Pari vanhaa levaria

  • Keskustelun aloittaja Deleted member 7852
  • Aloituspäivämäärä
D

Deleted member 7852

Mitäs mieltä tämmösist: Dual cs528 ja Luxman pd 272 Dynavector 10x rasialla. Molemmat on rasioineen ~15-20v vanhoja. Kandeeko kunnostaa?
 
Luxman on arvossaan, muutkin kuin huippumallit. Järjestään huutokaupoissa ne kohoavat ihan levarin hintoihin eli puhutaan satasista eikä kympeistä. 150-300. http://forum.audiogon.com/cgi-bin/frr.pl?ranlg&1084996109&read&3&4&

Mitä kunnostustarvetta niissä on? Luulin että suoravetoisissa ainakin piuhat kiinni ja soittamaan. :)


Tuossa oli sitten vertailuksi malliston paremmasta päästä myynnissä:
http://www.ebay.se/viItem?ItemId=270060508809
http://www.ebay.se/viItem?ItemId=220052333072
 
Kaippa se Luxmanin rasia pitäis vaihtaa, kun on ~20vuotta vanha. Mitähän tosta pyörittimestä+äänivarresta kannattasi maksaa?

No on kyllä hinnoissaan nuo kalliimmat :)
 
Pari nettihuudoissa toteutunutta hintaa esimerkiksi. Jos myyjä ei ole osannut asettaa huudon päättymisajankohtaa otollisimpaan aikaan, hinta jää helposti pienemmäksi. Ja yleensäkin vaihtelee paljon huutokaupoille ominaisesti. Kaksi vastaavaa myynnissä yhtäaikaa -> hinta jää helposti alemmaksi, yms. Toimitus Saksasta noin 40 euroa.

PD277 täysautomaatti jalopuukehys ilman rasiaa 256 eur

PD284 puoliautomaatti muovilaminoitu kehyksen pinta uudella halpisrasialla 166 eur

Yksi esimerkki Suomesta. Täysautomaatti jalopuukehys PD291 samanlaisella rasialla 250 euroa

Tai viilulaminoituhan se jalopuukin kai on?

Jos se toimii ja on riittävän siisti, siitähän kannattaa maksaa mielestäni vaikka tuollaisia hintoja. Itselleni ei ainakaan olisi vaikeaa, kun on nähnyt mitä tuohon hintaan saa kaupasta nykyään (tai vaikka tuplahintaan). Ulkonäöllisesti minua vakuutti Kruunuradionkin tarjonnassa vasta tuhannen euron pyöritin. Toki se riippuu mitä haluaa - samanlaisia ei saa uutena. Tuo ajaton tyylikkyys, kvartsiohjattu suoraveto ja vähintään puoliautomatiikka on ainakin itselläni puoleensa vetävää tässä tapauksessa. Ominaisuuksista on keskusteltu mm. täällä.

(Luxmanin malleja on kyllä monenlaisia. Tuon rasian hinta on tietääkseni noin 50 euroa ja sitä on täällä jopa kehuttu. Itse en ole sitä vielä tavannut.)
 
K J Manner sanoi:
Mitä kunnostustarvetta niissä on? Luulin että suoravetoisissa ainakin piuhat kiinni ja soittamaan. :)

No toi Dual on vario belt drive ja siinä on toinen rca poikki -ei maadota ja ääntä ei tule. Lisäksi siinäkin lienee aika vaihtaa ainakin neula. Rasian vaihto onkin ihan toinen juttu, kun siinä on joku omanlainen kiinnitys.

onko kellään hajua mistä moisen rasian sais, tai onko siihen sopivia adaptereita?

Meilasin vinyyliklubille kun siellä myyvät merkkiä..
 
Tässä pari vanhaa puulaatikkoa tarjolla. En tiedä näistä mitään, mutta sen verran sokko-ostoksia jo olen tehnyt että menisin kyllä kuuntelemaan ennen tarjouksen tekoa. Onko tuttuja laitteita kenellekään? Liekö tuo Yamaha oikein nimettykään, kun haulla löytyy ihan eri tyylistä vain.
Dual 1226 http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=62660685
Yamaha P-300 http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=62834859

Kakkossoitinta olen hieman harkinnut, 45 nopeudella. Vaan voisihan Sondekiin hankkia 45-rullankin. On niin vähän 45 levyjä, että ne voisi vaikka siirtää kovalevylle.
 
Eipä tuo erillinen virtalähdekään LP12:een kovin kallis ole ja samalla
paranee koko sointi. Sillä siis saa kaksi nopeutta napista.
Tarkoitan sitä Unkarin poikain laatikkoa.

Ossi
 
OK. Rullalla tarkoitan sovitetta vetorullaan, joita olen myös nähnyt kaupan, mikä ei kallis ole ensinkään. ;)
 
:) Jees. Hieno homma. Otan yhteyttä. :)

Mutta otsikon mukaiseen aiheeseen? Sondekini kun ei ole vanha ensinkään vaan vasta vuodelta -89! (Ja senkin ostin sokkona, mutta hyvä tuli.)
 
Back
Ylös