Passiivisäteilijät: hyvää, huonoa

Tuakko

Kaupallinen toimija
Liittynyt
31.7.2008
Viestejä
324
Kaupunki
Helsinki
Näyttää varsin niukalti olevan juttua passiivielementeistä tällä palstalla. Jonkun verran näitä kuitenkin näkee tuolla ison maailman kaiuttimissa ja kohtuu monelta elementtifirmalta löytyy säteilijöitä. Itseäni kiinnostaisi kokeilla jotain tällaista ratkaisua, mutta jotenkin tökkii tuo PR-virityksen laskeminen ja toimivuuden arviointi kullakin elementtiyhdistelmällä ja koteloinnilla. WinISD pro periaatteessa osaisi tuotakin laskea, mutta ohjelman toimivuus alpha-versiossa on todella epävakaata enkä saa tallennettua uusien elementtien tietoja siihen käyttöä varten.

Tänne voisi heittää yleistä turinaa passiiveilla toteutettujen bassopäiden laadusta niin vasteen tasaisuuden, ulottuvuuden, vaihetoiston, tarkkuuden ja saatavan potkun suhteen. Olen myös antanut itselleni ymmärtää, että passiiveilla saavutetaan jonkinlaista etua pienemmän kotelon muodossa, pitäneekö paikkansa? Myös kuvien postaaminen omista passiiviviritelmistä on luvallista, jopa suotavaa :) Tässä ketjussa painottaisin ehkä enemmän pääkaiuttimien viritystä kohtuullisen kokoisilla elementeillä, en niinkään kokoluokkaa jääkaappipakastin olevien subbarien.

Omalla kuolauslistalla on erityisesti Accutonin uudet passiivit, jotka nyt eivät aktiivi-acuihin verrattuna ole ihan niin pervoissa hinnoissa.
 
Ylös