OR 410 Hi Se

irpac

Käyttäjä
Liittynyt
1.12.2008
Viestejä
1
Onko kokemuksia otsikon mukaisesta kaiuttimesta? Klassista lähinnä kuuntelisin, ja kiinnostaisi nuo, kun olis tarjolla lähellä asuinpaikkaani.

Onko liian isot 30 neliön huoneeseen? Käykö köykäiseksi HK3480 vahvistin noille?

Minulla on Simex QS Subbari, laitetaanko se mäkee tai mitää iloa noiden kaa enää?

Tuollaisia miettii taas pitkän tauon jälkee harrastusta aloitteleva
 
Ei kokemusta varsinaisesti juuri tuosta mallista, mutta 100SE ja 200Hi oli itselläni joskus. Kaverilla 300Hi tullut useamman kerran myös kuunneltua. Kyllähän nuo tuon ajan OR:t ihan kuunneltavia kaikattimia on. Ei loista varsinaisesti millään osa-alueella mutta ei mitään korviin pistäviä isompia virheitäkään. Ei siis hifeimmät pöntöt mutta paljon ihan hyvää ääntä musiikinkuunteluun tarjoavat kuitenkin. Mitään hirveitä tilavaikutelman taikureita noi ei ole. Kannattaa varmasti vielä kuunnella ennen kuin lyöt rahaa käteen... Omaan makuuni aavistuksen heleyttä diskanttiin olisi isommat OR:t kaivannut. Bassoa tulee varmasti määrällisesti tarpeeksi (jopa liikaa) ja subbarin tarpeellisuuden määrää lähinnä:

A: Haluatko kuulla ne 20-30Hz eli kaikkein alimmatkin taajuudet?
B: Toistaako se Simex oikeasti sen alemmaksi (laadukkaasti) kuin OR:t?
C: Saatko ylipäästön säädettyä subista tarpeeksi alas (ettei subi ja OR toista samoja taajuuksia)?

Jos vastasit kaikkiin kyllä, niin subi on mielestäni perusteltu, eikä vähiten bassojen tason säädön takia... helpottaa soundin kuntoon saamista kummasti.

HK varmasti ohjaa noita hyvin. Aika helppo kuorma vahvarille tuo Rasänen muistaakseni... ja 30 neliötä ei liian pieni huone ole, jos vaan saat sopivasti irti seinistä ettei bassot korostu liikaa (jos on hilkulla niin tuki refleksiputket).
 
Back
Ylös