ootekos nähny tällästä ikinä?

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Tuo Finial / ELP'hän ei varsinaisesti ole enää mikään uutuus, ja on tuo hintatasokin jo näemmä alkanut asettua lähemmäs maanpintaa ;)

ELP acquired the patent from the original developer, Finial Technology, and started promoting the LT in 1989
 

Saimaja

Hifiharrastaja
Liittynyt
14.3.2009
Viestejä
1 138
Kaupunki
Ikurin vire
ite ostasin tohon hintaan mielummin perinteisen soittimen, jo pelkästään ulkonäöllisistä seikoista. äänenlaadusta sit en tiä, ku en oo ikinä ees kuullu mitään parempaa high end levysoitinta.
 

Karlsson

Hallituksen jäsen
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
10 847
Kaupunki
Helsinki
Jostain syystä vinyylin ja laserin suhteessa on jotain outoa. Jostain syystä aina tasaisin väliajoin joku tuttu riamastuneena visioi, että miksei levyjä lueta laserilla? Kun kerrataan mitä hyötyä tuosta olisi (levyn pinnan viat ja lika haittaavat uran lukemista yhtä paljon kuin neulallakin kyntäessä ja kun soitin on säädöissä ja asiallinen neula käytössä, ei kuluminenkaan ole loppujen lopuksi ihan kauhean suuri issue), niin tullaan tulokseen, että ei se nyt kovin hyvä idis ollutkaan.

Ja mitä tuohon soittimeen tulee, niin onkohan tuota kukaan nähnyt, saati kuullut ikinä? Satunnaisesti siitä tulee joku pikku-uutinen lehtien tai netin kautta, mutta mitään muuta havaintoa ei tunnu olevan. Anyone?
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Olen kuullut tyypistä jonka kaveri oli nähnyt tuollaisen.
 

rehtori

Käyttäjä
Liittynyt
8.11.2008
Viestejä
140
Kaupunki
Keski-Suomi
Mikähän tuon lasersäteen lämpötila mahtaa olla?

Musta vinyyli kun imee lämpöä melko tehokkaasti, voisi kuvitella tuollaisen himmelin ajan myötä pehmentävän soundia.

Joskus takavuosina joku firma lähetti ihmisille pyynnöstä cd-levyjä, joihin oli tallennettu tuollaisella luettua musiikkia. Minullakin sellainen levy on. En silti tilannut soitinta vaikka cd:n sainkin...
 

pölsä

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2008
Viestejä
3 557
Kaupunki
Kangasala
1500 noita on myyty, mutta en tunne ketään, joka olisi moisen nähnyt/kuullut.
 

ihaarala

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
11
Muistaaksen Stereophile-lehti kirjoitti tuosta laitteesta joku vuosi sitten. En muista oliko ihan "oikea" testi, taisi ennemminkin olla jonkun vakiopalstan pitäjän oma kokemus laitteesta. Jutusta on jäänyt mieleen se että ääni oli sinänsä ok mutta varsinaista vinyylimäistä tunnelmaa ei ihan tavoitettu joten hintaansa nähden musiikkinautinto jäi kirjoittajan mukaan pahasti puolitiehen. Ongelmaksi koettiin muistaakseni myös naarmujen ja pölyn aiheuttamat häiriöäänet jotka olivat paljon pahempia kuin perinteisellä levysoittimella (aika yllättävää koska luulisi että juuri noita ongelmia laser poistaisi...). Lopputulema oli että laite olisi käyttökelpoisin arkistointi- yms. käyttöön jossa pitäisi siirtää suuri määrä vanhoja vinyylejä digitaaliseen tai johonkin muuhun muotoon.
 

jni

Käyttäjä
Liittynyt
19.7.2007
Viestejä
3 427
Kun olen n. 30 vuotta lukenut hifi-alan lehtiä, voin vain todeta että tämä härveli nousee esiin noin 7 vuoden välein milloin mistäkin. Vähän samaan tapaankuin autojen hirvipillit. Kukaan ei vaan ole kuullut laitetta. Muistaakseni joskus hifilehdessä mainittiin ongelmana olevan pöly ja muu lika.
 

pölsä

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2008
Viestejä
3 557
Kaupunki
Kangasala
Siinä IEEE Spectrum lehdessä sanottiin, että lisävarusteena on saatavissa erityinen levypesuri. Naksut ovat todellakin ongelma ja dsp:lläkin niitä poistetaan tuon erityispesurin lisäksi. Lukupäässä on viisi laseria ja sillä voi soittaa rikkinäisiäkin levyjä sen jutun mukaan. Äänenlaadusta muistaakseni tiedelehdessä ei ollut erityistä luonnehdintaa. Edit: Se onkin ihan normaali levynpesuri ja lisäksi siihen saa jonkun ulkoisen naksunpoistoboksin.
 
Ylös