Paleface: Helsinki - Shangri-La

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Joko video on kuultu ja nähty?

Kuuntele tästä: http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/2248425

"Palefacen viides ja ensimmäinen suomenkielinen levy Helsinki - Shangri-La julkaistaan 15.9.2010. Suomiräppäri on muuttanut kielen lisäksi myös tyyliään ja kuvailee itse uutta tuotantoaan urbaaniksi folkiksi. Levyn nimibiisi on irwinmäinen nykyajan protestilaulu. Videon on ohjannut Rasmus Försti. (9.9.2010 10:46)"
 
On.

Biisi on hieno ( soitettu paljon radiossa ).
Video nopeine kuvakulman vaihtoineen hieman liian levoton.

Huhut sanovat sen*) myyneen loppuun ,
pitänee käydä kivijalassa kyselemässä.

Tän aamun aamu-tv:ssä veti komeasti levyn viimeisen kappaleen 'Kalpeaakin kalpeempaa' ,
aka "A Whiter Shade of Pale" , käännös J.Leskinen. Löytynee areenasta.

Ihan pakkohankinta , enivei , t. ' RIF '

*) LP:n , tänään ilmestyneen
 
Mun mielestä biisi ei ole erityisen hieno, johtuen lähinnä tuollaisesta vielä yksinkertaistetusta "vanhan hyvän protestilaulun" kopiointimentaliteetista ja samanmoisesta toteutuksesta lue: vaikuttaa halvalta IMO. Oisko se sitten vähäisenkin omaperäisyyden puute tai jotain... Lisäksi sanoituksen teemat kärjistyksineen ei aina ihan toimi ja riimittelykään ei yllä erityisen säväyttävään nokkeluuteen populistisella tavalla listattuine "nyky-yhteiskunnan raadollisine ongelmineen", lue: vaikuttaa halvalta IMO. Populismi tietty kuuluu olennaisesti protestilaulujen henkeen, ei siinä mitään. Paleface ei myöskään omasta mielestäni ole uskottava protestilaulaja, kovasta tahdostaan huolimatta.

Plussaa tulee siitä, että tuo vaihtelua nykyradiopopmassaan ja kunnioittaa ja elvyttää protestilauluperinnettä. Biisi sinänsä ei kyllä elä hirveän pitkään, ellei radiokanavat siitä väkisin tee jotain uuden ajan klassikkoa. Levyä mielenkiinnolla odotan kuitenkin.
 
Klingsor sanoi:
Mun mielestä biisi ei ole erityisen hieno, johtuen lähinnä tuollaisesta vielä yksinkertaistetusta "vanhan hyvän protestilaulun" kopiointimentaliteetista*1) ja samanmoisesta toteutuksesta lue: vaikuttaa halvalta IMO*2). Oisko se sitten vähäisenkin omaperäisyyden puute*3) tai jotain...
...
Plussaa tulee siitä, että tuo vaihtelua nykyradiopopmassaan ja kunnioittaa ja elvyttää protestilauluperinnettä.*4) Biisi sinänsä ei kyllä elä hirveän pitkään, ellei radiokanavat siitä väkisin tee jotain uuden ajan klassikkoa.*5) Levyä mielenkiinnolla odotan kuitenkin.

*1) yksinkeraiselle ihmiselle hyvä kopio kyllä käy, kuten mulle :)
*2) kyllähän se halvahko on. Vaan halpa ja hyvä ( kopiokin ) käy mulle.
*3) mutta muu nykyinen protestiperinne ( esim. punk, taistolaislaulut, nuoriso-rap, hc metal yms. ) ei usein edusta yhtään enempää omaperäisyyttä, valitettavasti, kaikessa kantaaottavuudessaan.
*4) näinpä.
*5) on se mahdollista, että tämä nostetaan arvoon ansaitsemattomaan.

Mutta Klingsor , sinun musiikkimakusi on siinä määrin sofistikoitunut ja selkeytynyt ( etten sanoisi ammattimainen .. ) , ettei mulla analyysin tasolla ole mitään jakoa. Viitaten hienoihin teksteihisi mm. "Rock is Dead" ja " Hifistyneille ihmisille soveltuva musiikki " - ketjuissa.

Fiilispohjalta rentoillen pääsen tuota koko lätyskää kohta tsekkaamaan, kun kivijalkaliike ystävällisesti möi mulle ikkunakappaleensa albumista. Eikä ollut cd lähelläkään k4kk4pyllyn hinnoissa.

Mut sitä ennen päikkärit, päivän tärkeimpiä toimintoja , t. ' RIF '
 
^^Joo kyllähän oot toki RIF oikeassa noissa huomioissa. Ehkä hieman kärkkäästi arvostelin, sillä eihän kaiken musiikin tarvitse olla erityisen hienostunutta ja juuri sitä kautta uraauurtavaa. Ja kun tosiaan kaiken lisäksi tuo protestiperinne nykyään on hieman kulahtanutta tai peräti yksi vitsi, niin sinänsä hienoa että joku sitä yrittää ylläpitää ja pitää elossa. Palefacen humaanille maailmankatsomukselle myös peukut.
Mutta protestoimisen hienoudesta sen verran, että kaikkia yhteiskuntaa ylläpitäviä instituutioita ja toimintoja ei kannata kerralla lapsellisen yksipuolisesti haukkua paskoiksi, vain koska edustavat esim. esivaltaa. Jos tuo laulu olisi keskittynyt vaikka juuri noihin kaupunkien kaavoituskorruptioihin joihin viitataan, niin esimerkkejä ja kerrontaa olisi voinut syventää, jolloin sanoma olisi tehokkaampi (esimerkkejä olisi saanut varmasti lisää vaikka täältä Turusta >:D). Tai jos käsitellään yhteiskunnan valvontamekanismeja, niin ei ole tehokasta kritiikkiä vain ilmoittaa että vartiointiliikkeet ovat ihmistä vastaan ja kameravalvonta lisää turvattomuuden tunnetta (jos nuo asiat edes siis olisi näin ???), vaan pureutua väärinkäytöksiin tai ongelmaan napakasti mutta osuvasti. Protestilauluissa ei tietenkään välttämättä ole -eikä ole tarvinnutkaan- kritiikkiä perinteisesti esitetty mitenkään hienostuneesti tai sen enempää perustellen, mutta Paleface varmasti voisi ja osaisi tuon tyylikkään ja tehokkaankin kritiikinkin suoltaa, sen sijaan että vain mainitsee kritisoitavia asioita -jotka useat tuntuvat olevan vain laimeita stereotypioita ilmiöista. Se olisi kuitenkin omaperäistä mielestäni -ja mielenkiintoista. Ja protestoimisen aiheethan ei maailmasta lopu...

Varo RIF kuitenkin, ettei tiukka asia kys. lätyllä pilaa fiilispohjaista rentoilua, eli hauskaa kuuntelusessiota ja laita raporttia koko levyn meiningistä jos jaksat ;)
 
Eikä kukaan muu ole havainnut helsinki shangri-la ja vanhan Junnu Vainion Levanterin ***** kappaleen yhtenisyyttä? Vai sanat ja tempo muuttunut.
Vai onko suomalaisten "tuhmien" laulujen tuntemus todella näin huono?

http://www.youtube.com/watch?v=OA2tYqTLpbI

Sitten viellä asiaan, Paleface on tehnyt paljon hyvää musiikkiakin mutta nyt nuo sanotukset kuullostaa lähinnä laiskojen mirinältä ilman sen vankempaa tietämystä yhteiskunnasta historiasta jne. (ehkä olen vain pilkunnussia)

Toki nuo palefacen ei poliittiset laulut ovat kyllä hyviä :)
 
Ollaanhan tuossa myös S. Albert Kivisen "Oikeuden jumalattaren" peesissä. Eiköhän samalle biisille ole joku vielä varhaisempi esikuva, ehkä sieltä protestilaulun perinteestä. Sehän tuossa on ideana, tuttu biisi, päivitetyt sanat.
 
panum sanoi:
Eikä kukaan muu ole havainnut helsinki shangri-la ja vanhan Junnu Vainion Levanterin ***** kappaleen yhtenisyyttä? Vai sanat ja tempo muuttunut.

siltähän se vähän kuulosti, mutta eipä ole tällänen uutta hiphopin saralla..
 
kipinä sanoi:
Ollaanhan tuossa myös S. Albert Kivisen "Oikeuden jumalattaren" peesissä. Eiköhän samalle biisille ole joku vielä varhaisempi esikuva, ehkä sieltä protestilaulun perinteestä. Sehän tuossa on ideana, tuttu biisi, päivitetyt sanat.

Kävi lyllä mielessä että, lieneeköhän kauankin kiretänyt sävelmä ns protestilaulu piireissä.
 
rajani sanoi:
... levyn nimikkobiisi jotenkin vielä sytytti ja nyt pikakuuntelulla muut ei niinkään, mutta saimmepa taas ainakin vähän keskustelua aikaan.

annettakoon nyt varoituksen sana , ei se oikein musiikista käy tämä aiheena oleva levy.

Hillitön määrä sanaleikkejä, jonkinlainen merkkipaalu vuodesta 2010, mutta musiikilliset elämykset on toudellakin etsittävä muualta.

Jonkinnäköisenä kulttuuriantropologisena eksperimenttinä levyä voin suositella, en muuten.

t. ' RIF ' , levyn kerran >:D kuunneltuani ...
 
Back
Ylös