Oulun hifimessut

Windowpane

Käyttäjä
Liittynyt
9.10.2008
Viestejä
1 965
Kaupunki
Tyrnävä
Mitenkä hifimessujen anti kolahti tänävuonna. Itse allekirjoitanut pääsi kuuntelemaan kaikki setit läpi ja kyllähän sieltä ne suosikit taasen paistoivat läpi vaikka mitenpäin kattoo. System Audio/Primare oli ihan selvä ykkönen omalla tarkalla, erottelevalla soundillaan. siinä vierähti tovi kuunnellessa. toisena Genelec, vaikka niiden ulkomuoto ei säväytä yhtään, niin niitä on mukava käydä kierroksen viimeisenä settinä kuuntelemassa. Hyvillä mielin kotio vaikka Genelecejä ei meidän huusholliin tod. näköisesti koskaan tule. genejä ei varmaan tarvi sen enempää kuvailla, todennäköisesti niillä on messuilla se etu, että niiden "kuunteluhuone" on minusta paras mitä messuilla on tarjolla. Miinukset seuraavana...oikeastaan miinukset tulevat vain Amphioneille. Kertakaikkiaan pettymys soundin suhteen ja oli ensimmäinen kerta kun niitä kuulen kunnolla ja livenä. niin sanotusti paskan maku jäi...minusta jopa B&O joka soi seinän takana oli souciltaan muhevampi ja tarkempi. B&O luetaan samaan kategoriaan kuin Genet, siis omaan laitepäivitykseen sopimaton. Ja sitten Chorus...voivoi, toivottavasti kovin moni messuvieras ei mene halpaan ja tee ostopäätöksiä messuilla kuuleman suhteen, en o karmeempaa "meteliä" messuilla kuullut, oletus olisi että kun messuille tullaan esittelemään kamppeita niin parasta pannaan. Sama juttu Marantzilla, en o kaapeliuskovainen enkä usko muutenkaan muuhun kui, että musiikin ehdoilla mennään. ykkösluokan kamat ja halpamarketin jatkoroikka, auts. No siinäpä se lyhykäisyydessään ja epämääräisesti selostettuna omasta puolesta. Mutta menkää (2.11) ja kuunnelkaa System Audio/Primaresetti ja valaistukaa hienosta soundista. lopuksi Geneva oli positiivinen yllätys...
 
Tuli käytyä messuilla, mutta soitetun musiikin takia tarkkaa kuvaa laitteista ei pystynyt muodostamaan. Onneksi eräs kuuntelija pyysi soittamaan myös omia levyjään, jotka olivat hieman lähempänä todellisuutta omaan makuuni. Nuo levyt olivat jotain suomalaista vanhempaa progea cd:ltä, (ehkä Haikaraa?) sekä vinyyliltä kuultua fuusio-jazzia. Vinyyli soi Project-Primare-SA laitteistossa ja toimi vallan mainiosti, tosin SA-kaiuttimien erotteleva yläpää oli hieman liian voimakkaasti esillä omaan makuuni.

Suomi-proge soi Musical-Fidelity - Mark-Daniel laitteiston läpi jättäen positiivisen fiiliksen.

56000 euron Marantz-B&W laitteisto olisi kiinnostanut, mutta sijoitus samaan huoneeseen muiden soivien systeemien kanssa pilasi kaiken. Olisi ansainnut paremman tilan.

Genelecin huoneessa soineet pienokaiset jättivät hyvän fiiliksen mieleen, varsin mainiot tietokonekaiuttimet. :D
 
Tuli myös käytyä, mutta kaikki kiinnostavat kaiuttimet jäivät kuuntelutta, eli Amphion Prio 510, Amphion Argon2 Anniversary ja Mark & Daniel Ruby. Myös ne OR:n valkoiset nahkapäällysteiset kaiuttimet olisivat kiinnostanett. Noita Amphioneja ei vissiin ollut edes mahdollista kuunnella, olivat vain näytillä.

Muutamia huomioita:

Amphion Krypton 2:t soivat kyllä auktoriteetilla, mutta joillakin musiikkinäytteillä keskialue tuntui liian kovalta ja kolkolta. Iskuäänet toistuivat mielestäni tosi hyvin. Mikä oli muuten Amphionilla oheiselektroniikkana, se unohtui tarkistaa?

Genelecin huoneessa subwooferit olivat säädetty kyllä hieman yli ja soundi oli alapäältään pehmeää mössöä. Ehkäpä noilla Geneillä pärjäilisi kotiteatterissa, musiikin toistosta en niin tiedä...

System Audio SA-1750/Primare yhdistelmä oli hieman liian kirpeä yläpäästään. Itse kyllä valitsisin SA:n yhteyteen hieman hillitymmän oheislaitteiston kuitenkaan ollenkaan väheksymättä Primarea. Välillä melkein vihlaisi korvissa vokaaleissa kuuluvat ässät ja se yläpää, vaikka varsinaista sibilancea ei niinkään kuulunut. Akustisen kitaran soundi meni jo vähän överiksi johtuen tuosta hieman korostuneesta yläpäästä, ei ne vanerilootat ihan niin soi. :) Toisaalta voi olla, että vika oli myös ääniteperäistä. Muuten soundi oli tasapainoinen, tosin joku muu voisi sanoa soundia hieman latteaksikin. SA:n soundissa oli mielestäni ehkä jonkin verran yhteistä Dalin joidenkin tuotteiden kanssa.

Parhain maku jäi siitä Rubyä isommasta Mark & Daniel jalustakaiuttimesta ja lisädiskantilla. Oli hyvinkin ison kaiuttimen tuntua, bassoa tuli jo hivenen liikaakin joissakin kohdissa, joten ehkä sijoituksella tuon olisi voinut mahdollissesti korjata.

Pro-Jectin pikkulootat olivat pop! Niistä olisi mukava rakentaa minikokoinen kakkossetti. Tosin samala hinnalla saisi standardikokoista hifiäkin ja enemmän ominaisuuksia.

Choruksen huoneessa subbari oli säädetty hyvin.

Mielelläni olisin ottanyt tyypit 56 000€:n B & W/Marantz -setistä, mutta vieressä menevä kotiteatteridemo esti sen täysin. No ehkä jos olisin jaksanut roikku pitempään... Toisaalta, en hirveästi perusta noista B & W:n tuotoksista, niin en nyt hirveän pettynyt ollut.

Että semmoista näin aluksi. Pitää kirjoitella lisää jos muistaa.
 
Äh... olen jo toisella paikkakunnalla niin jää nekin kokematta.
 
sinällänsä komppaan monia ylläolevia. Erityisesti jää tympäseen se, että oulun hifistudio ei juuri panosta koko messuihin.
se SA setti olis pitäny olla omanaan jossain huonees, samoin se mark daniel.

B&w setti istautti kuuntelemaan, mutta kun siinä mölys ympärillä vaikka mitä, ei saanu mitään kuvaa.
Kryptonit soi aivan liian räikeästi mun makuun (isän creonit soi paremmin).

genen suppanen oli joo aivan liian isolla, meni jo muminaks.

Geneva oli isoo yllätys, soi aika helkatun hyvin kaltaisekseen laitteeks.

ja taas melkeen lipesin vittuilemaan myyjälle, joka myi bååsea, kehu kuinka hyvä ääni lähtee pienistä. Se suppanen etenkin on aivan kauhea mölyloota.
 
Tässä pikaiset kommentit messujen annista, ladon tähän matkaan kasan kuvia tuossa illalla tai huomenissa kun saan ne vain kamerasta ulos ;) Siihen saakka näillä mennään..

Antti Seppälä sanoi:
Onneksi eräs kuuntelija pyysi soittamaan myös omia levyjään, jotka olivat hieman lähempänä todellisuutta omaan makuuni. Nuo levyt olivat jotain suomalaista vanhempaa progea cd:ltä, (ehkä Haikaraa?) sekä vinyyliltä kuultua fuusio-jazzia.
Tunnustan. Haikaraa oli matkassa cd:nä ja Odean Popea vinyylinä.

Project/Primare/SA

index.php


Vinyyli soi tosiaan Project/Primare/SA laitteistossa ihan mukiinmeneväst. iIso ja ilmava soundi, yläpäässä oli tosin hieman liikaa kirpeyttä ja kihinää minkä myöskin laittaisin Primaren piikkiin. Muuten hieno soundi bassopään pieniä puutteita lukuunottamatta tuossa isossa tilassa.

Ortofon

index.php


Mielenkiintoisin osuus oli tuossa ym. setissä se uusi pro-jectin huippumalli Ortofonin varrella ja Ortofonin sillä parhaimmalla MM-askilla. Ihan hyvä fiilis jäi näistä siihen muistijälkeen Pro-jectin omasta hiilarivarresta vrt. Oma tarinansa oli myös se, että Ortofonin 9" mallin tyyppinumero on 212 ja 12" mallin 309.Tyyppinumero siis tulee varren mitasta milleissä ja oli tuon takia sitten tilattu tietty se 212 ja nyt oli isossa lankussa kiinni 9" varsi :D

Mu-Fi/Mark-Daniel

index.php


Mu-Fi/Mark-Daniel setti jätti melko positiivisen fiiliksen. Iso soundi pienistä kaiuttimista, Napakkaa bassoa oli aika ajoin hyvinkin riittävästi, vaikka ulottuvuus ei ihan samaa tasoa ollutkaan. Olikohan niillä Mu-Fin Superchargereilla osuutta tähän? Keskialue ja yläpää toimi melkoisen hyvin, kyllä se Oscar Heil on aikanaan jotain toimivaa tutkimuksissaan löytänyt ja nythän sitä aletaan soveltamaan useammallakin valmistajalla jos oikein olen ulkomaan lehdistön juttuja..

Amphion

index.php


Amphion on tullut aika kauaksi niistä ensimmäisistä Argoneistaan soundillisesti ja tämä on kuulemma osaksi Olen ansiota kertoi kaima siellä Amphionin osastolla. Silti Krypton 2:t soivat Kuten OP tuossa jo kuvaili ja eivät edelleenkään ihan minun juttuni, vaikkakin positiivinen ylläri oli tuo kehityssuunta! Se elektroniikka oli jokin ranskalainen Mimesis tjsp. Soundillisesti kuulemma ihan ok, mutta käytettävyys aivan karmea, kuten itsekin cd-levyä sieltä soittimesta ulos halutesssa huomasin.

Marantz/B&W - Marantz/OR

index.php


index.php


Tämä kallis Marantz/B&W laitteisto kiinnosti kun ei Hesan messuilla nuo uudet state-of-the-art Marantzit soineet eli tyyppäsin pikaisesti nekin, mutta huone oli aika kaoottinen eikä tästä oikein tullut hullua hurskaammaksi. Olisi todellakin ansainnut tämä setti paremman oman tilansa ja jäi aika huono mieli aiheesta.

index.php


Nyt tuo kallis setti hävisi huoneen toisessa päässä olevalle ~1/15 hintaiselle Marantz-OR E2 setille, mikä muuten soi yllättävän hyvin..

B&O

index.php


B&O soitti aina kun ohi kävelin sitä kotiteatterihärpäkettä, jotkus satelliitit ja subbanen. Se vieressä oleva kookkaampi design-setti olisi ollut mukava kuulla, mutta aulatila olisi varmaan ollut mitä oli ja en jaksanut jäädä odottamaan. Onnekis kuulin ne vitoset silloin viiem vai toissa vuonna. My bad. Ehkä sitten ensi kerralla.

JBL

index.php


JBL:n se EISA palkittu lattiakaiutin LS80 soi kanssa ihan ok, elektroniikkana oli jotain H/K:n tavaraa. Ei oikein innostanut, mutta varmaan ihan kykenevä toistin hintaluokassaan jos isoja lattiamalleja halajaa.
Samalla osastolla löytyi hyvä demotolppa AKG:n luureilla varustettuna ja soivathan nuokin. Vaikka juuri omat luurini taas möinkin todella vähäisen käytön vuoksi niin ehkä pitänee nuo tsekata tarkemmin jos joskus taas luuri-innostus valtaa mielen.

Geneva Audio

index.php


Genevan retrolootat olivat edelleenkin todella sympaattisia otuksia ja jatsikin soi niistä ihan mukavasti. Jatkan siis heikkoina hetkinä unelmointia sellaisesta isosta L-kokoisesta mallista, jolla korvaan koko setin täällä olkkarissa. Siihen vain Garrard kiinni ja menoksi ilman hifihuolia :D tai sitten vain haaveilen erillisen harrastussetin lisäksi siitä M-kokoisesta mallista yläkerran televisiosetin piristäjäksi.

index.php


Kooten

Loppuun voisi kertoilla, että liikaa televisioita jne härpäkettä minulle, mutta ei se kuitenkaan niin mahdotonta ollut kuin pahimpina vuosina. Potentiaalia tuolla tapahtumalla olisi Oulun ainoina messuina vaikka mihin esim. yhteistyössä JJ-Hifin kanssa. Valitettavaa kuitenkin on jo se esille tullut fakta, ettei putiikki (HS17) jaksa panostaa tuohon ollenkaan ja käytännössä tapahtuma polkee vuosi vuodelta paikallaan. Se on tavallaan sääli pohjoisen alueen harrastajia ajatellen.
 
Mika K sanoi:
Tunnustan. Haikaraa oli matkassa cd:nä ja Odean Popea vinyylinä.

Vinyyli soi tosiaan Project/Primare/SA laitteistossa ihan mukiinmenevästi, yläpäässä oli tosiaan hieman liikaa kirpeyttä ja kihinää minkä myöskin laittaisin Primaren piikkiin. Muuten hieno soundi bassopään puutteita lukuunottamatta. Mielenkiintoisin osuus oli tuossa setissä se uusi pro-jectin huippumalli Ortofonin varrella ja Ortofonin sillä parhaimmalla MM-askilla. Ihan hyvä fiilis jäi näistä siihen muistijälkeen Pro-jectin omasta hiilarivarresta. Oma tarinansa oli myös se, että Ortofonin 9" mallin tyyppinumero on 212 ja 12" mallin 309.Tyyppinumero siis tulee varren mitasta milleissä ja oli tuon takia sitten tilattu tietty se 212 ja nyt oli isossa lankussa kiinni 9" varsi :D

Odean Pope kuulosti hyvältä, laitetaan nimi muistiin.

Ortofonin varsi oli hieno ja ulkonäöltään olisi todella sopiva tiettyihin klassikkopyörittimiin. Tuohon massiivisen kokoiseen Projectiin olisi se pitempi keppi sopinut kyllä hienosti.
 
Ja kuvei, laitan tuonne yo. tekstin sekaan nämä..
 

Liitteet

 • B&O.jpg
  B&O.jpg
  95,8 KB · Katsottu: 691
 • Geneva_M.jpg
  Geneva_M.jpg
  51,7 KB · Katsottu: 672
 • Geneva_L.jpg
  Geneva_L.jpg
  53,4 KB · Katsottu: 677
 • B&W.jpg
  B&W.jpg
  59,6 KB · Katsottu: 689
Ja lisää..
 

Liitteet

 • Marantz.jpg
  Marantz.jpg
  72,5 KB · Katsottu: 693
 • M&D.jpg
  M&D.jpg
  70,6 KB · Katsottu: 702
 • Krypton2.jpg
  Krypton2.jpg
  65,4 KB · Katsottu: 699
 • JBL.jpg
  JBL.jpg
  64,3 KB · Katsottu: 679
Ja viimeiset..
 

Liitteet

 • Ortofoni.jpg
  Ortofoni.jpg
  52,6 KB · Katsottu: 703
 • OR.jpg
  OR.jpg
  93,1 KB · Katsottu: 685
 • SA.jpg
  SA.jpg
  85,5 KB · Katsottu: 718
Kiitos kuvista, itse en kameraa saanut raahattua mukaan, nyt voin aloittaa Genevan puolesta puhumisen vaimolle. Ja näytekuvien saattelemana. Itselle jäi kuten jo aiemmin mainitsin, positiivinen kuva SA:n kalustosta ja ko. malli joka soi messuilla sopisi meidän olohuoneeseen sisustuksellisista näkökohdista erinomaisesti. Pieni ja siro kaappi, toki oheiskalusto pitää sovittaa.
 
Windowpane sanoi:
Kiitos kuvista, itse en kameraa saanut raahattua mukaan, nyt voin aloittaa Genevan puolesta puhumisen vaimolle. Ja näytekuvien saattelemana.
Ollos hyvä. Jos tuommoisen retrolootan saat kotia niin muista ilmoitella. Itseä kun kanssa perverssilla tavalla jaksaa kiinnostaa nuo..
 
No hyvänen aika...tollanen tuli sitten missattua!
Mainostettiinkos tätä tapahtumaa missään ja missä se pidettiin?!
Meinaan, mulle tuli täysin yllätyksenä koko hommeli vaikka paikkakunnalla asustelenkin!

Hmph!

-T
 
Holiday Inn...1.-2.11. Kyllähän niitä mainoksia oli sielä sun täälä. Itselle tuli kutsu, kaiketi hyvä asiakas. ??? Kokonaisuutena pettymys kuten oot jo ylempää lukenu, ehkä ensvuonna parempaa...
 
Lukeekohan tätä muuten kukaan ko. firman työntekijöistä? Kuka tunnustaa :D Ehkä meidän kannattaisi laittaa palautetta asiasta messujen kehittymisestä pääkallopaikalle niin saattaisi jotain kehitystä tapahtuakin jo näin halutaan..

Asiasta kukkaruukkuun:

Olen muuten puhellut jo pari kk ajan JJ-Hifin Jarkon kanssa, että hän voisi järjestää putiikilleen jonkunnäköisen hifi-illan. Esillä siis olisi Jarkon toimesta joku mielenkiintoinen setti tai jopa pari siellä kuunteluhuoneessa ja samalla voitaisiin siellä tavata ja puhuä henkeviä harrastuksesta ja sen vierestä. tapahtumaa voisi ihan jopa hieman mainostaa jne. Olisiko Oulun harrastajilla innostusta moiseen?
 
kiinnostas toki tollaanen ilta juu... näkis samalla oululaisia harrastajjii
 
Eipä ole tullut JJ-Hifillä käytyä pitkään aikaan. Tuollainen tapahtuma voisi olla hyvä tekosyy vierailla sielläkin päin.
 
Mika K sanoi:
Lukeekohan tätä muuten kukaan ko. firman työntekijöistä? Kuka tunnustaa :D Ehkä meidän kannattaisi laittaa palautetta asiasta messujen kehittymisestä pääkallopaikalle niin saattaisi jotain kehitystä tapahtuakin jo näin halutaan..

Asiasta kukkaruukkuun:

Olen muuten puhellut jo pari kk ajan JJ-Hifin Jarkon kanssa, että hän voisi järjestää putiikilleen jonkunnäköisen hifi-illan. Esillä siis olisi Jarkon toimesta joku mielenkiintoinen setti tai jopa pari siellä kuunteluhuoneessa ja samalla voitaisiin siellä tavata ja puhuä henkeviä harrastuksesta ja sen vierestä. tapahtumaa voisi ihan jopa hieman mainostaa jne. Olisiko Oulun harrastajilla innostusta moiseen?

Ei me hifiharrastajat varmaan olla Hifistudion messujen ensisijaista kohderyhmää. Pääkohderyhmänä ovat minusta sisustuksen sopivista kotiteattereista, isoista telkkareista/videotykeistä ja kivan näköisistä äänentoistolaitteista kiinnostuneet keskiluokkaiset ja varakkaammat kaupunkilaiset.

JJ-Hifiin suunniteltu tapahtuma kiinnostaa kyllä :)
 
Back
Ylös