Päätemuuntajista

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 218
Kaupunki
Orimattila
Onko kukaan forumilaisista kokeillut Welter-merkkisiä päätemuuntajia? Ajattelin huvikseni tässä jossain vaiheessa pykeltää 300-B -päätteet, ja nuo Welterin HE-ET30 -päätemuuntajat eivät näyttäisi karmivan hintaisilta. Vaan onko niistä mihinkään? Vai pitäisikö samantein ottaa Lundahlit..?

Samalla kertokaa kokemuksianne Electro Harmonixin 300B Gold Grid-versiosta. Opiskelijan budjetissa kun nuo KR Audion tms. röörit näyttävät turhan arvokkailta...
 
Ohi kysymysten, mutta jotenkuten aiheessa: Katsoin hiljattain mitä tulisi maksamaan Hashimoton kaksi erästä (koteloimatonta) päätemuuntajaa, jotka soveltuvat mm. 300B:lle. Näin muistiinpanoissani: "Hashimoto output 2 kpl + shipping 434$ = 300€." Kalliimpia löytyi myös hieman laajemmin taajuusvastein, mutta tuo vaikutti kiinnostavalta. Tuon hinnan sain täyttämällä ostoskorin ja viemällä sitä jonkin matkaa eteenpäin.
http://www.tube-amps.net/index.htm

Hammond 1627SEA 178.96 € kpl Uraltonessa. http://www.uraltone.com/kauppa/prod...d=722&XTCsid=5dd6569c1001669cbd1b0c2dd7a4bf8a

Hammond, kenties sama malli, taisi olla jenkeistä tilattuna 99 dollaria + kaikki kulut.

Mitä Lundahlit maksaisivat ja onko niitä myös useita erilaisia malleja 300B SETille, kuten Hashimotolla?
 
Lundahlit taitavat olla jonkun 100-150 euroa karkeasti per kipale ja rahdit päälle. Enpä noista ole kyllä pahaa kuullut...

Welterin hinta on RPM:llä 112 euroa. Kyseessä on lokerokäämitty päätemuuntaja. Kaistaa luvataan ihan kivasti, tosin parempiakin taitaa olla. Jos oikein haluaisi panostaa, niin panisi tietty Amplimon muuntajat, mutta kun ei ihan niin montaa rahaa ole vara laittaa. Perinteinen "hyvää halvalla"-tarve, siis.
 
Welterit on minulla koekäytössä Köykän vastavaihepäätteessä. Hintaisekseen hyvä vaihtoehto. Koko audiokaista toistuu välillä 20Hz-20kHz ilman vaimentumia tai korostumia. Tosin tämä malli ei sovi 300B päätteeseen.
 
Mitä muita olet kokeillut? Onko Hammondeista kokemusta? Mietin tuossa nimittäin sivuprojektina sisustaa yhden Rotelin stereopäätteen uusiksi simppelillä EL84-vastavaihekytkennällä. Löytyy tuolta:

http://www.diyparadise.com/simpleel84.html

On niin simppeli, ettei tuota voi olla kokeilematta. Tuo eka versio ei tosin ole se, mitä aion. Tuo resistori pääteasteen katodeilla ei ole riittävä. Tuohan on periaatteessa silkka differentiaalivahvistin tuo pääteaste, eli toimii kunnolla vasta vakiovirtageneraattorin kanssa.
 
Hammondeista ei ole kokemusta, muuta kuin teholähteen kuristimena. Kuristin mielestäni ok ja edullinen myös.

Edellisessä versiossa oli kotimaiset muuntosähkön päätemuutajat ja verkkomuuntajat, näitä en voi kyllä suositella hifi vahvistimeen, laatu ei ole riittävän hyvä, vaikka mielellään sitä ostaisi kotimaista, mutta jos eivät osaa tehdä kunnollista niin minkäs sille asiakas mahtaa.
 
Erillaisia päätemuuntajia

6c45pi/300b vahvistin Taiwanista ostetuilla Päätemuuntajilla ja Kuristimella Pääteputkina käytän WE ja TJ Mesh platea Muuntajat painaa 4 kg kpl Tämänhetkinen referenssi

Pappa


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Kt88 PP Andrea Ciuffoli tyylinen PP Muuntajat Lundahl 1679 pp sekä Interstage Lundahl 1660 10 ma
Driveristä en ole vielä päättänyt 417A tai 6sl7 .Laitoin Octal ja Noval kannat jotta voin myöhemmin vaihdella

Pappa


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Bole josta aloitin ja joka oli soimassa Hifiharrastajat huoneessa Radisonissa PHY baffeleiden kanssa
Muuntajat James JS-6123H Erinomaiset All Around SE muuntajat monelle pääteputkelle Eikä maksa paljoo

Terv

Pappa


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Back
Ylös