Pelastakaa sotamies stts

stts

Käyttäjä
Liittynyt
29.12.2007
Viestejä
1 049
Kaupunki
Joensuu
Meinasin laittaa tän ketjut tuonne harrastuksen alkutaipaleella -osioon, kun mulla on meneillään nollatilanne laitteiden kans
lukuunottamatta näitä opiskelijaboxin 2.0 tietokonekajareita :D

Eli lähtökohtana on, että ainakin seuraavan 8kk pidän majaa täällä Briteissä ja tarkoituksena olisi ajan kuluessa
käydä kuuntelemassa erilaisia laitecomboja. Budjetin salliessa olisi tarkoitus ostaa täältä musavehkeet ja rahdata
ne sitten mukanani suomeen ensi jouluna, keväänä tai kesänä.

Niinkuin täällä foorumillakin todettu, taloustilanteesta johtuen on punnan kurssi edelleenkin alamaissa. Toistaiseksi on hieman
vaikea ennustaa mihin suuntaan se on menossa, mutta oletukseni on, että pysyy vielä tovin samalla kannalla tai voi käydä lähiaikoina hetkellisesti
jopa hieman alempanakin! Toistaiseksi sitä odotellessa ;)

Tässä nyt tarvitsisin apua kartoittamaan tämän saarivaltion antia, siis lähinnä mihin eri laite-/kaiutinvalmistajiin olisi hyvä keskittyä
pääpiirteissään? Listattuna ns. paikallisia laite- tai kaiutinvalmistajia, joiden tuotteiden hinta olisi tai voisi olla nyt mukavan alhaalla yms.

Mitä hyväksi todettuja comboja on tiedossa ja täten ehdottaa?
Päälimmäisenä tulee mieleen jotain ("paikallisia"?) comboja, kuten:

Naim - Naim / ProAc
Creek - Epos
Rega - Rega
Exposure - ?
Cyrus - ?
? - Spendor
(Marantz) - B&W

..ja varmasti paljon muitakin, mutta mitähän kaikkea? Kaikista yllä listaamistani ei ole kokemusta.

Tähän astisista kuunteluista päälimmäiseksi on jäänyt Naim Uniti - ProAc Reference 8 Signature.
Unitissa kiehtoo ominaisuudet ja niiden yhdistely yhteen laitteeseen, parempi kuin cd5i + 5i -yhdistelmä(?), täytyy testata jossain vaiheessa.
Myös paikallinen hinta (£2000/2200€) tuntuu olevan kohdillaan verrattuna kotimaan 3400€...

Löysin yhden hyvän ketjun, missä oli listattuna linkkejä eri myymälöihin briteissä, mutta itse aion käydä laitteet paikanpäällä kuuntelemassa. Ostan sitten
paikanpäältä tai tilaan jostain muualta.

Musiikkimaku on melko laaja. Ei klassista, mutta jazz:sta rankkaan mättöön fiiliksen mukaan. Volyymit suht maltilliset ja asuntona
kotimaassa tulee olemaan kerrostalohuoneisto. Tämän laitteiston kohdalla aion myös panostaa tarvittaessa akustointiin kohtuuden nimissä.

Niin ja se budjetti. Se on vielä hitusen hakusessa, eli täytyy hieman laskeskella ja tuumailla. Luulen etten huijaa paljoa jos sanon
1500-2500€ (n. £1300-2300) elektroniikan osalta (vahvistin + cd, radio ei pakollinen). Kaiuttimiksi jotkut jalustakaikattimet tai sirommanpuoleiset lattiamallit, vaikea sanoa takkaa budjettia niillekään, mutta varmaan tulisi olemaan siinä 800-1500€ tienoilla.

Auttakaa miestä mäessä, projektin alkutaipaleella, että mistä lähtee haravoimaan. Koitan löytää mahdollisimman paljon uusia tuulia
ja turvallisia hyväksi todettuja, mitkä eivät ole kohdalleni aiemmin osuneet.

Kiitän!
 
Hyviä lähtökohtia tuossa listassasi on näin prättipaavon näkökulmasta. Jos tila missä kuunnellaan on ongelmallinen ja toki paremmassakin tapauksessa niin suosittelen esimerkiksi seuraavanlaisia ratkaisuja lähde/vahvistin kaiuttimet komboista:

Naim/Naim/Harbeth tai Spendor tai Proac jos tykkäät, tai miksei myös Neat tai Kudos
Exposure/Exposure/Harbeth tai Spendor
Rega/Rega/Rega tai Harbeth tai Spendor

Englannista saat tosi sopuisaan hintaan noita kaikkia merkkejä. Esimerkki unelmaetupäästä jonka itse kasaisin öbaut noilla summilla mitä sulla on käytettävissä olisi varmaan Rega Saturn/Expo 3010s/Expo 22 lähteeksi, Expo 23/28 vahvistukseksi ja Harbeth P3ESR tai Compact 7ES3 kaiuttimiksi budjetista riippuen, toiminee kaikenlaisella musiikilla varsin messevästi omien kokemuksieni mukaan. Neljään tonniin tuo on saarella ihan mahdollinen setti. Noitten Harbethien kuuleminen ei välttämättä ole ihan helppoa siellä mutta suosittelen että niihin tutustut, ja nimenomaan rokkaavalla etupäällä eli Naim tai Exposure. Mielestäni jälkimmäisessä hintalaatusuhde on parempi.
 
Kiitos iltani (yöni) pitkittämisestä isojussi! :D

Tämä kaupunki missä nyt olen on hieman pienempi, mutta ainakin pari asiallista hifiliikettä täältä löytynee, joista toisessa olen vieraillut kertaalleen.

Jos muistan oikein, on tässä jo vierailun kohteena olleessa liikkeessä edustettuna luetelluista ainakin Spendor, ProAc, Naim.. ja myös Harbeth, ne
pistivätkin silmään retromaisella muotoilullaan (pienemmät ja isommat kantikkaat kaiuttimet).

Etupäähän liikkeestä löytyy pitkälle ainakin Naimin ja Cyruksen laitteita mitä nyt muistan. Myös Rotel on hyvin edustettuna. Toisen liikkeen annista
ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta luulen, että tulevana lauantaina valotan asiaa itselleni.

Exposure olisi myös mukava kuulla, ehkäpä siinä toisessa liikkeessä...
 
Kannattaa katsoa myös vaihtokoneet (jos niitä on) ja käytetyt hifit kunhan laitteisto alkaa selviämään. Tuolloin antamasi budjetti riittää aika pitkälle.
 
Linn Majik sarja kannattaa kans tsekata jos mahdollista. Majik 109 kaiuttimissa on tietääkseni refleksiaukko eteenpäin, niin ei pitäis olla kovin herkkä huonommallekin akustiikalle ja toimii kerrostaloissakin. Ja samasta sarjasta löytyy myös vahvistimet ja DS soitin, jotka ovatkin sitten tän hetken parhaimpia digilähteitä. Tänään lisäksi julkaistaan Majik DS-I yhdistelmälaite ja mitä kaverilla olen kuullut niin Classic Music on myös oiva peli jos hakee yhden lootan ratkaisua.
 
igoroy sanoi:
Linn Majik sarja kannattaa kans tsekata jos mahdollista. Majik 109 kaiuttimissa on tietääkseni refleksiaukko eteenpäin, niin ei pitäis olla kovin herkkä huonommallekin akustiikalle ja toimii kerrostaloissakin. Ja samasta sarjasta löytyy myös vahvistimet ja DS soitin, jotka ovatkin sitten tän hetken parhaimpia digilähteitä. Tänään lisäksi julkaistaan Majik DS-I yhdistelmälaite ja mitä kaverilla olen kuullut niin Classic Music on myös oiva peli jos hakee yhden lootan ratkaisua.

Veit sanat suustani. Linnit kannattaa katsastaa.

Majik 109 skobet toimii testatusti hyvin myös Expojen kanssa, jos niihin päätyy.
 
Lisäisin vielä koeponnistettavien listalle Naim n-SAT:t

n-sat.jpg
 
igoroy sanoi:
Majik 109 kaiuttimissa on tietääkseni refleksiaukko eteenpäin, niin ei pitäis olla kovin herkkä huonommallekin akustiikalle ja toimii kerrostaloissakin.

Sanoisin kyllä, että nyt on jo melko p@skaa. Tai jos ei ole, niin pitää varmaan ostaa sitten heti yksi pari ja laittaa Eposit saunan pesään.
 
Stts:nä tutkisin mitä mielenkiintoista sieltä löytyy mitä ei suomeen tuoda. Järkeäkö samoja romuja raahata mitä muutenkin saa. :D ;)

Etsi tällaiset kaiuttimet kokeiluun ---> KLIK
 
alspe sanoi:
Sanoisin kyllä, että nyt on jo melko p@skaa. Tai jos ei ole, niin pitää varmaan ostaa sitten heti yksi pari ja laittaa Eposit saunan pesään.

Eipäs alspe tulkita tuota liian tarkasti. Sijoittelua, varsinkin läheisyyttä seinään tuo eteenpäin suunnattu refl.aukko helpottaa (verrattuna kaiuttimeen, jossa ref.aukko takana). Akustiikkaan tuo ei varsinaisesti liity, mutta huonossa akustiikassa onnistunut sijoittelu on suuremmassa roolissa, joten siinä mielessä ei ihan pashaa tuo väite.
 
Edellisessä hankalassa betonikopissa pitkällä seinällä (kuuntelupaikka heti takaseinän läheisyydessä) ei toiminut oikeen mitkään muut kuin eturefleksiaukolla varustetut tai suljetut kaiuttimet.
 
alspe sanoi:
Stts:nä tutkisin mitä mielenkiintoista sieltä löytyy mitä ei suomeen tuoda. Järkeäkö samoja romuja raahata mitä muutenkin saa. :D ;)
Komppaan tätä. Eli jotain hyvää peruselektroniikkaa jo edellämainituilta valmistajilta ja niihin sopivaa jalustakaiutinta. Esim. se uusi Stirlingin pikkumonitori voisi olla aika namu. Tai juurikin joku ATC tai joku muu sumujen saarilla vallalla oleva merkki, vaikka ihan vintage-luokastakin esim. joku hieman iäkkäämpi Spendor tai Rogers mitä ei täällä juuri näe..
 
Luulis löytyvän esim Cyrus CD8SE, Pre v2 etunen ja X Power pääte ja noille esim pieni Harbeth tai Spendor. Tai vaikka sitten ProAc. Tuottaa toki toisenlaisen esityksen kuin Naim.
 
Höh. Kukaan ei ole vielä sanonut Quadia? Eikös sieltä kannattaisi raahata vaikka halpoja tolppakakkosia - uusia tai vanhoja - tänne kotimaahan... Sikäli kun halpoja tolppakakkosia on olemassa.
 
PMC? Noita ainakin itse kantaisin kotia jos ei jo entuudestaan olisi.
 
No jos käytetyt on vaihtoehto niin tuohon rahaan saa melkein mitä vaan. Ja miksei rahtaisi Suomeen sellaista kamaa mitä täällä myydään jos sitä saa puoleen hintaan meidän hintoihin verrattuna. Expolta tulee tosiaan uusi 3010s2-sarja ihan justa ja sen takia vanhempaa sarjaa ja Classiccia myydään edullusiesti poistohinnoilla ja noita tsekkailisin sillä samaan rahaan saa todella hyvää tavaraa silloin. Sitä Cyrustakaan en unohtaisi vaikka se taitaa olla vähän kiltti minun makuuni. Käytettyä Naimia saa kanssa vaikka minkälaista saarilta. Ja Guruja en ekassa postissani maininnut sillä ne on kipurajan yläpäässä, no toki on Isommat Harbethitkin. Tsekkaa jos pystyt. Mielestäni Linniä jos haluaa tuolla budjetilla niin on ostettava käytettyä. Silloin voi saada esmes Majik-setin 109 kajareilla tuohon hintaan.
 
jotkut tuollaiset ATC:n näköiset kaiuttimet oli myös liikkeen hyllyssä. Ei ollut grillit paikoillaan, niin en vilkaisulla saanut merkistä selvää. Mikäli näin on aion myös tutustua kyseiseen merkkiin. Käytetyt laitteet ovat aina potentiaalinen vaihtoehto, mutta myös täällä päässä suhtaudun pienellä varauksella niihin. Toki vielä pidemmän pennin säästää niillä. En lue itseäni tällä hetkellä flättäriksi tai mihinkään ryhmään, vaan koitan olla avoin vaihtoehdoille budjetin rajoissa.
 
myöskään jonkun laitteen harvinaisuus suomessa ei ole motiivi, vaan koitan perustaa valintojani mahdollisimman pitkälle musiikin kuuntelun helppouteen, sekä laitteiston kyvylle soittaa monenlaista musiikkia nautittavasti. Koen harrastukseni lähteneen hieman väärälle raiteelle, joten olen iloinen ollessani nyt tässä nolla tilanteessa.
 
Back
Ylös