Paras vinyylisi...

Luigi

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.7.2008
Viestejä
1 316
Kaupunki
Tornio
Näitä ketjuja varmaan löytyy mut kokeillaan...

Onko olemassa levy millä (aina) testaat soittimesi esim. johtojen,rasian vaihdon jälkeen tai istut viettämään rauhallista iltaa hyvän oluen,viinilasin,konjakin,tai vaikkapa hyvän sikarin kera.Onko olemassa nousukänni levyä joka täytyy saada levylautaselle.Löytyykö kokoelmista sellainen todellinen helmi,levy josta et luopuisi ym ym...

Jospa tätä kautta löytyisi muillekkin niitä isoja löytöjä!!
 
Hopea-osastolla nuo ovat olleet vakioita pitkään.

Omistamistani vinyyleistä (niitä on vasta reilu sata)
Parhaat soinnit ja tätä kautta testilevyinä toimii

Radiohead - Ok Computer
Tool - Undertow (soundit ei parhaat, mutta itselleni The Levy.)
Porcupine Tree - Up The Downstairs, v. 2008 reprint 1993 levystä. Loistoprässäys. Laadullisesti jopa parempi kuin Mastodon deluxe edition.
Ryan Adams & The Cardinals - Cardinology (Tämän tahdittamana olisi kiva siemailla jotain laatujuomaa, nautiskellen)
Black Sabbath - Heaven and Hell (tämä voisi olla myös se nousukänni levy)
Led Zeppelin 1
Opeth - Damnation

Minulla on sellainen mittari että uuden laitteen tai uudistuksen pitää taikoa jotain ennen kuulematonta tai kokematonta noilta tutuista kappaleista.
Iho pitää mennä kananlihalle tietyissä biiseissä tai sitten ei ole tarpeeksi hjyvä laite :D
 
Vampyros Les_bos "Sexadelic Dance Party" 8)

Edit: Ehkä parempi vähän selventää. Kyseinen levy soi tosi usein aamuisin ja myös kun on tullut tehtyä muokkauksia laitteistoon. Musiikillisesti tykkään monesta muusta tietenkin enemmän, mutta fiilikseltään tuo on kuitenkin aivan mahtava levy. Pistää aina hymyilemään.
 
Ainoa levy mikä tulee mieleen on tuo testilevy. Mutten mä sitä istu rauhallisesti kuuntelemaan.

Ei tässä jouda jäädä ihan yhtä levyä kuuntelemaan. ;)

Nousukännissä kuunnellaan mitä kuunnellaan. Kunhan on loiva nousu. Jos on jyrkkä nousu niin sitten hopiaa...
 
Mad season tai joku noista Alice in Chainsin levyistä , sopivan utuista eikä tarvitse edes miestä vahvempaa kittailla ja pääsee kunnon psykedeeliseen tilaan.
 
Little Featin Times Loves A Hero on kyllä aika kova levy minulle. Niin on kyllä erittäin moni muukin :D. Tuo nyt tuli mieleen.

jouni
 
Ehkä parhaat soundit löytyy Sade-Diamond Life, -Promise sekä Donald Fagen- Nightfly joka minulla on B&W kaiuttimien 80-luvun testilevy.
On muitakin kyllä, täytyy tarkistaa hyllystä.
Lisätty vielä Dizzy Gillespie New Faces sekä Herbie Hancock- Future Shock ja Piirpauke- Ilahu Illalla
Nämä siis ainakin kohtuuselvinpäin ns. esittelylevyinä.

Kännilevyt yms. listaan myöhemmin.
 
Jonathan sanoi:
Joe Davidow - Continuity

Tässäpä muuten hieno levy (Love Records LRLP 305, 1979), joka on ollut kyllä aikaansa edellä. Muistaakseni takakansitekstissä artisti vielä vähättelee levyn musiikillisia ansioita tai jotain sinne päin. No, ehkä julkaisuaikanaan tuo on ollut outo lätty, mutta ei ole sitä kyllä nykyään. Hienoa tunnelmointia.
 
Kaikki Alice in Chainsin levyt ovat kyllä superia ja ehkä Peal Jamin Ten ja Led Zeppelinin mothership myös. No lisätään vielä tuo Mad Seasonin ainokainen.
 
sade:sta tykkään itekkin paljon ;)

myös eleanoora rosenholm toimii loistavasti,jotenkin hyvä tunnelma, ja yksi parhaista ääneltään....
myös duffy toimii, mutta ei ehkä parhaiten äänitetty, jotenkin liian tumma.
 
Laitetaan vaikka tähän topikkiin.
En vielä itse omista kyseistä levyä, mutta sisältää kauneinta ääntä mitä vinyyliltä olen kuullut
Kity Wells - Stories. Kerrassaan loistava. Shellraiser saa tuota raahata mukanaan jokaiseen vinyylivisiittiin.
60-luvun painos.
 
Yleensä se mikä sattuu lautasella olemaan:D

Tällä hetkellä Boulezin CBS:lle 1974 tekemän (myös quadrofonisesti julkaistun) Arnold Schönbergin Gurreliederin stereoversio.

Kannet on jostain syystä Ruotsin radion levystön kannet, ilman manuaaleja mut tarkoilla tiedoilla kestoista:D Levyjen kunto on 10+ (Ja poistettu tkun parhaasta levykaupasta kahdella (2) eurolla.8))

Tossa on kaikki kohdallaan: teos, tulkinta, tallennustekniikka. Ja voi herra jeesus Yvonne Minton on tossa kovassa vedossa, tukka seisoo päässä.


http://www.stereosociety.com/Gurrelieder.html

" We were listening to a final playback of the two-track mix and, as the orchestra swelled to yet another huge climax (and our eyes scanned the vu meters nervously), Bob Auger smiled and said: ‘Well, it certainly sounds expensive.' "

Niin ja pistetään nyt sen verran vielä OT:tä että nyt koeajossa oleva *****:n phonoaste pistelee tätä menemään kun tyhjää vaan. Että kun tätä on niin kertakaikkiaan helppoa vaan kuunnella. Ikävää mutta totta. :-\
 
Well,
yksi hyvä on ainakin Neil Youngin Live at Massey Hall. Niin ja kyllä Dire Straitsin Brothers in Arms soi myös nätisti.
 
Led Zeppelin II. Vuonna -91 divarista ostettu KSD19127 tosivanha uusintapainos. Takuulla olen kuunnellut reilusti yli 1000 kertaa sen.
 
Säätöjen jälkeen ja/tai kun oikeen haluaa naatiskella, soi Antonio Forcionen Tears of Joy.. Varsinkin B-puolen eka raita "Cool Cat" kohtuullista reilummalla voimakkuudella saa varpaat vippasemaan... Samaa vippasua esiintyy Johnd Dankworthin Stompin' at Savoyn soidessa.

Nousukiidossa soitetaan kasarinostalgisesti vaikkapa Elon Discoveryä (half speed mastered) tai Queenin Live Magicia. Vielä pakko mainita yksi helmi hyllyssä: Queen - A night at the Opera.
 
Vaikeaa on valita kun levyjä on niin paljon. Soundipuolella ehdotonta huippua ovat kaikki Steely Danin levyt ja musan puolesta niistä rakkain Pretzel Logic. Who´s next, Oldfieldin Tubular Bells, Bandin kaikki levyt, Bowien Honky Dory, Weather Reportin Heavy Weather ja JAci Pastoriuksen ykkönen, jota nyt kuuntelen. Kaikkein rakkain kuitenkin Van Morrisonin Astral Weeks.


Arto
 
Back
Ylös