Penaudio Sara

spenttila

Yhteistyökumppani
Liittynyt
15.8.2006
Viestejä
452
Penaudiolta on ilmestynyt uusi malli, Sara. Sara on refleksikoteloitu, 2,5-tie lattiakaiutin. Se sijoittuu Penaudion Classic-sarjaan ja viimeistelyt ovat sen mukaiset. Sarassa on Penaudion monista muista malleista tuttu Seasin 20-millinen tekstiilikalottidiskantti. Uutena on kahden 5-tuumaisen Seasin paperikartioisen bassokeskiäänen käyttö. Toinen toistaa kaistan 35-4500Hz ja toinen kaistan 35-300Hz. Tällä kompensoidaan, herkkyyttä uhraamatta, baffle stepiä ja lisäksi toimintaperiaate lisää hiukan kaiuttimen suuntaavuutta alueella, jossa sitä eniten kaivataan tai jossa heijastuksista on eniten haittaa normaalissa huoneessa eli alakeskialueella.
Osat ovat muuten tuttua Penaudio laatua: SCR:n polypropyleenieristeiset kondensaattorit, Graditechin ilmasydänkelat, WBT:n liittimet, Jorma Designin sisäjohdot, refleksiputki ja liitinpaneeli alumiinia. Kotelo on sivuilta 16-millistä koivuvaneria. Etu-, taka-, ylä- ja alapaneelit ovat 19-millistä MDF:ää joka on viilutettu sisäpuolelta millisellä viilulla ja ulkoa Penaudion 2002 kehittämällä vaneriviilulla, jonka paksuus on 1,5 milliä.
HInta 3995€/pari. Yritetään pitää yksi pari tuossa kuunteluhuoneessa.
 

ahaapalainen

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
11 121
Kaupunki
Oulu
Löytyyköhän tästä kuvaa mistään? Penaudion nettisivuilta ei ainakaan löytynyt mitään infoa.
 

Mitro

Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
1 385
Kaupunki
Nokia
Moro.

Highendstudio.fi sivuilta löytyy kuva.

Aika innolla odotan minäkin, pidämme maaliskuussa Samin kanssa Tampereella Penaudio-päivät. :)
 

suj

Käyttäjä
Liittynyt
3.9.2006
Viestejä
1 292
Aika perussettiä näyttää olevan. Tekstiilikalotti kyllä teki vaikutuksen!
 

M.O.

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.10.2006
Viestejä
372
Kaupunki
Etelä-Pohjanmaa
Kuulostipa muuten vallan mainiolle showroomissa! Seuraavalla kerralla pitää ottaa omat levyt mukaan, mutta pikaisen kuuntelun pohjalta sekä bela fleck että Skid Row toimi vallan mainiosti.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 542
Kaupunki
Tampere
SaLe^ sanoi:
Aika perussettiä näyttää olevan. Tekstiilikalotti kyllä teki vaikutuksen!

Kuulitko tuota? Ainahan Penoissa on tekstiilidomet ollut.

Ulkonäöstä sen verran, että hieman se rikkoo Penaudio "omaa muotokieltä" vaikka sinänsä on hieno tolppa. Vaikea selittää, mutta ei erotu siten kuin Chronos, Serenade tai Charisma. Mutta eipä 2,5 tie kaiuttimesta voi paljon erinäköistä tehdäkään. ;)
 

jussilan

Käyttäjä
Liittynyt
18.9.2006
Viestejä
126
Hei

Oikein tyylikkään näköinen ja toivottavasti myös KUULOSTAA hyvältä. Olin vuosia takaperin todella lähellä etten ostanut Apprenticeja ja nyt tuntuu että hinta/kokoluokka on taas sellaisella tasolla Saran kanssa, että täytyy alkaa säästölinjalle =)

Toivottavasti tämä on se nk. yleispätevä kaiutin, eli että toimii raskaammallakin materiaalilla mainiosti.

Toivottavasti tätä saadaan Tampereelle kuunteluun lähitulevaisuuden alkupuoliskolla =) !!!

Hyvää kevään odotusta Jyväskylään!

Jussi
 

jhyvarinen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 052
Kivat kajarit. Ihmettelen jollei kelpaa yleisölle. Yleispätevyyttä tuntuu olevan ja muutenkin asiat tuohon hintaluokkaan kohdallaan. Mielestäni parempi kuin edeltäjänsä Alba.

Yt.JTH
 

Vesku

Käyttäjä
Liittynyt
7.1.2009
Viestejä
14
Kaupunki
Kokkola
Saran Ensiesittely on HUOMENNA eli Lauantaina 20.2.2010 klo 10-14


Sara on kuultavissa seuraavanlaisissa kokoonpanoissa

1. Almarro 318 putki integroitu, Sonneteer CD-soitin ja Jorma desing kaapelit

2. Sonneteer integroitu ja CD, höystettynä Jorman kaapeleilla.


Highend Studio tarjoaa kahvit ja pullat.
Ottakaahan omia levyjäkin mukaan.

TERVETULOA
T. Vesa Koskinen
 

jussilan

Käyttäjä
Liittynyt
18.9.2006
Viestejä
126
No nyt sitten paikalle vaivautuvat levyjä mukaan levyhyllyn molemmilta laidoilta! Laittakaahan Sara oikein kunnon testiin. Ja tänne kommentteja sitten... :)

Hauskaa viikonloppua ihmiset!

Jussi
 

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
22 142
Kaupunki
Korvessa
Pääsin eilen kuulemaan Penaudion uutukaisen. Laitan tähän muutaman rivin jotta aluemoderaattori voi halutessaan poistaa viestin. Kuten aina, niin ei nytkään kaiutin ole kaikenkattava jokaiseen makuun, mutta varsin mielenkiintoinen tapaus tuo on.
Otin mukaan tavanomaista hissimusaa ja myös klassista, koneellisesti tuotettu musiikki jäi tällä kertaa kotiin ja tuoltaosin turvauduttiin Penaudio Factoryshopin levyhyllyyn.

Aluksi huomio kiinnittyi yleisavaraan ja uskomattoman hienosti aukeavaan kolmiuloitteisuuteen. Ääni aukesi varsin hienosti kaiuttimien taakse, ei paikantunut niiden väliin vaan stereokuva oli varsin laaja myös poikittaisakselilla. Tässä kohtaa on todettava, että ääni irtosi kaikilta osin kaiuttimista ja minkäänlaista vaihevirhe efektiä ei päässyt syntymään tuostakaan huolimatta. Poikittais-/pystyakselilla asiat ja soittimet eivät napsahtaneen veitsenterävästi fokukseen, henkilökohtaisesti tuolla saralla olisin kaivannut hieman vahvempaa tarkkutta vaikkakin kaikki oli stereokuvassa kuitenkin paikoillaan. Etenkin klassiset äänitteet toistuvat tällä kaiuttimella varsin nautittavasti, voimakkuuttakin voi siis nostaa äänen muttumatta. Soittimet, kuten flyygeli, puhaltimet ja kotrabasso toistuivat todella uskottavasti/"luonnollisesti". Minkäänlaista pakottomuuden tunnetta ei pysty kokemaan, vaan ääni aukeaa vapautuneesti ja läpikuultavasti etenkin ylemmillä taajuksilla. Ylempien taajuksien toistajana kaiutin oli yksi parhaista kuulemistani Almarron putkivahvistimen ja Chyruksen cd- soittimen toimiessa äänilähteenä. Käytetty kaapelointi oli muuten Jormaa myös laitteiston välikaapeleina.

Bassopää, tai ehkäpä alemmat keskiäänet jakoi hieman ajatuksiani. Jostain syystä pientä nuhaisuutta oli havaittavissa alemmilla keskiäänillä/keskiäänialueella, tuo kuului joillakin naislaulajilla. En keksinyt, enkä saa täysin mieleeni miten kuvailisin tuota pientä "virhettä". Kaiuttimet oilivat sijoitellut "penaudiomaiseen" tapaan hieman kuuntelijasta ohi ja tuolla sijoituksella ääni oli kuunteluhavantojeni kaltainen. Sijoittelin kaiuttimia toisinkin (kun sain yksin hääräillä kuuntelutilassa, Veskun ollessa kaupoilla/puhelimessa), mutta en löytänyt kaikilta osin "parempaa" sijoitusta.
Basso-osastosta muilta osin voisin sanoa, että vaikkakaan toisto ei uloitu aivan alimmille niin musiikin kuuntelulle toisto on riittävän ulottuvaa ja bassopään artikulointi on sävykästä, mm. Dave Brubeck Time Out levyn kontrabasson seurattavuus. Tuollakin tallenteella basson napse oli tiukkaa/todella seurattava ja tasoltaan se oli jopa enemmän pinnassa kuin monesti muulloin kuunneltuna. Basson lievä tiukkuus ei ole pahasta, mutta se niistää hieman elävyyttä iskusoittimista.

Ilmava ja välitön toistin on ihan hyvä lisä kaiutinrintamalle. Kaiutin kannattaa käydä kuulemassa jos on tarvetta kauniille puutyölle, mutta myös arvostaa hyvää ääntä. Minulle jäi positiivinen muistijälki etenkin vapautuneesta ja ilmavasta tavasta toistaa, livemäinen. Itse haen hieman "monitorimaisempaa" otettaa, mutta kun saisi vielä tuon nyt kuullun tuntumattomuuden ja soitinten oikeellisuuden.

Yst terv
S Kaksonen
 

Patu

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 669
Kaupunki
Helsinki
Olipas hyvä kirjoitus Kaksoselta. Oleellinen info tiiviissä paketissa. Lisää näitä.
 

ahaapalainen

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
11 121
Kaupunki
Oulu
Patu sanoi:
Olipas hyvä kirjoitus Kaksoselta. Oleellinen info tiiviissä paketissa. Lisää näitä.

Samaa mieltä. Arvostan kyllä kaikkia jotka meidän muiden iloksi viitsivät kirjoittaa tällaisia juttuja. Kiitos Seppo! :)
 

spenttila

Yhteistyökumppani
Liittynyt
15.8.2006
Viestejä
452
Testi Meksikosta löytyy www.penaudio.fi sivulta. Tiedostot ovat toistaiseksi isohkoja (13M), joten latausaika on melko pitkästä pitkään :) Yritetään hoitaa asiaa paremmaksi.

Mutta semmoista taas...välillä maailman toiselta laidalta!

Sami
 
Ylös