Päätevahvistimen merkitys äänentoistoon?

Arche

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2007
Viestejä
198
Missä määrin päätevahvistin vaikuttaa äänentoistoon? Haluaisin ajaa pääkaiuttimia eri päätelaitteella kuin muita kanavia ja mietin sopisiko settiin uuden AV päätteen sijaan jopa joku vanhempi pääte tai esim monoblockit.

Pääpalikat tässä projektissa ovat:
-Marantz AV 8003 etuvahvistin / prosessori
-Musical Fidelity A5 HT direct liitännällä (jolla tarkoitus ajaa pääkaiuttimia musiikkia kuunnellessa)
-Focal Electra BE 1007 pääkaiuttimet ja saman sarjan keskikaiutin.
-Taakse tullee Focalin jotkut edullisemmat mallit (2 kpl).

Eli tarvitsen päätelaitteen keskikanavalle ja kahdelle takakanavalle. Tällä hetkellä käytettävissä olisi myös Genelecin aktiivikaiuttimia vanhasta kotiteatterista.
 
Kyllä se pääte vaikuttaa. Kannattaa kokeilla noita monoblockeja ja niille kunnon kivitasot alle. Lue kivitasoista tuolta tinkimättömät puolelta.
Ihan huonoa päätettä ei kannata laittaa todennäköisesti et saa mitään parannusta aikaiseksi AV vahvaimeen verrattuna. Geneleccejä en laittaisi niillä pilaat vain laitteiston musikaalisuuden, koska musiikkia Genelecci ei soita kunnolla. Tietysti jos olet rakentamassa vain keskivertokotiteatteria niin kyllä tollanen Geneleccikin siellä menettelee. Kannattaa kuitenkin pyrkiä aina parhaaseen lopputulokseen.

Ehdotus.

Myy Genelecci pois ja osta kunnon erillispäätteet tilalla. Vaikka Naim tai Exposure tai laadukkaat putkipäätteet. Saat enemmä irti laitteistostasi. Ja muista ne kivitasot kanssa.

https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?47839
 
Vai kivitasot ja putkivahvistimet takakanaville :D

Itselläni oli jonkin aikaa genet takakaiuttimina ja pelasi itselleni aivan riittävän hyvin. Totesin tosin, että oma leffamakuni ei juuri kaipaa niitä takakanavia.. Viimeksi alkoi naurattamaan kunnolla kaverin luona, kun katsoimme 7.1 systeemistä Bunuelin leffan Porvariston hillitty charmi (monoäänet).

Oma mielipiteeni on, että jos kuuntelet monikanavaista musiikkia / olet leffafriikki & katsot paljon jenkkirymistelyä kannattaa noihin takakanaviin panostaa kunnolla. Itse aloittaisin kokeilemalla Genejä taakse. Jos äänimaailma poikkeaa häiritsevästi, niin sitten focalit ostoslistaan (ellei esteettiset seikat vaadi focalin takakajareita heti). Jos haluat vahvitusta taakse & keskelle luultavasti kustannustehokkain ratkaisu on av-etusen vaihto surroundvahvariin. Paljonko niihin efektikanaviin kannattaa panostaa? Kannattaisiko kenties nekin rahat pistää 2 kanavaan?
 
Nyt kun olen useamman päivän vääntänyt ja testaillut Marantzin 8003 comboa Focalin pääkaiuttimien kanssa niin päädyin kuitenkin myymään Musical Fidelityn ja etupään Genelecit pois. En väitä että musiikinkuuntelussa päästään ihan samalle tasolle kuin MuFin kanssa mutta kyllä yllättävän lähellä ollaan eli "riittävän hyvä" tässä vaiheessa.
Pääsen vähemmällä säätämisellä ja ainahan sitä voi myöhemmin lisätä settiin integroidun jos siltä tuntuu.

Kotiteatteripuoli onkin sitten ihan oma lukunsa. Mahtava setti. Maltan tuskin odottaa että saan Focalin keskikaiuttimen peliin mukaan!

Taakse jää aluksi Genelecit. Mitenhän Focalin aktiivimonitorit mahtaisi toimia? Niissä näyttää olevan Be diskantit eikä maksa ihan niin maltaita kuin Be sarjan Bipot.

Kiitos kaikille kommentteja lähettäneille!
 
Back
Ylös