Paras WLAN reititin

pirkka

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
13 844
Kaupunki
Järvenpää
Olen muuttamassa kaapelitalouteen ja ilmeni että ainoa toimiva palvelu talossa on Elisa kaapelimodeemi (no tietty hitaamman puhelinlaajakaistan saisi soneralta) ja Elisalla on vain yksiporttisia modeemeja, joissa ei ole wlan ominaisuutta. Tekninen tuki vakuutti että mikä vain wlan reititin hoitaa sitten loput. Onko kokemuksia? Mikä on hyvä reititin ?.

Voisinko muuten käytytää vaikka nykyistä adsl/wlan yhdistelmä boxia? Täytyypä vilkaista jos siinä on verkkosisääntulo...

Ps: Tällaisia löytyi pikaisesti verkkokaupasta:
D-Link DIR-300 - Langaton Wireless G -reititin. 51.90 €

Dovado UMR langaton USB-reititin.128.90 €

ZyXEL NBG-334W WLAN laajakaistareititin. 40.90 €

ZyXEL NBG-510S langaton laajakaistareititin.110.90 €

ZyXEL NBG460N Wireless N Gigabit -reititin. 102.90 €
 
rajani sanoi:
Anopilla on siitä se uudempi malli High Gain -antennilla. Eli tuollainen on ihan toimiva:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=12135

Ostin tuollaisen access-pointeriksi, mutta en perskeles ole saanut sitä ikinä konffattua toimivaksi.
Jos ADSL olisi myös puhvalo, niin nuo näkisivät toisensa automaattisesti nappia painaen, vaan kun on telewell (Zyxal).
 
rajani sanoi:
Anopilla on siitä se uudempi malli High Gain -antennilla. Eli tuollainen on ihan toimiva:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=12135

Kiitos kuitenkin vinkistä että mihin seuraavaksi päivitän :D

Mulla on about tommonen. Siihen on vaihdettu DD-WRT firmware.
Antennina tämmönen 9dBi keppi:
9dbi_omni_antenna.jpg
 
Buffalolle ääni myös täältä. Löytyy kaksi, toinen tuollainen high gain ja toinen normiversio. ADSL-modeemina vanha Nokia, jossa high gain-versio kiinni. Alakerrassa on toinen purkki DD-WRT:n firmiksellä router bridgenä. Hyvin ovat toimineet, nytkin uptime lienee useamman kuukauden.
 
Olen toimittanut yhden D-linkin takuuseen niin monta kertaa, että usko on vähän kärsinyt.
 
Kaks TP-Linkiä ollu, kummassakaan ei valittamista, hinta-laatu-suhde mainio.

Asus poikki 2v 1vko vanhana, eikä enää mennyt takuuseen kun 2v -takuuaika umpeutui. V***tti kun maksoi kuitenkin enemmän kuin noi kaks TP-Linkiä yhteensä. :mad:
 
Asus WL-500g Premium V2 on täällä käytössä Koppel firmwarella. Asiallinen purkki ja siinä on kaksi usb liitintä joka on itselle tärkeää.
 
Itse olen ollut oikein tyytyväinen Buffalon purkkiin johon on laitettu DD-WRT firmis sisälle. Toimii oikein mainiosti. malli on Buffalo WHR-G54S. Tuota ei enää taida saada uutena mutta 125 -mallia saa ja siihen menee sama firmis. Suosittelen!
 
Olen käyttänyt tyytyväisenä Linksysin (maailman suurimman verkkolaitevalmistajan, Ciscon, kuluttajatuotemerkki) purkkeja, suosittelen. D-Linkkiä en lukuisten huonojen kokemusten jälkeen käyttäisi, vaikka maksettaisiin. Eivät osaa edes toimivaa halpis-kytkintä tehdä, monimutkaisemmista laitteista puhumattakaan. A-linkit ovat halpoja ja ihan toimivia, mutta eivät kaikkein helpoimpia konffattavia. Zyxeleiden kanssa on ollut vähän tarpeettoman paljon ylimääräistä ohjelmaa, mutta kyllä nekin on yleensä toimimaan saatu. Telewellit ovat olleet myös ihan toimivia, mutta ei kaikkein helpoimpia.

Linksys WRT610N on hyvä mutta kallis (kuluttajatuotteeksi) http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=18428
Linksys WRT320N on hinnoiteltu kohtuullisemmin http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=35486

Ja jos parasta halutaan, niin purkkeja tulee iso kasa, niille tarvitaan räkki ja hintaan voi lisätä useita nollia perään ;)
 
ITse en tuohon buffaloon aikanaan oikein tykästynyt kun se muinnoin puolipakotti asentamaan omat wlan ohjelmistot koneelle. Tarpeeksi hakkeri olisi ne toki voinut jättää asentamattakin, mutta itsellä ei siihen oikein taidot eikä aika riittänyt.

Päädyin sitten aikanaan d-linkkiin mitä olen siitä lähtien sitten käyttänytkin ilman mitään ongelmia. Nyt puhun ajasta noin 6-8 vuotta sitten. Tämän päivän buffalot varmaan toimii suoraan winukan omilla softillakin, jotka oli jo silloin win 2000 ja XP aikoihin ihan tarpeeksi hyvät. Yleensä jos asenteli niitä purkkien mukana tulleita softia niin toimivat vain huonommin kuin windowssin omat.

Jyri
 
Jyri sanoi:
ITse en tuohon buffaloon aikanaan oikein tykästynyt kun se muinnoin puolipakotti asentamaan omat wlan ohjelmistot koneelle. Tarpeeksi hakkeri olisi ne toki voinut jättää asentamattakin, mutta itsellä ei siihen oikein taidot eikä aika riittänyt.

Tässä on jokin väärinkäsitys. En tiedä puhutko nyt usb-tikusta vai itse tukiasemasta, mutta mitään softaa ei ole koskaan tarvinut Buffalon purkkeja varten asentaa. Kaikki toiminnot löytyvät selaimella käytettävästä hallintanäkymästä. Itsellä on ollut WBR-G54S ja WHR-G54 ja molemmat laitteet ovat toimineet pomminvarmasti ja olleet kuta kuinkin luotettavuudeltaan peruskallion luokkaa. Kuuluvuus ja kuormansieto aivan eri luokkaa kuin esim omistamissani Zyxeleissä. Itse olen käyttänyt DD-WRT:tä, Open-WRT:tä ja vakiosoftaa. Jokainen on ollut ongelmaton.
 
Back
Ylös