Optisen ja koaksiaalisen digitaalikaapelin erot musiikin kuuntelussa?

cboman

Käyttäjä
Liittynyt
19.2.2007
Viestejä
3
Tässä pienen pienellä maalaisjärjellä mietiskellyt mahdollisia eroja optisen ja koaksiaalisen digikaapelin välillä 2-kanavamusiikkia kuunnellessa. Jotenkin oma ajatusmaailma sanoisi, että sähköisessä muodossa koaksiaalikaapelissa kulkiessa ne nollat ja ykköset olisivat hieman enemmän häiriöalttiita kuin valon muodossa kulkiessaan...
Vai onko käytännössä ero niin älyttömän olematon, että ihan sama kummalla kaapelilla datan siirtää? Itse en ole sellaista kokeilijaluonnetta, että jaksaisi ruveta itse havainnoimaan, siksi halusinkin vaan muiden käyttäjien mielipiteitä, kokemuksia ja mutu-tuntumia. Kiitokset vastauksista.
 
Eipä noissa eroa ole eikä tule, ainakaan normikäytössä.
Koaksiaalin kanssa suurin ongelma taitaa olla mahdollisesti syntyvä maalenkki.
Optista käyttäessä taas tulee sähkö->valo->sähkö muunnos ja sehän voi vaikka hukata bitin ;)
 
Vastausta kannattaa miettiä pikemminkin galvaanisen erotuksen puolelta. Jos laitteiden kapasitiivinen kytkeytyminen tai vuotovirrat ovat merkityksellisiä, niin optinen on ilman muuta parempi. Eli voisi kai sanoa, että jos äänessä on eroa, laitteiden virtalähteiden toteutuksen laatu on kyseenalainen.
Poikkeuksena tietysti laitteet missä on suojamaa. Niiden kanssa optinen on paras vaihtoehto.
 
Nämä ovat näitä, mitä meikäläisen mielestä nimenomaan pitää vaan omilla laitteilla kuunnella. Sillä omalla DAC:lla tai vahvarilla. IMHO!
 
Back
Ylös