Päätteen virrankulutus?

arial

Hifiharrastaja
Liittynyt
17.12.2006
Viestejä
521
Kaupunki
Tikkakoski
Paljonkohan tuollaiset A-luokassa toimivat järeät päätevahvarit kuluttavat sähköä? Yritin amppeerien ja jännitteen avulla laskea kulutusta, mutta tuli niin huimia lukuja jopa stand-by asennossa että laskutapa on toivottavasti väärä. Toki saahan tuota sähköä seinästä lisää.
 
Musta tuntuu että laskit ihan oikeen.Mulla vahvari tekee 200w 8ohm ja tuplaa aina edellisen aina 1ohm,lepotila kulutus noin 970w.Ett melko reiluu!
T:Skutsari
 
No huh säikähdin jo itekki sehän oliki 900WA ja700W.Merkki on Nakamichi PA-7E STASIS (Pass Aleph on aikas vastaava)
 
A-luokassahan virrankulutus on teoriassa koko ajan vakio. Ainakin vuorovaiheisissa päätteissä. Nuo pännärit otti jonkun 180W yhteensä ja tuottaa siitä sen mahtaisat 15W. Osahan tuosta menee tietenkin putkien hehkuille (melko iso osa) ja pääteputkien yli on minulla 440V tyhjäkäyntijännite virran ollessa jotakuinkin 120mA. Tästä tuleekin sitten 52,8 W, eli suunnilleen 26 Wattia per pääterööri. Kovilla ovat...
 
Minulla on Pioneerin M-73. A-luokassa 2 x 25w ja sähköyhtiön kulutusmittari kertoi tyhjäkäyntitehoksi 360-380w, ei jaksa tarkkaan muistaa.
 
NelsonPass.gif
 
kkoskela sanoi:
Minulla on Pioneerin M-73. A-luokassa 2 x 25w ja sähköyhtiön kulutusmittari kertoi tyhjäkäyntitehoksi 360-380w, ei jaksa tarkkaan muistaa.
Sähköyhtiön mittari saattaa jo olla sen verran fiksu, että näyttää tehonkulutuksen suurinpiirtein oikein, vaikkei laite olekaan resistiivinen kuorma ( lähinnä hehkulamput tms ). Jos vaikkapa päätteen sähkönkulusta yrittää mitata clas ohlssonin 20e mittarilla niin sanoisin että todennäköisesti menee lukema metsähallituksen puolelle ja reippaasti.
 
Back
Ylös