ajansävel
Hifiharrastaja
Tape baking on tarkoitettu tilanteeseen, jossa kelanauha on sairastunut SSS ="Sticky Shed Syndrome". Nauha on nahkeutunut ja jämähtää äänipäihin jumiin. Tarkemmissa tutkimuksissa syylliseksi on paljastunut sideainekerros pigmentin ja itse nauhan välissä, joka joillakin nauhalaaduilla on hydrofiilinen, ja sideaine vetää itseensä kosteutta varastointivuosien aikana. Ampexilla on pitkä sarja näitä nauhalaatuja, joita valitettavasti käytettiin yleisesti äänistudioissa. SSS-laatua tulee satunnaisesti vastaan muillakin nauhamerkeillä.^ tape baking on homman nimi.toimii ilmeisesti paremmin tietyille kelanauhoille.
https://www.radioworld.com/industry/baking-magnetic-recording-tape
Paistossa hellanuunissa sopivassa lämpötilassa ja sopivan ajan (yleensä yön yli), vesi poistuu sideaineesta ja nauha on taas soittokelpoinen, mutta monasti vain yhden kerran, joten nauhan sisältö digitoidaan parempaan talteen heti ensimmäisessä toistossa. Jos nauhan pigmenttikerros hilseilee tai peräti kuoriutuu ("Shedding"), ei paistostakaan ole mitään hyötyä.
Kun aitokrominen (tai ferrokrominen) kasettinauha on tukossa, sen kromin kiderakenne on muuttunut. Kromioksidi valmistettiin hyvin korkeassa lämpötilassa (+1000 C?) ja paineessa. Oli siis oletettuakin, että pieni uunittaminen ei kromipartikkelien kiderakenteeseen vaikuta mitenkään.