Peerlessin 2" laajakaistalle koteloa?

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 621
Kaupunki
Nokia
Moron.
Eli pitäisi konellee saada jotkut kaiutinkötöstykset vanhojen lokitekkien tilalle. Tuollaiset Peerlessit olisiva a) edulliset b) laajakaistat c) helposti saatavilla
Noille siis pitäisi saada "optimaalinen" kotelo aikaiseksi. Autosoundin keskustelu palstalla noista on ollut jonkun verran keskustelua, ja siellä kotelokooksi annettiin 0,2-0,4 dm3. Jos tuo kotelokoko pitää vähääkään paikkaansa, niin savisista euron maksavista kukkapurkeista saisi a) persoonnaliset b) tukevat kotelot, jos sinne sisään laittaisi vielä vaikka pari kerrosta lasikuitua tai hiekkahartsi mässyä. Jos ne nyt sitten sattuisi sopimaan tuollaiseen kukkaruukkuun.
Olen jo vähän hamotellut kiinnitystä. Eli elulevy tehtäisiin vaikka kahdesta 10mm yhteenliimatusta vanerin tms. ympyrästä, ja samanmoiset, mutta toki pienemmät pohjaan. Toinen sisä ja toinen ulkopuolelle kukkaruukun pohjaa. Sitten elementti kiinnitettäisiin ruukun pituisilla pulteilla pohjaan kahden vanerin ja savipohjan läpi, tämä kiristäisi etu- että takalevyt toisiinsa. Tästä syntyisi myös kiinnitys jalustalle. Päihin toki mutterit :). Eli ne neljä pulttia olisivat riittävän pitkiä, jolloin tulisivat ruukun per*uuksista muutaman kymmentä milliä ulos.
Kertokaa ehdotuksia jos tuossa jotain pahoja virheitä on tulossa.

Näiden lisäksi tulisi sitten joku 6,5-8" midbasso/subbari, jotta saadan alapäähän tukevuutta, mutta se on sitten ihan toinen rojekti.
 
Peerlessillä on myös se 3,5" laajakaista, Peerless V-line TG9FD10-04. Tuon kaksituumaisen kanssa minua pelottaa aika paljon se jumalaton terävä piikki 20 kilohertsillä.
 
No, jopa hieman isomman elementin integroiminen yhteen alempia taajuuksia toistavaan elementtiin voi olla vaikeaa (lue: mahdotonta). Kolme- tai nelituumaisen jo huomattavasti helpompaa.

Mulla olis tuossa yks Visatonin 3,3" laajakaista, jolle pitäisi keksiä kotelo. Ei sekään paljoa yli kymppiä maksanu... Irrallaan ei soi kovin hyvin... Pitäs varmaan kokeilla jotain refleksikoteloa. Semmosessa nuo riittävät yllättävän hyvin yksinäänkin. Kuuntelin aikanaan huvikseni porukoiden keittiöradion, JVC:n, laajakaistaämyrit omassa systeemissäni. Ne olivat kyllä poikkeuksellisen hyvin tehdyt sen hintaisiksi, ja jättivätkin erittäin positiivisen vaikutelman. Niissä ei ollut sitä halpaa "kelloradio"-soundia, mitä odottaa saattaa tuon hintaisilta markettihärveleiltä.
 
Back
Ylös