OTL-putkosia

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 203
Kaupunki
Orimattila
Onkohan kukaan täällä kehdannut rakentaa koskaan päätemuuntajatonta putkivahvistinta? Tässä erinäisten muiden projektien lomassa sellainenkin tuntuisi houkuttelevalta projektilta, mutta tuppaavat kai olemaan yleensä enemmän tai vähemmän huonoja kompromisseja? Osaako joku kytkiksen perusteella sanoa tuosta mitään:

http://www.audiodesignguide.com/my/index.html#MY_OTL [projektisivu]
http://www.audiodesignguide.com/my/OTL_version_82_cheap.gif [nimenomainen kytkis]

Ei vaikuttaisi liian pahalta pykellettävältä... Ja speksitkin ois sinnepäin: Rout 1,47 ohmia, ja taajuusvasteen yläraja 225 kHz... Joskin näytti taittuvan jo huomattavasti alempaa, mutta kuitenkin...

Jos joku on jonkun OTL:n rakentanut, olisi kiva tietää hieman tuloksista, ja siitä, millaisia kaiuttimia on sillä ajanut.
 
Itse en myöskään ole rakentanut OTL -vahvistinta (paitsi Staxeille ja sekin on vielä "tehdään joskus valmiiksi saakka" -pinossa eli ei keskustella siitä nyt enempää...) joten sinänsä tämä on ihan turha viesti, mutta lisätään nyt tänne mielenkiinnon vuoksi yksi joltistakin mainetta ja kehuja saanut härveli eli tuo Bruce Rosenblitzin OTL-8. Ainakin Stereophilessa se sai joskus ihan loistavat arvostelut. http://www.transcendentsound.com/ Itse en ole moista kuullut, mutta samaisen veikkosen suunnittelemaa "Grounded Grid" -etusta kylläkin ja se kuulosti ihan hyvälle.
 
Onhan mulla tuossa yksi OTL-putkonen, nimittäin kuulokevahvistin. Siinä on soundi kohdallaan; SE-vehjas, vieläpä.

Noita Transcendentin vehkeitä on itsekin tullut kuolailtua, mutta eipä ole tuon hintaisiin rakennussarjoihin varaa... valitettavasti.
 
Rosenblitzin "Audio Reality" -kirjassa jossa on skemat "Grounded Gridistä", "OTL-8sta" ja parista muusta on siitä OTL-8 -versiosta myös 25 wattinen versio. Se on neljällä pääteputkella / kanava ja powerin muuntajat tietty pienemmät. Tuon hinta voisi jäädä ihan inhimilliselle tasolle ? Kirja löytyy lainaan vaikka minulta. Olisi ihan hyvä, jos joku moisen tekisi niin kuulisi siitä kommentteja ;)
 
Missäs päin tuo kirjanen mahtaa sitten majailla? Noin siis niinkö suomen kartalla... Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Tehon tarvettakaan kun ei mahdottomia ole, sellainen 15 wattia on ihan tarpeeksi, jos se on vain tarpeeksi puhdasta. Audio Physicin Sparkit tämänhetkisenä kaiutinkuormana. Ovat ainakin tavalliselle putkivahvistimelle helppoa kauraa...
 
Kirjanen majailee Suomen Turussa. Pistin privaa asian tiimoilta.
 
Back
Ylös