Passiivijäähdytetty NUC 10 Silent Turing FX Mini PC

TeraStore

Yhteistyökumppani
Liittynyt
19.8.2018
Viestejä
2
Kaupunki
Lempäälä
Uusimman 10. sukupolven passiivijäähdytteinen NUC 10 Silent Turing FX Mini PC malli on nyt myynnissä. Pystyt räätälöimään itsellesi sopivan kokoonpanon konfiguraattorilla verkkokaupassamme:
https://terastore.fi/tuote/intel-nuc-10-silent-turing-fx-mini-pc
1200x628_nuc_10_silent_turing_fx.jpg

Passiivimallit ovat olleet suosittuja olohuone- ja studiokäytössä. Akasan Turing FX täysalumiinikotelo toimii jäähdytyselementtinä suorittimelle ja integroidulle näytönohjaimelle. M.2 SSD:lle on lisäksi oma jäähdytyselementti, joka johtaa lämpöä osin kotelon runkoon ja osin kotelon ilmatilaan.
a-nuc52-m1b_09.jpga-nuc52-m1b_08.jpg
Liitäntöjä löytyy varsin runsaasti, muistia voi asentaa maksimissaan 64GB ja tallennustilaa tämän hetken SSD malleilla 8TB.
nuc_liitannat_nuc_10_silent_turing_fx.jpg
Suorituskyvyn pystyy valitsemaan Core i3, Core i5 tai Core i7 suoritinvaihtoehdoista. Kaikissa on sama integroitu näytönohjain. Esim. Roon Rock Core käyttöön jo Core i3 malli on riittävä. Integroidun näytönohjaimen suorituskyky riittää 2d työpöytäkäyttöön ja 4K mediatoistoon, 3d pelaamiseen tai muuhun vaativaan gpu-kiihdytettyyn käyttöön se ei sovellu.
intel_nuc_10_performance_suorituskyky.jpg
 
Roon Rock ei taida olla vielä tuettu NUC 10:in kanssa, kohta varmaan.


”see here about ROCK + NUC10:


48349_2.png
Is ROCK supported on Intel 10th Gen NUC? ROCK
Yes, it will be supported. It’s in alpha testing now. No promises since it could fail wider scale testing, but I’d hope it be out by end of August. NO PROMISES. Before anyone asks, we are not looking to expand the pre-release testing group at the moment.”
 
Ja 6h tuntia sitten 😀 ”latest ROCK supports it… closing this out.”

Ehkä pystyt testaamaan tuon. Verkkokortti ei ainakaan aiemmin toiminut.

Turbo modesta mainittiin myös Fanless systeemin kanssa:

”The CPU can not maintain turbo for very long without overheating. Every real use for CPU in Roon is a long process. Turbo does very little for us.

In fact, on fanless systems, you’d want to turn off Turbo completely as it could damage the CPU.”
 
Testataan Roon Rock yhteensopivuus ja raportoidaan tänne. Ajurituesta tuo oli kiinni, yllättävän kauan Roonilla meni tuossa, koska tuki perus-distroihin tuli jo maalis-huhtikuussa. Verkkokortti oli juurikin se mille tuki tarvittiin.

Turbo boost / TDP aihe vaatii hieman tarkempia termejä. NUCBlog on aiheesta kirjoittanut minusta parhaiten täällä. Yhteenvetona kuitenkin juurikin niin, että mikäli ajaa täydellä CPU-kuormalla pitkiä aikoja, niin kannattaa säätää "Turbo boost power max" arvoon 25W (vakiona 30W). Lyhytaikaista "Turbo boost short power max" asetusta ei tarvitse muuttaa vakiosta 64W:sta, koska sen kesto on hyvin lyhyt (~30-45s) ja se auttaa peruskäytössä.
 
Nyt on UEFI myös tuettu:

RoonOS build 254 production

 • Updated Linux kernel
 • Updated exFAT and NTFS driver
 • Support for UEFI added
 • Updated mechanism to switch between Roon branches
 • Corrected intermittent issues with CD ripping feature
 • Fixed several issues which caused the Reinstall command to fail
 • Several minor bugfixes and stability improvements
 
Nyt on UEFI myös tuettu:

RoonOS build 254 production

 • Updated Linux kernel
 • Updated exFAT and NTFS driver
 • Support for UEFI added
 • Updated mechanism to switch between Roon branches
 • Corrected intermittent issues with CD ripping feature
 • Fixed several issues which caused the Reinstall command to fail
 • Several minor bugfixes and stability improvements
Tätä jo odotettiinkin. Pistin tästä innostuneena passiivijäähdytteisen NUC11-koneen tilaukseen.
 
Minkäslaista ja mistä laitoit tulemaan?
Toki TeraStorelta, kun tänne kirjoitin. Akasan Turing-kotelolla ja i5-prossulla. RAM (32 GB) ja m.2-levy (500 GB) ovat kovasti ylimitoitettuja ROCK-käyttöön, mutta ovat siltä varalta, että käyttötarve voi joskus muuttua.
 
Oma NUC11-kone tuli luvatusti ja tuntuisi toimivan hyvin. Roon ROCK asentui ongelmitta. Kiitos.
 
Kiitoksia myös täältä erinomaisesta palvelusta Terastorelta. Olin tilannut NUC11, mutta olinkin saanut NUC12. En huomannut sitä koteloa tilatessa ja tilasin vahingossa NUC11-kotelon. Sain NUCin asennettua väärään koteloon, mutta käynnistäminen teetti vähän vaikeuksia. No virtakytkin oli eri paikassa uudessa NUC12:ssa.

Olin asiasta yhteydessä Terastoreen ja he pyysivät lähettämään kombon heille tarkastettavaksi, joissa heille selvisi että on väärä kotelo. Terastore vaihtoi uuden kotelon reilua hyvitystä vastaan ja nyt laite pelittää täällä kotona kuin unelma. Nyt on täysin äänetön mediapalvelin kotona ja asensin siihen Proxmoxin alustaksi kaikenmaailman virityksille. Yhdessä kontissa pyörii Roon-server. Erinomaista palvelua Terastorelta.
 
Back
Ylös