Panasonic PTA-E700 kuvanlaatuongelma

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Nyt on omat ideat loppu. Otsikon mukainen ldc-proju, kingpinin vaaleakontrastinen moottoroitu kangas, kuvalähteenä erinomainen htpc, tarpeeksi pimeä tila. Mitä ihmettä? Säädän vaikka mitä ja kuva on niin sumea, ettei tekstejä voi lukea. Välikaapeli on suht edullinen bulk 5m dvi>hdmi, ei kai se nyt voi sitä johtua? Lampussa on tunteja takana alle tuhat. Pc:n kuvasäädöistä ei varmaan voi johtua, tää on aika uskomatonta.

Osaakohan kukaan neuvoa? Pinta-alaltaan kankaineen kaapeleineen tällainen projekti on huoneeseen niin iso, että ei näitä yliammutun budjetinkin huomioiden voi jättää levälleen.
 

Scaha

Käyttäjä
Liittynyt
19.5.2008
Viestejä
484
Oleellisimmat tsekattavat;

-tykin focussäätö kohdilleen /tämä kannattaa säätää heti ensialkuun vaikka tykin menun kanssa
-pc:ltä lykätään 1280x720 resolla kuvaa
-tykistä overscan pois


jos nämä on kunnossa ja kuva yhä kuvailemallasi tavalla sumea niin meneekin mielenkiintoiseksi

edit: Laitoin vain järjestyksessä focussäädön ensimmäiseksi sillä siitä kaikki tykin asennuksessa lähtee. Tosin sen kummempia taustatietoja paha arvioida onko nämä seikat kysyjälle jo itsestäänselviä.
 

Voitto-Aulis

Käyttäjä
Liittynyt
21.10.2009
Viestejä
123
Ei vaikuta kaapelin laatu kuvan terävyyteen digi signaalissa, kaikenlaisia häiriöitä ja pätkimisiä voi aiheuttaa.

Tuota pc:n väärää resoa minäkin ensin epäilisin.

Jos kuvasignaali kiertää vielä vahvistimen kautta, niin senkin skaalain voi vielä sotkea hommaa. Pahimmillaan kuvaa skaalataan pc:ssä, vahvarissa ja projektorissa. :D
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Tosi hyviä vastauksia, mä en näet tiedä yllämainituista paljon mitään. Kun nyt saisi sellaiselle mallille kuvan, että saisin menujen teksteistä selvää, pureutuisin noihin ongelmiin heti.
 

Scaha

Käyttäjä
Liittynyt
19.5.2008
Viestejä
484
Svoo sanoi:
Tosi hyviä vastauksia, mä ne tiedä yllämainituista paljon mitään. Kun nyt saisi sellaiselle mallille kuvan, että saisin menujen teksteistä selvää, pureutuisin noihin ongelmiin heti.
Eli focussäätö hukassa. Tykin linssissä on rengas jolla se säädetään kohdalleen.
Täytyy vielä lisätä kun kerran selvästi tälläiset laitteet ovat täysin vieraita niin on hyvin suositeltavaa lukea käyttöohje. Olet ilmeisesti ostanut tykin käytettynä joten jollei manuaalia tullut mukana niin netistä löytyy.
http://panasonic.com.au/content/library/files/F000793.pdf
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Kiitos. Just kahlasin valikot läpi, manuaali muuten on luettu step by step kyllä, ent. erittäin arvostetun leffakorkeakoulun opiskelijana hävettää etten löytänyt focusta. Näppäränä jannuna kahlasin sitä menu-valikosta. Voisi kokeilla taas hetkeksi rauhoittua. Ja säätää.

Yst.
svoo
 

Scaha

Käyttäjä
Liittynyt
19.5.2008
Viestejä
484
Kaipa sitä tähän kohtaan sitten pitää piruillen todeta että sietääkin hävettää >:D

No ei muutakuin mukavia katseluhetkiä kun saat kaikki säädettyä kuntoon. Kysy ihmeessä taas jos tulee jotain mieleen tai ongelmia vastaan.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Toimii! Älytöntä... Kamalan kivoja apureita olitte. Oikein mukavaa jatkoa.

Yst. Terv.
svoo
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Olipas kivaa, eka leffa katsottu (Shaolin Soccer). Kun nyt tarjotiin niin reipas mahdollisuus, niin kyselen lisääkin. Näyttiksenä on varsin pätevä radeon, sen suorituskyky yksistään piisaisi paljon muuhunkin.

Dvi-ulostuloja kortissa on kaksi, joista toinen menee d-sub-sovittimelta sellaiselle pienelle wanhalle littanalle, mikä "ei ole hifiharrastuksen tiellä". Toinen välittää signaalin videotykille. Noh, mä en saa koskaan tuota "ensisijaista" (littana)näyttöä toimimaan, jos tykille menevä kaapeli on kiinni. Tämä taas tietää hivenen enempi säätöä ennen elokuvia ja sen jälkeen. Onkohan tuohon mitään ratkaisua?

Ja sit laitetaan ihan hölmö kysymys, mihin mun pitäisi (ja pitäisi) osata itsekin vastata: tykin menu-valikossa on shutter on ja off-asetus. Onko tuo sellainen mitä voi käyttää jos pitää leffatauon, ettei kuluta lamppua? Vai tuleeko mun asettaa laite standby:lle? Yhdn asian lupaan tässä ja nyt. Lukaisen manuaalin tänä iltana vielä kertaalleen läpi. Ohjeet oli tosi hyviä, ne kun pelkästään auttoivat, ja kerrasta. Tämän saavuttamiseksi meni mulla melkein 2kk vääntöä, vielä on testaamatta tuo Antecin Veris-kaukosäätöyksikkö ja kännipäissäni kadotin windowsin lisenssini. Ai että mä olen ylpeä itsestäni. Äänikorttina on RME HDSP 9632, ja se on äänentoistoketjuni heikoin lenkki, tähän leffatoistoon se on uskomattoman mainio. Välikaapeli on Niinimäeltä. VLCPlayerilla toistan ASIOna.

Yst. Terv.
svoo
 

Scaha

Käyttäjä
Liittynyt
19.5.2008
Viestejä
484
Hauska leffa, kannattaa tsekata myös Kung Fu Hustle. Pidin ainakin itse enemmän.
Mitä itse asiaan niin siitä on sen verran aikaa kun viimeksi säätänyt koneella usean näytön settejä joten en pysty neuvomaan siinä asiassa sen kummemmin. Asetushommahan tuo on ja luonteva yhteiskäyttö onnistuu takuuvarmasti.
Lampulle on parempi ettei tykkiä sammuta ja käynnistele turhia lyhkästen taukojen takia vaan ennemmin pitää pidempään päällä. Shutterille ei ole oikeastaan mitään järkevää käyttöä muuten kuin jos tauon ajaksi haluat kuvan pimeäksi. Yhtälailla voit jättää kuvan päälle.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 797
Shutter selkis, näin arvelinkin. Olinkin juuri katselemassa Kungfu Hustlea, kun laitoit tuon vastauksesi. Samaa mieltä, siis entuudestaan, if that matters.

Joku viisas voisi halutessaan koettaa neuvoa tuota kahden näytön asetusten kohdilleen saamista.
 
Ylös