Päätteiden edut integroituun verrattuna?

mvalopaasi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
167
Kertokaas mitä etuja saavutetaan kun on erillinen päätevahvistin tai monoblockit verrattuna integroituun vahvistimeen? Kaveri kysyi eilen tuon kysymyksen ja en osannut vastata kuin, että on enemmän komponenttejä millä hakea soundi mieleisekseen.
 
Monopäätteet voi sijoittaa lähemmäs kaiuttimia (?) En minä ole hirveästi etuja havainnut, jos esi- ja päätevahvistin on kunnolla erotettu kotelon sisällä integroidussa.
 
Pääsee valkkaamaan sopivampaa komponenttia eteen tai taakse. Integroidussa ei paljoa valkkailla.
 
Päätevahvistimen piirit eivät pääse häiritsemään etuastetta. Virtalähteen tehtävä helpottuu, kun kaikki palastellaan pienempiin kokonaisuuksiin. Ja tosiaan, suurin etu lienee siinä, että on helpompi hakea sitä mieleistään soundia. Ja monoblokkien kanavaerottelu on jokseenkin ääretön...

Ja näyttäähän se kivemmalta, kun on erillinen etunen ja kaksi kaunista putkimonoblokkia hehkumassa räkissä...

edit: Sekin etu tässä on vielä, että erillisiin koteloihin rakennetut päätteet voi biasoida kuumemmaksi, jolloin varsinkin A-luokkaiset päätteet voidaan rakentaa huomattavasti tehokkaammiksi.
 
Itse vain integroituja omistaneena ei ole ensi käden kokemusta, mutta mitä lukemaani olen ymmärtänyt, yksi selvimmin havaittavista eroista on juurikin tuon paremman kanavaerottelun mukanaan tuoma tarkempi (ja syvempi?) äänikuva.

Esimerkiksi yhden 6moonsin arvostelijan selitystä aiheesta monoblokkien arvostelun ohessa; http://www.6moons.com/audioreviews/audiolab/8000.html
 
Aiemmista kommenteista päätellen passiivietunen integroidussa vahvistimessa ei ole lainkaan huono vaihtoehto..
 
JanJ1 sanoi:
Itse vain integroituja omistaneena ei ole ensi käden kokemusta, mutta mitä lukemaani olen ymmärtänyt, yksi selvimmin havaittavista eroista on juurikin tuon paremman kanavaerottelun mukanaan tuoma tarkempi (ja syvempi?) äänikuva.

Esimerkiksi yhden 6moonsin arvostelijan selitystä aiheesta monoblokkien arvostelun ohessa; http://www.6moons.com/audioreviews/audiolab/8000.html

Kuinka suurta se kanavaerottelu integroidussa voi olla? Meinaan kun eihän kaksi samanlaista monobloggiakaan koskaan ole samanlaisia, vaan komponenteissa voi olla edes hitusen heittoa. Kaikissa päätteissä ei kai ole herkkyyssäätöä?
 
alspe sanoi:
Kuinka suurta se kanavaerottelu integroidussa voi olla? Meinaan kun eihän kaksi samanlaista monobloggiakaan koskaan ole samanlaisia, vaan komponenteissa voi olla edes hitusen heittoa. Kaikissa päätteissä ei kai ole herkkyyssäätöä?

Kanavaerottelulla ja -tasapainolla ei ole mitään tekemistä keskenään. Kanavaerottelu merkitsee kanavien välisen ylikuulumisen määrää, joka on oikein toteutetulla dual-mono -etusella ja monopäätteillä jokseenkin ääretön. Nuo komponenttien erot taas vaikuttavat vahvistukseen (joissain paikoin...) ja sitä kautta kanavatasapainoon. Itse olen pyrkinyt rakentaessani juuri tästä syystä käyttämään aina sovitettuja piuhanpätkiä (mitta) ja komponentteja.

Passiivietunen on ihan kiva ajatus, mutta voi aiheuttaa sähköisiä sovitusongelmia oli sitten kyseessä erillinen etunen tahi integroidun vahvistimen passiivinen säädin. Oikeassa systeemissä toimii kyllä vallan hienosti.
 
On myös enemmän komponentteja millä ryssiä se ääni.
....Ja todennäköisesti joutuu laittamaan paljon enemmän rahaa jne...
Itselläni on Musical Fidelityn tri-vista 300 integroitu ja ("itse asiassa jo toinen") kaikki aikaisemmatkin vahvistimet ovat olleet integroituja , minun on vaikea kuvitella ,että millään saman hintaisella esivahvistin/päättäri systeemillä saisi rahoille enemmän vastinetta (ompahan kysymys sitten tehoista tai mistä tahansa muusta asiasta).Elikkä ,mitkä ne edut on??mielestäni ei mitkään.(on hinta luokka sitten melkeimpä mikä hyvänsä.)
Pointtini on vaan se ,että jos osaa tarpeeksi hyvin kasata settinsä niin sillä ei ole mitään merkitystä onko integroitu vai erillis systeemi molemmat ajavat asiansa yhtä lailla!!
Ulkonäkö ym.vastaava on sitten asia erikseen.
 
Vaikeahan se on päästä erillisillä samaan suorituskykyyn samalla rahalla. Ero lienee luokkaa Linux/MacOS... Jälkimmäinen toimii hiton hyvin, ensimmäinen toimii osaavalla hiton hyvin ja on säädettävissä makuun kuin makuun.

Hinta/laatu-suhteeseen pääsee parhaiten, kun tekee itse, eikä laske työtunteja.

Vaan ei siinä mitään, alta tuhannen euron on minunkin paljon helpompi nimetä hyvä integroitu, kuin hyvät erilliset. Jos siis DIY-vehkeet on poissuljettuja...
 
Moni valmistaja tekee integroituja, joissa on käytännössä sama elektroniikka kuin saman valmistajan erillislaitteissa (myös yli tonnin hintaluokassa). Hintaeroa syntyy ainakin materiaalikustannuksissa. Käyttäjälle ääni on lähes sama (virtalähteen ja välikaapeloinnin vaikutus pois lukien), jos laitteen sisäiset suojaukset on tehty hyvin. Lisäksi integroitu on yksi laite, jolloin pienessä mittakaavassa vikasietoisuus on parempi. Ylimääräisen johdotuksen ja liitosten aiheuttamat ongelmat lienevät ainakin samaa tasoa kuin päätteen aiheuttamat häiriöt esivahvistimeen.

Toki harrastamisen mahdollisuudet lisääntyvät erillislaitteissa. Kotiteatterissani käytän erilisiä, mutta stereoissani päädyin kustannussyistä integroituun. Samantasoinen ääni olisi maksanut paljon enemmän erillisistä.
 
mvalopaasi sanoi:
Kertokaas mitä etuja saavutetaan kun on erillinen päätevahvistin tai monoblockit verrattuna integroituun vahvistimeen?

Etuna on se ettei erillisillä tarvitse värjätä hiuksia harmaaksi. Integroitu on pieni ja siisti yksi kapine. Erillisillä tulee monen purkin piuhahässäkkä. Veikkaisin ettei ole väliä kummallatavalla laitteiston kokoaa, tietyllä hintatasolla erot kapenee ja tuuripeliähän se on miten kaikki loppujenlopuksi natsaa yhteen.
 
Mullakin on ollut passiivietunen ja monoblokit, kuulosti hintaluokassaan vanhoiksi susirumiksi rojuiksi ihan hävyttömän hyvältä. Ei ne nykysetille pärjää missään suhteessa lähellekään, etenkään kun sekä passiivietunen että toinen monoblokin tokaleista otti ja hajosi vanhuuttaan. Hintaa koko paskalle taisi kertyä viitisen sataa juuroa, eli ei tuntunut missään. Kosmeettisessa mielessä ne rakkineet edellyttivät kyllä yksinelämistä ihan elämänkumppanista riippumatta.

Viimeksi tänään kyti ajatus laadukkaasta etusesta omassa setissä, eikä edes välttämättä putkitoimisesta saatika sitten passiivitoteutetusta. Näitä kivoja ideoita tulee tuon tuostakin, kun ei foorumille ole ilmestynyt uusia kivoja kirjoituksia. Tietenkin nämä ideat tapaavat myös toistaa yhtä lailla itseään, vaan ei aina.

Tämä ketju alkoi hyvin ja pelasti osan iltaani. Kiitos siitä.

Yst. Terv.
-svoo-
 
mkutvonen sanoi:
Ja monoblokkien kanavaerottelu on jokseenkin ääretön...

Kysymys kuuluukin paljonko tuo loppupeleissä tekee kokonaisuuden kannalta. Se signaalilähde (esim CD) jo vuotaa kanavia yhteen ja sama koskee etusta. Se, että pelkät päätteet on eri koteloissa ei vielä paljoa tee verrattuna integroituun vahvistimeen, joka on suunniteltu fiksusti kunnon häiriösuojauksella. Tosin jos (ja kun) puhutaan tinkimättömästä toistosta niin monoilla on häiriön kannalta etuja, mutta toisaalta taas siinä on yksi ylimääräinen pitkä signaalitie etusen ja päätteiden välillä, jonka suhteen integroitu on edullisemmassa asemassa.
 
Ai, että tulee jätkät hyvää keskustelua. Saiskos lisää?

Yst. Terv.
-svoo-
 
älä ny Gretch viitti, integroitu on yleensä aina valmistajan kompromissi...
 
Ei helevattu... .45 cal tonearm, aika vähän pähee! Mistä noita saa? :D
 
Back
Ylös