotiteatterimaailmasta haluaa karkuun. Samalla rahalla kun saa jo uutenakin yhtä hyvää 2ch-kamaa, jopa parempaakin, puhumattakaan käytetyistä.
 
Kyllä tarkoitus on 2-kanavaisen hankkiminen.
Jos käytän saman summan kahteen kanavaan kuin viiteen-seitsemään, usko(isi)n saavani laadukkaampaa tavaraa.
 
lumikola sanoi:
Kyllä tarkoitus on 2-kanavaisen hankkiminen.
Jos käytän saman summan kahteen kanavaan kuin viiteen-seitsemään, usko(isi)n saavani laadukkaampaa tavaraa.

Muutamia poimintoja käytettyjen listoilta, siitä vain poimimaan paras päältä, varmasti hinnalle vastinetta:

http://www.kallionretro.kotisivukone.com/4 (Arcam Delta 290 , 230e)

http://www.kojekulma.fi/Audio.htm (Rotel RA-9358X , 190e)

http://www.vaasanykkosradio.fi/store/index.php?main_page=product_info&cPath=45_47&products_id=1567 (Arcam A70 , 450e)

http://www.hifimaailma.fi/myy_osta.php?ilmoitus=2207 (Musical Fidelity E10 , 330e)

http://www.hifimaailma.fi/myy_osta.php?ilmoitus=2535 (Roksan Candy III , 420e)

http://www.keltainenporssi.fi/ilmoi...A100/Kotiteatteri-+ja+stereolaitteet/28097479 (Consonance A100, 400e)
 
Back
Ylös