Onkyo

jjahifi

Hifiharrastaja
Liittynyt
24.2.2007
Viestejä
16 358
Kaupunki
Kaarina
Kaksikanavaisen hifin puolella on monella merkillä omat nimikkoketjunsa. Tuon innoittamana aloitan tänne monikanavapuolelle myös merkkiketjun, tällä kertaa nimenomaan hajuttoman ja mauttoman hifin perusmerkistä eli Onkyosta.

Omassa käytössäni on monikanavan prosessorina jo jonkun aikaa ollut Onkyo PR-SC5509.

Tuo Onkyon prosessori on mielestäni nimenomaan mahdollisimman hajuton ja mauton. Se jättää hajut ja maut levyn tehtäväksi.

Lähestymistapa toimii monessa tapauksessa oikein mainiosti. Prosessorissa on omat ongelmansa, mutta niistä myöhemmin.

Toivon tähän ketjuun mahdollisimman monipuolista Onkyo-keskustelua. Erityisesti monikanavan osalta ja äänentoistoon painottuen, mutta muutenkin merkkiä ja sen tuotteita koskeva keskustelu on luonnollisesti tervetullutta.

Kuvaakaan sivuava keskustelu ei ole kiellettyä, mutta koska olemme hihififi-palstalla, niin ääni pitää huomioida.

t. jjahifi
 
Mun monikanavapakettini toimii niin ikään viimeisellä japani-aikakauden integroidulla Onkyolla. TX-DS989 on jenkkien Integra Research -brandin syntymäajoilta. Ei ole true sitä, eikä tätä - eikä hödmi-liitäntöjä, mutta onpahan vaan luotettava ja hyvä-ääninen vahvistin. Taisi olla aikanaan ensimmäinen THX ultra-approved-integroitu ja päivityksen jälkeen vielä ensimmäinen THX ultra II-intgroitu. Juu, ei ole enää nykyaika-hyväksytty, mutta mitä väliä. Uudempia Singapore/Malesia-versioitakin on tullut koeiltua, mutta niistä ei ole löytynyt alkuperäisen peittoajaa. Nämä nykyiset etuset ovat kyllä olleet kiinnostuksen kohteena.
 
Täällä integroitu halpis TX-NR818. Positiivisina puolina ainakin ominaisuudet vs. hinta. Löytyy Audyssey XT32, ja mielenkiintoisena harvinaisuutena pääkanavien aktiivisuodin (Active crossover network) biamp -käytössä. Näissä halvemmissa intergroiduissa Onkyolla on ikävä tapa karsia tärkeitä ominaisuuksia mallipäivityksen yhteydessä, esim. tuon vahvarin seuraajassa 828ssa on pykälää huonompi huonekorjain ja painokin pudonnut muutamalla kilolla. Tilalle on sitten tullut sisäänrakennettu WLAN ja jotain muuta yhtä tärkeää hapatusta.

Niin se piti muistaa mainita että Onkyon laadusta ei ole jäänyt kovin positiivista kuvaa. Ensimmäinen 818-yksilö alkoi sirisemään lämmettyään parin viikon käytön jälkeen, eikä sitä saatu kuntoon huollossa. Tilalle tuli sitten uusi vahvistin, tosin mustaa ei ollut enää saatavilla joten jouduin tyytymään hopeiseen. Nyt lähinnä jännittää se että koska vahvari päättää hajota uudelleen, ja tilalle tarjotaan uutta "parempaa" (lue huonompaa) mallia jos korjaus ei onnistu.
 
Viimeksi muokattu:
, miksei välittömästi ,
kun mulla on sormi nappulalla vähän kuumana ->
http://www.hifi-schluderbacher.de/s....html?xbcf6d=3a7bb986a4f344fe0d91214d1692925f

, ei niin, etteikö malli korvautuisi pian/-kkoin, mutta hinta ei ole paha.
Tosin se ei ole kivijalka ( iso miinus , täytyy tutkailla mahdollisuuksia ) , t. ' RIF '
Kyllähän tuo prosessori tosiaan uusiutunee noin vuoden kuluessa. Mahdollisesti vielä ennen kesälomia, mutta sopivan hintainen tarjous on noista kyllä houkutteleva. Hirveästi uutta tavaraa ei hdmi 2.0:n lisäksi oikein uuteen malliin saa, joten alennetulla hinnalla oleva tämänhetkinen malli on varteenotettava vaihtoehto varsinkin jos käyttä on ensisijaisesti musiikkipainotteista. (Katso yv-lokerosi, vinkki)

Tuossa PR-SC5509:ssä on oikeastaan pahin ongelma hdmi-läpimenon kanssa. Jos laittaa laitteen läpimenomoodiin, jossa hdmi menee vehkeen lävitse vaikka kone olisi standby-tilassa, niin hdmi-kortin elinikä lyhenee huomattavasti. Jos taas ottaa pelkän läpimenon kokonaan päältä, niin ongelmaa ei ole. Jokin maaginen kuormitus-/lämpenemisongelma tuossa mallissa.

Toinen mikä kannattaa tehdä on lukaista netistä löytyvät ohjeet Audusseyn käytölle. Lopputulos on tuolloin paljon parempi kuin vain heittämällä.

Spotify ei osaa tuossa tauotonta toistoa, mikä on tosi ärsyttävää aika monella äänitteellä.

t. jjahifi
 
Täällä integroitu halpis TX-NR818. Positiivisina puolina ainakin ominaisuudet vs. hinta. Löytyy Audyssey XT32, ja mielenkiintoisena harvinaisuutena pääkanavien aktiivisuodin (Active crossover network) biamp -käytössä. Näissä halvemmissa intergroiduissa Onkyolla on ikävä tapa karsia tärkeitä ominaisuuksia mallipäivityksen yhteydessä, esim. tuon vahvarin seuraajassa 828ssa on pykälää huonompi huonekorjain ja painokin pudonnut muutamalla kilolla. Tilalle on sitten tullut sisäänrakennettu WLAN ja jotain muuta yhtä tärkeää hapatusta.
Jep, joissa halvemmissa integroiduissa on aika hillitön hintakilpailu markkinoilla. Jossain pitää säästää aivan väkisin että saadaan uudet gimmick-tyyppiset jutut kuten WLAN, Spotify yms mahtumaan samaan hintaluokkaan kuin aikaisempi laite. Yksi mistä tingitään on juuri tuo Audusseyn versio (lisenssi ei ole ilmainen) ja toinen tavallinen on päätevahvistinpuoli. Sitten kun hinta kipuaa korkeammalle, niin rahaa riittää myös parempaan päätepuoleen.

Yksi Onkyolla monessa mallissa ollut piirre on tuulettimen puute. Hyvä siinä, että sivuääniä ei ole. Mutta ikävä siinä mielessä, että erityisesti halvemmilla integroiduilla on taipumusta kuumeta liikaa vähän kovemmassa käytössä.

Olen tuon oman prosessorini ääneen ollut tyytyväinen erityisesti SACD-levyjen kanssa. Ei cd-tasoisen signaalinkaan kanssa ole ongelmia äänen suhteen.

Ai niin, RIF:lle tiedoksi, yksi mitä tuo PR-SC5509 ei kunnolla osaa on verkkotoisto. Onkyo on ymmärtääkseni myöntänyt metatietokäsittelyssä olevan bugin, mutta ei ilmeisesti aio korjata sitä. No, ei ole minua haitannut koska käytän XBMC- ja JRiver-ohjelmistoja verkkosoittoon.

t. jjahifi
 
TX-NR818 on kaksikin tuuletinta, ne ovat laitteen pohjassa ja puhaltavat sieltä ylöspäin. En ole kuullut niiden ääntä koskaan, tiedä sitten ovatko nuo edes koskaan pyörineet. Viallisen yksilön sirinä ei tullut tuulettimista vaan siinä oli joku kortti vialla.

Mediantoistominaisuuksien puute ei minua haittaa, sillä siihen on tosiaan toiset vehkeet. Toki sitten jos av-vahvari joskus hoitaa homman yhtä hyvin kuin XBMC, voin muuttaa mieltä asian suhteen. Jos nyt jotain positiivista hakemalla hakee, niin Onkyon Android-kaukolla puhelimesta musan soitto toimii ihan OK verkon yli. Spotifyn käyttö on melkoista tuskaa tuolla Onkyon softalla...
 
Jossain vaiheessa Onkyon ht-integroitu mallisto uusiutui ja useat lehdet moittivat vahvistimien käyvän kuumina. Onkohan siitä aiheutunut lämpöhalvausongelmia käytännössä? Itse en ole ainakaan sellaisiin raportteihin törmännyt. Kyseessä voi olla tavanomaista suuremille tehoille viety A-luokkaisuus, mutta myös huono lämpösuunnittelu. Päätteissähähän kuumana käyminen on yleistä, mutta integroiduissa vahvistimissa voi olla lohkoja, jotka eivät siitä pidä. Samantyylisellä rakenteella taitaa olla jo ehditty julkaista monta sukupolvea ja käyttökokemuksia on kertynyt pitkältä ajalta. Onkos teillä kokemuksia, tai julkaistua tietoa asiasta?
 
Mulla Onkyo (876) kävi kuumana kuin kiuas, ja lämpöä tuotti nimenomaan kotelon yläosan HDMI-kortti. Se polttikin parissa vuodessa valmiiksi umpisurkeat konkkansa pilalle. Vaihdoin ne kertaalleen mutta HDMI alkoi pätkiä uudestaan jolloin myin koko romun.
 
TX-SR606 kävi allekirjoittaneellakin kuumana HDMI-kortin kohdalta, mutta ei temppuillut kuitenkaan millään lailla. Useamman vuoden oli kuitenkin käytössä ennen kuin vaihdoin pykälää järeämpään. Tämäkin yksilö käy kokolailla kuumana HDMI-kortin kohdalta parin leffan jälkeen. Tulee käytännössä todettua joka kerta kun lopettaa katselun, kun otan kämmenellä vahvarin kannesta tukea kun katkaisen jakoblokista sähköt. Ei siinä ihan kananmunia paistais, mutta ei siinä viitsi kovin pitkään nojailla.

Mulla on nuo vahvarit olleet juurikin tuosta nimenomaisesta syystä erittäin hyvin tuuletetussa tilassa, tällä hetkellä yksinään Lack-tason päällä. Minkäänlaisen TV-tason välikköön en laittaisi mistään hinnasta.

Varsinaiseen aiheeseen; TX-NR3010 on ollut kyllä positiivinen "yllätys" kaikin puolin. Käytettävyys on hyvä, johtunee toki suurelta osin siitä että Onkyota tuli käytettyä aiemminkin. Monikanavaiset konserttitallenteet ovat järjestään kuulostaneet hyvältä. Minulla on kylläkin pääkaiuttimet kierrätetty DIY-päätteiden kautta, joten ihan pelkästään Onkyon varassa ei olla. Tämä ainoastaan helpottamaan vaihtoa stereosta monikanavaan. Ei tarvitse vekslata johtoja tai pitää "ylimääräisiä" HT-kaiuttimia olohuoneessa.

Dynamic Volume ja Dynamic EQ toimivat mutkattomasti, jos niitä haluaa käyttää. Itsellä ei muistaakseni ole normaalisti käytössä kuin tuo Dynamic EQ.

Testissä käynyt TX-NR3009 katkoi audiota ikävästi kun dynamic volume oli käytössä. Lisäksi en saanut tunnistamaan digiboksin ulostamaa optista signaalia (CD:n optinen sen sijaan tunnistui ongelmitta). Se oli käytetty yksilö, joten liekö sillä ollut vaikutusta. Palautin liikkeeseen ja pyysin tilaamaan tilalle tuon 3010:n. Ja onneksi pyysin, koska nykyään näkyy olevan tuo 3010 huimasti kalliimpi mitä tuolloin siitä maksoin (n. vuosi sitten). Kyseistä mallia ei tuolloin löytynyt kauppiaan nettikaupasta, joten sähköpostilla tiedustelin, vai liekö ihan soitin, ei enää muista.

Mutta ominaisuuksiltaan on kyllä sellainen laitos, että en vaihda niin pitkään kun se vaan kunnossa pysyy.
 
Aikoinaan oli Onkyo TX-SR505 HDMI läpiviennillä, leffaa katsoessa oli about tunnin jälkeen ikäviä sammumisia, nähtävästi lämpörele iski päälle. Ei auttanut kun uudelleen virrat päälle hetken päästä ja sai taas hetken katsella, aika ärsyttävä ominaisuus. En viitsinyt edes laittaa niin surkeaa laitetta kiertoon kenenkään harmiksi vaan heitin romulavalle.
 
Onkyolla on tosiaan ollut ihan tunnetusti ongelmia tuon HDMI-kortin ylikuumenemisen kanssa. Lisäksi asiaan liittyy se kummallisuus, että jos pitää pass-through -toiminnon päällä lepotilassa, niin vehjes kuumenee enemmän myös normaalikäytössä. Joskin suunnittelukummallisuus tms.

Tuostahan on ollut paljon juttuja, joiden mukaan kortti kestää paljon paremmin jos voi pitää sen läpimenotoiminnon pois päältä. Mutta moinenhan ei ilahduta jos ominaisuutta tarvitsee.

t. jjahifi
 
Onkyolla on tosiaan ollut ihan tunnetusti ongelmia tuon HDMI-kortin ylikuumenemisen kanssa. Lisäksi asiaan liittyy se kummallisuus, että jos pitää pass-through -toiminnon päällä lepotilassa, niin vehjes kuumenee enemmän myös normaalikäytössä. Joskin suunnittelukummallisuus tms.

Tuostahan on ollut paljon juttuja, joiden mukaan kortti kestää paljon paremmin jos voi pitää sen läpimenotoiminnon pois päältä. Mutta moinenhan ei ilahduta jos ominaisuutta tarvitsee.

t. jjahifi

Ainakin omassa se oli kytketty pois päältä, eli vehje kyllä jäähtyi stanby-tilassa.
 
^Ok. En tunne tarkemmin tuon ajan Onkyoiden sielunelämää, mutta nuo HDMI-kortin lämpöongelmat ovat olleet Onkyon merkkiongelma jo jonkun aikaa. Uudemmissa kuulemma tuon läpimenotoiminnon poissaolo helpottaa asioita aika huomattavati. Itse en ole moista koskaan käyttänyt (tarve puuttuu), joten en osaa sanoa.

t. jjahifi
 
PR-SC5508:ssa ei ainakaan ollut minkäänlaisia HDMI-kortin lämpöongelmia, jos pass-through oli poissa käytöstä (ei tosin koskaan päällä ollutkaan). Sen sijaan TX-NR906 kävi uskomattoman kuumana eikä tilannetta varmasti auttanut sekään, että samassa lootassa oli vielä suht järeät päätteet ja muuntaja..
 
Minulla oli ennen Anthemia Onkyo TX-NR717, enkä voinut moittia laitetta. Vaihdoin siksi, että siitä puuttui digitaaliset out-liitännät ja Anthemissa on vahvuutena tuo erinomainen huonekorjaus. Onkyo ei lämmennyt juurikaan ja toimi muutenkin erinomaisesti. Hyvä budjettiostos.
 
Onkyo näkyy sitten luopuneen Audyssey -huonekorjauksesta, tilalle on tullut koko mallistossa Onkyon oma AccuEQ -korjaus. Tarkempaa tietoa ko. systeemistä en löytänyt, joten homma haiskahtaa.

EDIT: Ainakin 838 -mallissa mittaus suoritetaan vain yhdestä pisteestä, eli takapakkia on mitä ilmeisemmin otettu ja paljon. Myöskään mitään säätöjä korjaukselle jälkikäteen ei näytä olevan.
 
Viimeksi muokattu:
Joo, saa nähdä miten tuo AccuEQ oikein toimii. Sinänsä Audussey on jäänyt ilman erityisratkaisuja puutteelliseksi verrattuna joihinkin muihin ratkaisuihin, mutta tulee olemaan mielenkiintoista miten homma toimii.

Olisi voinut toivoa, että Onkyo olisi lisensoinut huonekorjauksen vaikka Lyngdorfilta.

t. jjahifi
 
^Tästä päätellen AccuEQ ei tee juuri mitään. Toisaalta monesti ei mitään on parempi kuin huono korjaus.
 
^Tästä päätellen AccuEQ ei tee juuri mitään. Toisaalta monesti ei mitään on parempi kuin huono korjaus.
Veikkaisin, että käytännössä ainoat tehtävät asiat tosiaan ovat viiveiden mittaus ja subbarin sovitus. Ne ovat aika paljon ja monesti se tärkein juttu, mutta kyllä nyt moodialueella voisi jotain muutakin hyödyllistä tehdä.

t. jjahifi
 
Back
Ylös