PC-LINK

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 959
Katse osui tuollaiseen (kuva ohessa). Kyseessä on pc-link, jolla saisi tietsikasta usb-portin muunnettua optiseksi ja koaksiaaliseksi lähdöksi. Miten tämä käytännössä toimii..käytetäänkö asion ajureita vai mikä idea tuolla on? Lähtökohtaisesti se olisi mulle hyvä vaihtoehto, kun lähden pitkäksi aikaa pois kotikaupungista ja en aio ottaa mukaan verkkoasemaani ja verkkosoitinta mikä on kiinni dacissa. Mulla on myös usb-kovolla kaikki musiikki mitä verkkoasemalla on ja läppärin ja usb-kovon voisin ottaa mukaan. Ongelma on siis se, että dacissa on vain optinen ja koaksiaalinen tulo ja läppärissä pelkkä usb-portti. Onko tuo joku täysin laaduton härpäke vai pärjääkö se squeezeboxin digilähdölle?

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
En valitettavasti omaa juuri tuota laitetta, mutta omaan kyllä ymmärtääkseni vastaavan:

http://www.thomann.de/fi/search_dir.html?sw=m+audio+transit&x=0&y=0

Käytin M-Audiota läppärin ja DAC:n välissä kun oli tarvetta aikoinaan. Laitetta nyt ei voi ihan varauksetta kehua, koska ohjelmisto takkuaa (täytyy välillä asentaa uudelleen, eikä ainakaan oma läppärini tunnista aina tarvittavaa asennus-CD:tä => turhaa ajanhukkaa). Muuten OK, toimii itsessäänkin signaalinmuuntajana, eikä softapuolta lukuunottamatta ole seuraamiltani nettifoorumeiltakaan pahempaa ryöpytystä tullut vastaan.

Käsittääkseni kuitenkin PC-link toimii vastaavalla periaatteella: laite kiinni, asennat mukana tulevan ohjelmiston ja sitten vehje välikaapelin kautta kiinni DAC:iin.
 
Mulla on tuollainen duunitietokoneen ja DACin välissä. Mukana ei tullut mitään romppuja, Windows 2000 osasi asentaa tuon itsekseen (XP:ssä en oo kokeillut). Pelittää ihan mainiosti.

En tuosta ajuripuolesta juuri mitään ymmärrä, mutta käsittääkseni mulla on tuossa nyt käytössä ASIO-ajuri. Webissä jaossa ollut Asio4All-ajuri ei tuota tunnistanut, mutta googlettamalla löysin linkin Behringerin sivuilta ladattavaan uudempaan ajuriin, joka tunnisti laitteen.

Mistä muuten tiedän, käyttääkö tuo nyt ihan oikeasti ASIO-ajuria vai ei? Jostain luin, että Windowsin äänenvoimakkuussäädön ei tuolloin pitäisi toimia, mutta mun koneessa kyllä pelaa... no, enpä silti tiedä, onko tuolla väliäkään - homma toimii joka tapauksessa.
 
Jep, mainittakoon vielä, että M Audio tukee myös ASIO:ta. Jos foobaria käyttää, niin sen saa lisättyä valikosta Preferences->Playback->Output->ASIO Virtual Drives (Klikkaa kohtaan 'Add'). Sitten takaisin 'output'-kohtaan ja sieltä valitsee ulostulolaitteeksi 'ASIO: M-Audio USB...'.
 
Päädyin lainaamaan isältäni M-Audion Audiophile USB:n. Ollut itselläni aiemmin ja toiminut aina pomminvarmasti softapuoli mukaan lukien. Olen ihmetellyt aina mistä tuon softapuolen haukkuminen tuossa kortissa on peräisin, kun siihen ei alun jälkeen ole tarvinnut sormellaan koskea. Voi olla hyvää tuuriakin.
 
oliver sanoi:
Olen ihmetellyt aina mistä tuon softapuolen haukkuminen tuossa kortissa on peräisin, kun siihen ei alun jälkeen ole tarvinnut sormellaan koskea.

USB-toteutus on monissa varsinkin vanhemmissa piirisarjoissa/emolevyissä tehty miten sattuu, ja muitakin mahdolisia syitä löytyy roppakaupalla:
Windows, muut ajurit, BIOS säädöt, ylikellotus, lämpö, haittaohjelmat...

Minulla on tuollainen PC-Link kakkoskorttina linux-digiboksissa taustamusiikkia varten ja hyvin on toiminut (geneerisellä usb-audio-ajurilla). Äänet saa ulos resamplaamatta ja myös DD/DTS pass through toimii. LEDit ovat häiritsevän kirkkaat, mutta laitteenhan voi tökätä piiloon.
 
Samanlainen PC-Link on ollut täälläkin käytössä silloin harvoin kun tietokoneelta tarvitsee jotain soitella.
 
Ei ole näköjään kovin pitkäikäisiä nuo, ensimmäisestä hajosi jo ainakin optinen puoli.

PCLINK USB-SPDIF FOR AUDIO 24BIT , UDA1321 / CS8405A

Hommasin toisen samoilla sisuskaluilla, mutta vähän kompaktimmilla kuorilla ja ilman superkirkkaita ledejä. Tunnistuu eri nimellä, mutta ei resamplaa tuokaan. 24 bittisenä ei linux suostu purkille syöttämään vaikka pitäisi olla tuettu, täytyy tutkailla saako tuon toimimaan helposti asetuksilla tai ajuria pätsäämällä.
 
Back
Ylös