Outoa ylikuulumista

  • Keskustelun aloittaja ToKa
  • Aloituspäivämäärä

ToKa

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.9.2006
Viestejä
2 531
Tuli hommattua tuo Vinyl essentials test record ja olen erinäisiä testejä pyöritellyt.

Track 3 ja track 4 ovat tarkoitettu kanavien tasapainon ja ylikuulumisen säätöön. Track3:lla generoidaan vasemmasta kanavasta ylikuuluvaa kohinaa oikeaan kanavaan, välillä oikeasta kanavasta tulee erivoimakkuuksisia (-25dB, -30dB ja -35dB) kohina-bursteja referenssiksi jolloin voi kuunnella kanavaerotuksen tason. Track 4 on vastaava mutta toisinpäin.

Rasiani on Ortofon Rondo Red jonka kanavaerotus 1kHz:llä on >27dB. Kuitenkin ylikuuluminen kuuluu voimakkaampana kuin tuo -25dB:n referenssi molemmilla kanavilla. Track 4:lla ylikuuluvan kohinan laatu on aivan erilaista, aivan kuin neula ei olisi urassa ihan keskellä. En olisi huolissani tuosta kanavaerotuksen tasosta mutta tuo erilainen ylikuuluva kohina ihmetyttää.

Azimuthin säätö on käsittääkseni se mikä tuossa pitäisi auttaa. Silmämääräisesti tuota katselinkin ja hieman säädin jolloin tilanne hieman parani mutta silti ihmetyttää tuo erilainen läpikuuluva kohina eri trackien välillä. Musiikkia kuunnellessa tuo kai pitäisi kuulua jotenkin stereokuvan siirtymisenä pois keskeltä? Tai stereokuvan suttaantumisena? Tällaista en kuitenkaan huomaa. Olisiko ideoita mikä tässä voisi olla vialla? Vai annanko suosista olla ja keskityn muiden levyjen pyörittämiseen?

Muiden testien tuloksia:
Rasia ajaa läpi hienosti 80 mikronin seurantakykytestin ja lähen 90 mikroniakin, resonanssitestin mukaan resonanssitaajuus löytyy 10Hz:n paikkeilta.

Soitin on siis Project 9.1X ja vatupassin mukaan erittäin hyvin vaaterissa.
 
Ei apuja varsinaiseen ongelmaan, mutta tuo ylikuuluminen oli noista testeistä se jossa en päässyt kärryille ollenkaan, välillä suhisee ja sitten ei. ???
Noita seurantakykyraitoja pidän itse hyödyllisimpinä mm. antiskaten säätöön.
 
Mistä lie katsonut tuon kanavaerotuksen, kyllähän se speksin mukaan on 22dB @ 1kHz. Mutta silti tuo epätasainen ylikuuluminen ihmetyttää.
 
Back
Ylös