Overhang

  • Keskustelun aloittaja bona
  • Aloituspäivämäärä

bona

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2008
Viestejä
3 503
Kaupunki
Porvoo
Soittimena Pioneer PL-115D ja manuaali ilmoittaa "overhangiksi" 15,5 mm. Olen nyt asentamassa uutta rasiaa ja ongelmana on missä kohtaa neulan pitäisi sijaita, ilmeisesti tuo overhang tuon ilmoittaa mutta mistä se mitataan?

Joku viisaampi voisi valistaa tyhmempää.
 
Overhang on se mitta ja etäisyys, jonka/jolla neulankärki ylittää keskitapin keskipisteen - yleensä tuota ei tarvitse erikseen mitata, jos rasia on asennettu oikein.
 
No noihinhan löytyy jos jonkinlaista kaaviota. Itse käytin Thorens TD 145 pyörittimessä Thorens Baerwald ARC Protractoria.
 
Tawe sanoi:
Overhang on se mitta ja etäisyys, jonka/jolla neulankärki ylittää keskitapin keskipisteen - yleensä tuota ei tarvitse erikseen mitata, jos rasia on asennettu oikein.

Ok, rupesin vaan miettimään kun minulla on 2 pinohiiriä, PL-112D ja PL-115D, molemmissa sama ortofonin rasia mutta rasian paikka varressa heitää lähemmäs 10 mm, kun tuossa varressa on n. 15 mm säätövaraa pituussunnassa. Molempiin manuaalit ilmoittaa 15,5 mm overhang ja molemmat kuullemma olleet ammattiihmisen säädettävänä.
 
Pioneer PL-112 D:n mukana v. 1977 tuli vakiona muovinen "overhang-työkalu", jolla ko. mitta oli helposti tarkistettavissa. Omani ostin Ruotsista siellä asuessani. Siellä kaikki Pioneerit myytiin ADC- merkkisillä rasioilla valmiiksi asennettuina. Hihnavetoisissa P-30 ja suoravedoissa erittäin hyva XLM mk 2.
Itsekin hankin omaani myöhemmin sen XLM:n. Mutta, se oli sitä aikaa...
 
Bona, sinun pitäisi saada jostain nuo nollapisteet, voisikohan ADC auttaa. Kun kohdistuspiste(et) on saatu ja rasia asennettu noiden pisteiden mukaan oikein niin ovarhang asettuu täysin oikein. Sinulla kun kuitenkin on tehtaan asentama varsi jolloin asennusmitta on oikein ja tuo on tärkeää. Mikäli asennusmitta ei natsaa 0,5mm tarkkuudella niin täysin kohdalleen sitä rasiaa ei saa koskaan, toki saattaahan soittimet jotenkin soida vaikka asennusmitta olisi vääräkin.
Yleensä rasia osuu suurin piirtein keskelle hahloa rasiakelkassa, mutta tuokaan ei ole kiveen kirjoitettu.
 
Back
Ylös