Origin Live

nalle

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 846
Kaupunki
Kaarina
Kellään kuuntelu kokemuksia Origin Live Aurora kieputtimesta?
 
Mikäs Projektissa on vikana.. tuleekos sulle tuo OL koekuunteluun ?
 
Nostetaanpas tätä valjusti alkanutta vanhaa ketjua ylöspäin.

Jokin aika sitten heräsi ajatus vinyylisoittimen päivityksestä. Michellin Gyro SE + Technoarm -yhdistelmästä olen tykännyt kovastikin, mutta kun upgreidauksia on saatavilla niin voisihan soitinta parantaakin.

Ensimmäinen parannuskohde oli virtalähde. Kaikista puheista huolimatta olin hiukan skeptinen virtalähteen merkityksestä. Miten virtalähde voi vaikuttaa niin paljon ääneen, onhan gyron levylautasessa massaa ja pienen pienet pyörintänopeuden erot luulisi tasoittuvan. Päätin kuitenkin sen hankkia. Kun Fundeeraaja ei suostunut luopumaan omasta HR PSU virtalähteestään, niin aloin etsiä muita käytettyjen markkinoita. Englannista löysinkin sitten edullisen yksilön.

Toinen virallinen Michellin Gyro-päivitys on massiivinen Orben levylautanen. Sen hankin uutena brittein saarella vaikuttavasta hifikaupasta, hinta kun vaan oli niin alhainen verrattuna kotimaan tarjontaan. Päivitys sisältää levylautasen, kierteillä varustetun keskiötapin, tähän tappiin sopivan klampin sekä soittimen rungon alapuolelle lisättävän demppausmateriaalin.

Kolmas päivityskohde oli äänivarsi. TecnoArm on vallan mainio varsi (huom. edelleen myytävänä!), mutta ajattelin hankkia sen "lopullisen varren". Vaikka pyöritin joskus vielä vaihtuisi, niin varsi säilyisi. SME V, Graham Phantom jne. olivat mielessä, mutta investointi varsinkin uuteen tuntui liian kovalta. Maailmalla oli tarjolla paljonkin käytettyjä yksilöitä, mutta ajatus uudesta varresta viehätti. Sitten törmäsin näihin Origin Liven "omiin" malleihin. Olin kuvitellut, että OL tekee vain Regan varsien modauksia, johdotuksia ym., mutta sen yläpuolelta löytyi mielenkiintoisia, ilmeisen hyviä OL:n omaa suunnittelua olevia varsia. Jokin näissä vivuissa miellytti silmää ja mieltä, ja tietenkin myös hinta. Niinpä päätin hankkia Origin Live Illustrious MK3 varren, tyyppiä dual pivot. Kaupat syntyi Highend Studion Råbackin kanssa.

Posti kiikutti tänään sopivasti samana päivänä ja vielä perjantaina neljä pakettia! (em. päivitysten lisäksi Kuzmalta oopperaa vinyylinä). Ilta menikin sitten asennusten merkeissä. Tulos näkyy liitteenä olevasta kuvasta. Gyro SE muuttui aika lailla eri näköiseksi. Kullitetut puntit ei enää pyöri silmissä ???

Virtalähteen vaikutusta kokeilin heti, ennenkuin lähdin soitinta purkamaan. Täytyy myöntää, että olin yllättynyt sen vaikutuksesta. Sointi rauhottui huomattavasti, ja balanssissa tuntui olevan muutos hitusen kirkkaaseen päin. Ihmeellistä...

Kun kaikki viritykset olivat lopulta asennettu, muuttui soitin aika lailla uudenlaiseksi. Sointiin tuli vielä lisää rauhallisuutta ja auktoriteettia. Olisikohan tämä sitä ns. mustaa taustaa ??? Balanssi muuttui nyt tummempaan päin. Dynamiikka kasvoi entisestään, ja levyiltä paljastui uusia detaljia. Muutos detaljien suhteen oli lähes yhtä suuri kuin pönttökaiuttimista ESL:iin siirryttäessä. Alapää oli vahvempi ja etenkin rokki kuulosti entistä paremmalta. Jolly Jumpers kulki hyvin. Latistuiko musiikki ja pehmenikö särmät? En tiedä, vielä on turha sanoa mitään tarkempaa. Hienosäädön aika tulee joskus myöhemmin.

Yksi asia tuli kuitenkin jo mieleen: pitäisiköhän tuo CD-soitin kiikuttaa vintille ja laittaa hopeiset kiekot myyntiin :D
 

Liitteet

  • ol ja orbe.JPG
    ol ja orbe.JPG
    21,6 KB · Katsottu: 159
Jarmo sanoi:
Yksi asia tuli kuitenkin jo mieleen: pitäisiköhän tuo CD-soitin kiikuttaa vintille ja laittaa hopeiset kiekot myyntiin :D

Ei muuten huono idea! Kelaa vähän kun 20 vuoden päästä kaivat cd-soittimen esiin ja esittelet sitä vieraille niin ne ovat ihan ihmeissään että mikäs tämä tämmöinen on, voiks tällä tosiaan soittaa musaa, eihän tosta luukusta mahdu edes vinyylit sisään!
 
pasij sanoi:
Kellään kuuntelu kokemuksia Origin Live Aurora kieputtimesta?

Täällä ollut kyseinen vekotin jonku aikaa! En muistanutkaan kuinka hyviltä kaikki 70-luvun levyni kuullostavat! Ja ei sillä mitään tarvitse edes soittaa; on se niin kaunis katsellakin!
Nyt on putkivahvain tilauksessa; saa nähdä mikä vaikutus sillä on asiaan!?
 
Back
Ylös