Open Baffle kaiuttimet

Knight Rider

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
976
Kaupunki
Mikkeli
Itseänikin on alkanut kiinnostamaan kyseisten kaiuttimien rakentaminen, esim. audio nirvanan elementeillä, jahka saan ensin sopivan kuuntelutilan hommattua. Kertokaahan mistä lähteä liikkeelle, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, löytyykö esim. netistä aiheeseen liittyvää tietoutta, suunnitteluohjelmia, jne.? Musiikkimakuni on pääasiassa rockia, ei kuitenkaan mitään raskasta hevimättöä.
 
Pitikö tälle avata uusi topic kun tuossa pari riviä alempana on kymmenien sivujen pituinen juttu aiheesta.
Lue sieltä lisää.
 
inconnelli sanoi:
Pitikö tälle avata uusi topic kun tuossa pari riviä alempana on kymmenien sivujen pituinen juttu aiheesta.
Lue sieltä lisää.

Täällähän on ystävällistä porukkaa. Anteeksi että kysyin!!! :-\
 
Älä välitä noista. Ei kysyvä tieltä eksy ja apua saa kyllä. Kannattaa kahlailla vaikka nuo linkitetyt ketjut läpi ja jos ilmenee uusia kysymyksiä, niin sitten vain pää auki ja keskustelemaan. Voit luonnollisesti kysellä myös privana, jos tuntuu että alkaa ketjut täyttyä schaissesta ja epäolennaisuuksista... ;)
 
mikadosan sanoi:
Älä välitä noista. Ei kysyvä tieltä eksy ja apua saa kyllä. Kannattaa kahlailla vaikka nuo linkitetyt ketjut läpi ja jos ilmenee uusia kysymyksiä, niin sitten vain pää auki ja keskustelemaan. Voit luonnollisesti kysellä myös privana, jos tuntuu että alkaa ketjut täyttyä schaissesta ja epäolennaisuuksista... ;)

Ei ollut tarkoitus olla epäystävällinen. Ajattelin vaan, että noista linkeistä olisi jotain hyötyä.
 
Juu, taisi kyllä kritiikki osua enemmän tuonne nimimerkki inconellin puolelle, ei sinuun... ;) Kyllä sinun postaukset on olleet aina rakentavia ja hyvässä hengessä kulkevia... :)
 
Voisin tietty vähän yrittää noista omista kertoa vaikka en tiedä onko siitä hyötyä, mutta ainakin rohkaisee kokeilemaan. Eli mun baffeleissa etulevy on 50cm leveä ja sivusiivet 2*30cm.ja korkeutta 125cm ja muistaakseni elementin keskikohta olisi 85cm tai 90cm korkeudella..ei muista. Sivusiivet eivät kai saisi olla identtisen kokoisia. Huomasinkin tämän silloin, kun ne ovat identtisessä kulmassa, niin sointi käy rasittavaksi. Lyötäessa siivet kiinni 90 asteen kulmaan sointi menee täysin tukkoon. Taisi olla mänty- tai koivuliimapuuta mistä nuo väsäsin ja pistin vähän sivuttaisrimoitusta, jotta tulisi tukevammat. Oli aika heppoista materiaalia. Tuntuu, että se kuitenkin on etu tässä tapauksessa. En tiedä. Tukikolmion laitoin myös alas ja näissä baffeleissa on epätyypillinen alalevykin. Ajattelin seuraavaksi koittaa superspikeja ja lyödä jotain tosi raskasta alalevyn päälle. Esim. hiekkasäkit. Ei mitään hajua paraneeko sointi, mutta kokeilen, kun sain edullisesti käytettynä superspiket. Luulisi jotain hyötyä olevan baffelin "eristämisestä" lattiasta. Baffelia on myös hiukan helpompi kääntää näin ollen terassin oven edestä pois, mistä on tullut kotona vähän palautetta. Eli ei varmaan 100 kilon painoisia hiekkasäkkejä sitten. ;) Pointti oli siis se, että nuo elementit saa ihan kivasti soimaan arpomalla baffelin koon, eli luulisin, että pääset hienoon lopputulokseen elementeille optimoiduilla baffeleilla.

Itse, kun kokeilun halusta ja tarpeesta selvittää ovatko laajakaistat mun juttuni tai baffelit ylipäätään ja edullisesti toteuttaen halusin päästä kohtuullisesti soivaan lipputulokseen voin kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että kyllä kannatti. :p En kuitenkaan kalliimpia elementtejä laittaisi arvotun kokoiseen baffeliviritelmään. Esim. jos haksahtaisi PHY-HP:n elementteihin, mitä kovasti hehkutetaan, tekisin kyllä juuri valmistajan ohjeiden mukaisen hiekkatäytteisen saranabaffelin viimeisen päälle hyvän lopputuloksen saamiseksi. Ei tämä mulle mikään lopullinen vaihtoehto ole ja varallisuuden karttuessa suuntaan katseeni muihin vaihtoehtoihin. Sillä välin kuitenkin vietän varsin nautinnollisia hetkiä näiden baffelien seurassa.
 
Kiitos oliver vastauksesta! Kaikki mahdollinen tieto on tervetullutta. Kävin itsekin PHY-HP:n sivulla katsomassa heidän näkemystänsä saranabaffelista. En kuitenkaan vielä lämmennyt ajatuksesta. Lähinnä mielessä on pyörinyt ajatus baffelista jossa olisi vain etulevy ja pohjalevy, tai sitten vaihtoehtoisesti etulevy ja pienet tukilevyt molemmilla sivuilla. EDGE:llä hieman tutkailin levyn koon vaikutusta vasteeseen. Esim. levykoolla 600 x 1000 ja 12" elementti sijoitettuna jompaan kumpaan yläkulmaan (tai lähes) vaste näyttää varsin siedettevältä. Tosin bassotoisto alkaa laskea jo 200 hz kieppeiltä, mutta sopivalla kompensaatiopiirillä sen kai saisi korjattua. Mitä mieltä olette ajatuksesta?
 
Back
Ylös