Onnistunein hifi-ostoksesi

condemned

Käyttäjä
Liittynyt
3.4.2008
Viestejä
553
En tiedä onko tällaista ketjua vielä avattu, mutta tarkoitus olisi kerätä tänne harrastajien onnistuneimpia hifi-ostoksia. Kertokaahan siis hyvät harrastelijat parhaat hankintanne. Muita rajoituksia ei ole, kuin että hankinnan pitää olla todellakin sellainen, mihin olette äärimmäisen tyytyväisiä, ja joilla luulette pärjäävänne vuosia. Se voi siis olla 10 000€:n johto, tai sitten kirpputorilta ostettu 20€:n vinyylisoitin.

Aloitanpa siis itse:

-Magnepan MMG käytettynä. Rakastuin näihin paneeleihin noin kahden tunnin kuuntelun jälkeen. En näe mitään syytä, miksi näitä tulisin vaihtamaan pois pitkään aikaan. Parhaat kaiuttimet, jotka asunnossani ovat olleet.

-Xindak DAC-3 käytettynä. Aivan upeääninen DAC. Huokeahintainen.

Nämä kaksi hankintaani ovat olleet tähän mennessä mielestäni onnistuneimpia. Osasyynä tähän mahtava hinta / laatu -suhde.
 
Tällä hetkellä se on ehdottomasti Kruunuradiosta pari kk käytettynä ostettu Bel Canto s300iu integroitu vahvistin USB-dacilla. Helvetin monipuolinen vehje. Käytännössä kaikki audio kulkee kotona tuota kautta (niin kuulokesetti kuin kaiutinsettikin). Ääneen olen todella tyytyväinen, ulkonäkö todella nätti ja kooltaan kätevä. Todella laadukkaan oloinen vehje kaikin puolin. Hintaakin oli alle puolet sen hetkisestä ovh:sta ja tosiaan kunnoltaan täysin uuden veroinen. Taisi olla jonkun Kruunuradion myyjän käytöstä poistunut.
 
Kai se onnistunein Hifi-ostos on ollut Oracle Paris -levysoitin Linn Akito -äänivarrella höystettynä. Tuo kombinaatio kun ollut käytössäni jo vuodesta 1991 alkaen.

Muistan kuinka minulle opiskelijapojalle oli tuolloin unelmien täyttymys saada aito Oraclen soitin, vaikkakin halvin perusmalli. Se oli saavuttamaton haave siihen saakka kunnes Hifi-messuilla moinen masiina sattui olemaan kovassa tarjouksessa ja päätin siitä syystä hiukan venyttää hankintabudjettia.

Sitä saakka siis tuo soitin on minua uskollisesti palvellut eikä uuden levysoittimen hankintaan ole tarvetta ollut.
 
Music Reference etunen ja pääte,käytettynä.Oikeastaan koko setti on nyt aika onnistunut.
Laajakaistat olisi kiva testata tällä setillä.
 
Tällä hetkellä setissä ainoat palikat, jotka ovat oletettavasti siinä vielä pitkään, ovat kaiuttimet ja kuulokkeet. Eli Triangle Altéa Esw ja Beyerdynamic DT-880. Ääni on molemmissa minun korvilleni oikein sopiva, joten vaihtotarvetta tuskin tulee aivan heti. Sitten joskus, kun pääsen omaan ja isompaan kämppään, niin voisin harkita isompien ja parempien Trianglen pönttöjen ostamista :D

Toisaalta, vaikka minä laitankin tuon Arcam CD72:n menemään jossain vaiheessa, niin se on kyllä ollut erinomainen ostos. Edullinen, hyvä-ääninen ja toiminnoiltaan pomminvarma. Tältä pohjalta en ihmettelisi, vaikka sen tilalle tulisi hieman parempaa Arcamia :)

Eikä tuo HK970 ole myöskään huono laite, mutta kun olen päässyt testaamaan selvästi parempiakin vahvistimia omassa setissä, niin siitä ei jaksa enää innostua. Hintaisekseen oikein hyvä vehje joka tapauksessa.
 
Linn Sondek LP12.
Tämä ei tule setistä lähtemään.
Ja kun on kokolailla perus versio niin on aika kivasti upgrade varaa.
 
Dynaudio Audience 52SE (uutena)

Ostin nämä Soundworksista silloin heti kun tulivat ensimmäistä kertaa Suomeen. Eipä ole tarvinnut vaihtaa, koska sopivat musiikkimakuuni loistavasti.

Rega Mira 3 (käytettynä)

Mielestäni sopii erittäin hyvin Dynyjen kaveriksi, vaikka usein väitetään muuta. Puolet ovh:sta oli mielestäni hyvä hinta.

Grado SR-80

Edulliset, mutta erittäin hyvä-ääniset luurit. Mielestäni tuo minun kajarisettini ja Gradojen toisto on melko lähellä toisiaan eli loistaa erityisen hyvin rock- ja metallimusiikilla.
 
Muutama helmi on osunut kohdalle:

Consonance b2000x -integroitu. Hankittu uutena 2004 ja hoitaa homansa nätisti. Kaiuttimet ja CD:t on ympäriltä vaihtuneet mutta vahvistin on pysynyt. Teho riittää ja ääni on miellyttävä mutta tarkka. Ulkomuoto on karun yksinkertainen. Kaukosäädin sisältää vain yhden keinukytkimen, eli sopiva määrä liikuvia osia meikäläiselle. Vaikka välillä haikailenkin erillisten etusen ja päätteiden perään, niin äänellistä perustetta vaihdolle en ole vielä löytänyt. Todennäköisesti laitos joka on käytössäni niin kauan kun se vaan kestää kunnossa.

Consonance Cyber 20 -kuulokevahvistin. Nautittava sointi, tästä en luovu. Jos tämä joskus hajoaa niin sitten korjataan. Kiinasta tilattu, puolitoista vuotta ollut käytössä.

Sennheiser HD-650 -luurit. Hankittu uutena 2005. Tuntuvat sopivan meikäläisen päähän kuin nenä, ellei jopa paremmin. *tähän kuva ISOSTA klyyvarista*

Pari lupaavaa kanditaattia loistavien hankintojen joukkoon:
Magnepan MG-1.6 / QR on ollut talossa vasta ½ vuotta ja erittäin tyytyväinen olen näihin ainakin tähän asti ollut. Jos tuntuvat hyviltä vielä parin vuoden päästäkin niin sitten voin sanoa onnistuneeksi hankinnaksi. Kuulostellaan vielä.
Itsetehty DAC soi siihen malliin että sen osista kannatti jotain maksaakkin. Tässä tapauksessa suora vertailu muihin vstaaviin laitoksiin on vielä tekemättä, katsotaan sitten että kuinka onnistunut tämä "hankinta" oli.
 
Kyllä se onnistunein lienee nuo Acapella Fidelio -kaiuttimet. Pari löytyi Hämeenlinnasta käytettyjen listalta, kiitokset vaan Tapsalle. Omaan kuuntelutilaan vallan passelit toistimet.

closeupwx1.jpg
 
Ei ihan pelkkä "ostos" mutta kahta en musantoistossa vaihda. Toinen on vasen Orion ja toinen on..

index.php


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Mulla taitaa olla ykkösenä Magnepan MG 12, kakkosena Naim Nait 5i ja kolmosena Anti-mode 8033.
 
Taitaa olla nuo Vienna Acoustic Mozart Grandit.
Kakkostilalla Arcam FMJ A38
 
Jo 3 pienintä Maggieta huudettu, siispä nokitan 3,6:lla :D Sain pari vuotta vanhat alle puoleen hintaan ovh:sta. Olin valmis maksamaan 700€ enemmän kun tulee käytetyt vastaan joten vielä kiitokset stadilaiselle myyjälle ;)
 
Käytetyt Gradient 1.2:t mökkikaiuttimiksi kymmenisen vuotta sitten.

KL
 
rami sanoi:
Mikä niissä on hyvää? Minkälaista musiikkia pääasiassa kuuntelet?
Ne vaan sopii tähän kämppään ja oheislaitteiston kanssa.
Keskialue on mielestäni aika 'hunajainen'.
Kovin alas nuo ei tosin mene.Mutta ei kanssa yläpää ole liian kirkas.
Proge,Blues ja 70's heavya pääosin kuuntelussa.
 
Magnepan -kaiuttimet (vuoroin SMG C, MMG, MG12).

Aina on niihin palattu, vaikka muutakin on melkoisesti kokeiltu. Lyömätön hinta/laatusuhde, pienimpiin oli rahaa jopa opiskeluaikoina.
 
Mitkäs plastiikkakuskien kokoontumisajot täällä on 8) Ihan kuin että Bemarikuskit olisivat omaansa kaikkein tyytyväisimpiä :D
 
Back
Ylös