Onkyo TX NR 808

Bona Fide

Käyttäjä
Liittynyt
20.7.2007
Viestejä
81
Onko kellään kuuntelukokemuksia tästä vehkeestä?

Itseä kiinnostaisi upgradata omaa vahvistinosastoa, jotta pääsisi nautiskelemaan BD:n HD-äänestä. Nykyinen 10-vuotta vanha Sony ei HD-ääntä tietenkään pura. Tarkoitus olisi myös saada kerralla vahvistin, joka toimisi hyvin myös kaksikanavaisen musiikin kuuntelussa. Etukaiuttimina on KEF Reference 201:t, jotka kuulemmat vaativat tehoja vahvistimelta.

Tuolta löytyy yksi arvio vehkeestä
http://www.pocket-lint.com/review/4919/onkyo-tx-nr808-receiver-review


Onkyo TX NR 808

CONNECTION FEATURES

* Universal Port for Single-Cable Connection of Optional Onkyo Dock for iPhone/iPod or DAB+ Radio Tuner
* Component Video Switching (2 Inputs and 1 Output)
* 4 S-Video Inputs and 2 Outputs
* Analog RGB Video Input (D-sub, 15 pin) and Audio Input for PC
* 6 Digital Inputs (3 Optical and 3 Coaxial)
* 5 A/V Inputs (1 Front/4 Rear) and 1 Output
* Color-Coded, 7.1 Multichannel Inputs
* Video Output (Monitor)
* 1 Audio Input
* Phono Input
* Color-Coded, 7.2 Multichannel Pre Outs
* RS232 Port, IR (In/Out), and 12 V Trigger Outs (Zone 2/3)
* Bi-Amping Capability
* Color-Coded, Banana Plug-Compatible Speaker Posts
* RIHD (Remote Interactive over HDMI) for System Control

OTHER FEATURES

* Overlaid Graphical On-Screen Display (OSD) via All Video Outputs
* Audyssey Dynamic Volume™
* Audyssey Dynamic EQ® for Loudness Correction
* Crossover Adjustment (40/50/60/70/80/90/100/120/150/200 Hz)
* A/V Sync Control Function (Up to 250 ms in 5 ms Steps)
* 40 FM/AM Random Presets
* RDS (PS/RT/PTY/TP)
* Compatible with RI (Remote Interactive) Dock for iPod
* Bi-Directional, Preprogrammed, and Customizable RI Remote Control with On-Screen Setup, Mode-Key LEDs, and Macro Presets for Four Activities

ADVANCED FEATURES

* THX® Select2 Plus™ Certified
* HDMI® (Version 1.4a to Support 3D and Audio Return Channel) with Deep Color™, x.v.Color™, LipSync, Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM, and CEC
* 7 HDMI Inputs (1 Front/6 Rear) and 2 Outputs
* Audyssey DSX™ and Dolby® Pro Logic® IIz for New Surround Channels
* PLL Jitter-Cleaning Circuit Technology
* Audyssey MultEQ® for Room Acoustic Correction
* Network Capability for Streaming Audio Files (MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, Ogg Vorbis, AAC, LPCM)
* Internet Radio Connectivity (Last.fm, Napster, and vTuner)*
* Certified with Windows® 7 and DLNA Version 1.5
* Front-Panel USB Input for Memory Devices and iPhone/iPod Models (Enables Display of Album Artwork)
* Firmware Updates via Ethernet and USB
* Powered Zone 2 and Zone 2/3 Pre-Outs for Distributed Audio Playback in Multiple Rooms
* *Availability of services depends on region.

AMPLIFIER FEATURES

* 180 W/Ch at 6 Ω, 1 kHz, 1 Channel Driven, IEC
* WRAT (Wide Range Amplifier Technology)
* Three-Stage Inverted Darlington Circuitry
* H.C.P.S. (High Current Power Supply) Massive High Power Transformer
* Linear Optimum Gain Volume Circuitry

PROCESSING FEATURES

* Burr-Brown 192 kHz/24-Bit DACs (PCM1690) for All Channels
* Two 32-Bit Processing DSP Chips (DA830 and CS49834)
* Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, Dolby® Digital Plus, DTS-HD High-Resolution Audio™ Decoding
* HDMI Video Upscaling to 1080p with Faroudja DCDi Cinema™
 

Shadowman

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.11.2008
Viestejä
152
Kaupunki
Raahe
Itsellä on tuosta laitteesta hiukkasen iäkkäämpi malli TX SR 806 ja hankittuani sen huomasin heti, että 13 vuotta vanha TX-SV 525 on musiikintoistossa paljon parempi.

Äänestä puutuu kaikki ilmavuus ja menevyys, ääni on "vaihevirhemäinen" tilantuntu hukassa ja muutenkin tuntuu, kun mentäisiin käsijarru päällä. Ratkaisin asian hankkimalla 2 ch vahvistimen erikseen, monikanavatoistossa Onkyo hoitaa muut paitsi pääkanavat.

Mittaustulokset ja ominaisuudethan näissä ovat huippuluokkaa, ei siinä mitään, mutta kannattaa koekuunnella omassa laitteistossa mikäli mahdollista.
 

Legis

Lukulomalla
Liittynyt
2.12.2009
Viestejä
13 029
Kaupunki
Jkl
Kyllä 608:kin soittelee musiikkia hyvin, kunhan perässä on hyvät kaiuttimet, jotka eivät ole liian vaikea kuorma vahvistimelle. Kuuntelin liikkeessä kuukausi sitten Dali Ikon 6 mkII:ia, joita sattui pyörittämään Onkyo 608, ja ei mitään valittamista.

Arvioisin (keskimääräisesti) kotiteatterilaitteiden vasteen menevän mutkalle helpommin kaiuttimen impedanssipiikkien ja muun sellaisen takia, minkä vuoksi ne voivat olla hieman enemmän kranttuja soittelemaan vaikeita kaiuttimia tai ainakaan kaikkien kaiuttimien aikaansaamat muutokset taajuusvasteessa eivät ole kaikkien mieleen. Ongelma (mahdollinen, ei välttämättä todellinen) ratkaistu jos hankitaan jonkin laadukkas 2-ch-päätte ja laitetaan se Onkyo pre outteihin ajamaan pääkanavia.
 

Shadowman

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.11.2008
Viestejä
152
Kaupunki
Raahe
Bona Fide sanoi:
Kiitoksia kommentista! Oliko tuo mainitsemasi vanhempia vahvari stereo vai kotiteatterilaite?

Tässä myös toinen arvio laitteesta.

http://www.whathifi.com/Review/Onkyo-TX-NR808/

Vanhempi laite on myös kotiteatterilaite, itseasiassa juuri tuollainen:
http://www.springair.de/Onkyo-TX-SV-525-R_detail_8891_183.html

Nyt täytyy muistaa, että näissä ensimmäisissä kotiteatterivahvistimissa on ollut lähtökohtana 2-kanavainen
stereovahvistin, johon on lisätty pienempitehoiset keski ja takakanavat.
Pahimmat ongelmat lienevät päätevahvistuksen puolella, kuten Legis toteaa, en tosin ole varma ovatko syyt juuri nuo. Onkyota pelkkänä etuvahvistimena käytettäessä huomaa ainoastaan lievän stereokuvan kapenemisen.
Itse olen kokeillut tuota vahvistinta Noiden Mentor 6:n lisäksi Hifi 60/4 ja AW6i kaiuttimien kanssa.

Kaverilla kuuntelin uutta 600 sarjan Onkyota Hifi 6/2 kaiuttimien kanssa ja ihan kivastihan tuo yhdistelmä soi.
Siinä vaiheessa kun kaiuttimet ja muu toistoketju alkaa olla laadultaan tuon "ihan kivan" yläpuolella, kotiteatterivahvistimen pullonkaulat alkavat tulla selkeämmin esille.
Esimerkiksi Ikon 6:sta Mentor 6:n on laadullisesti melko iso hyppäys ylöspäin, tosin hintakin on 2,5 kertainen. Koekuunnelkaapa joskus huviksenne ;)
 

Bona Fide

Käyttäjä
Liittynyt
20.7.2007
Viestejä
81
Tämä vehje on ollut käytössä noin kuukauden. Tässä muutamia havaintoja.

Etukaiuttimet saa tuplajohdotettua, mistä tykkäsin. Etukaiuttimena toimivat KEF Reference 201 jalustakauttimet, jotka vaativat vahvistimelta hapaa. Takakaiuttimet ovat Audio Pron pienet Image-hyllykaiuttimet, jotka ajavat itselleni riittävästi surround kajareiden virkaa. Keskikaiutin on samaa Audio Pron:n sarjaa (vaihtaisin sen KEF:in keskikauttimeen, mutta tv-tason hyllytila ei tällä hetkellä anna myöten). Lisäksi alaääniä tuottaa Audio Pron 1.35(?) subbari. Onkyon käyttöönotto oli helppoa ja Audessyin huoneenkorjaustekniikka oli helppo ottaa käyttöön mikillä tehtävällä mittauksella. Mittauksen tuloksena tehtyjä säätöjä muutin sen verran, että kun vahvistin olisi leikannut alle 100 hz äänet pois etukajareilta ja ohjannut ne subbariin niin otin tämän pois.

Parhaan mahdollisen kuvanlaadun saamiseksi piti kytkeä vahvarin skaalaimet pois. Sonyn BD-soittimen skaalain teki selvästi parempaa jälkeä DVD:n suhteen. Vahvistimen muokkauspiirit tekivät itse asiassa melkoista sotkua. Eron havaitsi selvästi. Homma korjaantui siis kytkemällä ne pois päältä. Leffaäänen suhteen muutos 10 v. Sonyyn oli kuin yöllä ja päivällä parempaan suuntaan. Surround äänimaailma on erittäin elävä ja dialogi tulee selvästi kaikilla volyymeilla. Olen erittäin tyytyväinen.

Tavallisen stereo-musiikin osalta tuntui siltä soundi muuttui muutamassa viikossa. En tiedä on kyse jonkinlaisesta sisäänajosta (voiko vahvistimen osalta puhua edes mistään sisäänajosta???), mutta tuntui, että soundi parani merkittävästi. Kuuntelen musiikkia Pure Audio tai Direct moodissa, joten ääni tulee mahdollisimman vähin muokkauksin ulos. Uusi vahvistin on herättänyt cd-kokoelman henkiin ja musiikkia on tullut kuunneltua viime aikoina todella paljon. Tuntuu, että lähes kaikki materiaali soi paremmin. Erityisesti SACD:t ovat tuntuneet päässeen oikeuksiinsa ja niitä onkin tullut tilattua lisää. Mutta myös normicd:t tuntuvat heränneen uuteen eloon. Soundi tuntuu ilmavalta ja erittäin elävältä. Aiempi vahvari teki alaääniosastosta mössöä; soundi tuntui liian raskaalta ja jonkin verran epäselvältä. Ei enää.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen hankintaani. Edellinen AV-viritinvahvistin oli Sonyn lippulaiva 2000-luvun alusta (STR DB-940), joka maksoi markka-aikana liki saman verran kuin tämä Onkyo (siis euroiksi muutettuna). Tämä Onkyo soi upeasti ja kaikkia laitteita ohjaavan kaken käyttö pienen totuttelun jälkeen todella helppoa. Liitäntämahdollisuudet riittävät varmasti, koska nytkin jää suurin osa HDMI:stä käyttämättä (kytkettynä on Topfieldin digiboksi, Sonyn SACD/DVD-soitin NS700V, Sonyn BD-soitin 350 ja Dualin levari).
 

JayKay70

Käyttäjä
Liittynyt
30.10.2010
Viestejä
1 119
Kaupunki
Länsi-Vantaa
Mites lämpimänä sun NR-808 käy? Oma NR-807:ni on käynyt välillä aika kuumana ja itseasiassa käräytti pari päätettä pari viikkoa sitten. Sain onneksi huollatettua kohtuuhintaan (meni koko emolevy vaihtoon) ja kun huoltoliikkeessä laite avattiin ja tsekattiin vahinkoja, niin bongasin sisältä kaksikin tuuletinta, mutten ole koskaan huomannut niiden käynnistyvän... Ilmatilaa on kuitenkin aika hyvin ympärillä (onneksi).
 

Bona Fide

Käyttäjä
Liittynyt
20.7.2007
Viestejä
81
JayKay70 sanoi:
Mites lämpimänä sun NR-808 käy? Oma NR-807:ni on käynyt välillä aika kuumana ja itseasiassa käräytti pari päätettä pari viikkoa sitten. Sain onneksi huollatettua kohtuuhintaan (meni koko emolevy vaihtoon) ja kun huoltoliikkeessä laite avattiin ja tsekattiin vahinkoja, niin bongasin sisältä kaksikin tuuletinta, mutten ole koskaan huomannut niiden käynnistyvän... Ilmatilaa on kuitenkin aika hyvin ympärillä (onneksi).

Eipä tuo tunnu erityisen lämpöisenä käyvän. Kokeilin päältä muutaman tunnin käytön jälkeen. Etuosa oli viileä. Takaosa oli pikkaisen lämmennyt, mutta ei tuntunut vielä mitenkään kuumalta. Jätin laitehyllyyn vahvarin yläpuolelle reilusti tilaa, joten ilmanvaihto toimii. Vanha Sony-vahvistin kävi huomattavasti kuumempana.
 

JayKay70

Käyttäjä
Liittynyt
30.10.2010
Viestejä
1 119
Kaupunki
Länsi-Vantaa
^Tuohon lämpöjuttuun vielä sen verran, että 807 saattoi lämmetä lujasti, koska etukanavat olivat preouteista kiinni stereovahvarissa. Nyt kun on vahvarinvaihtoviikot menossa ja uusi etunen vasta tulossa, niin on ollut pääkaiuttimetkin suoraan Onkyossa kiinni, niin näyttäisi grillivastuskin sammuneen... 807:kin antaa mahdollisuuden bi-ampata pääkaiuttimet ja näin teinkin, mutta tällä ei ollut lämpenemiseen mitään vaikutusta ja uskaltaisin sanoa, että lämpötila vahvarin yläpinnalla laski kymmeniä asteita tulikuumasta miellyttävän lämpimään (ei siis kuumaan) ..!
Hieman kyllä ihmetyttää, jos pääkaiuttimien vetäminen preoutien kautta stereovahvarille mahdollistaa munien paistamisen vahvarin päällä... ??? :mad: Kunhan saan sterosetin jälleen kasaan, niin testaan vielä tuon preout-ilmiön ja jos oikeasti on siitä kiinni, niin sitten jatkossa on tyytyminen kaapelijumppaan musiikista leffoille vaihdettaessa...
 

Denali

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.5.2009
Viestejä
11 642
Kaupunki
Salo
JayKay70 sanoi:
^Tuohon lämpöjuttuun vielä sen verran, että 807 saattoi lämmetä lujasti, koska etukanavat olivat preouteista kiinni stereovahvarissa.
Hieman kyllä ihmetyttää, jos pääkaiuttimien vetäminen preoutien kautta stereovahvarille mahdollistaa munien paistamisen vahvarin päällä... ??? :mad:
Ettei vain päätevahvistin meni epästabiiliksi ilman kuormaa?
 

JayKay70

Käyttäjä
Liittynyt
30.10.2010
Viestejä
1 119
Kaupunki
Länsi-Vantaa
^Enpä tuohon osaa oikein vastata... Mutta hiffasin ratkaisun ihan itse ja tajusin, että hyllyssäni on nyt ylimääräistä tilaa kun vanha integroitu lähti vaihtoon ja otin sen alla olleen lasihyllyn pois ja Onkyo sai kunnolla ilmatilaa (oli n.15 cm ja nyt 25-30 cm). Pitäis kai virittää joku pieni tuuletin puhaltamaan kuumat ilmat pois Onkyon päältä... Pahus vaan, kun 807-mallissa ei vielä ole usb-liitäntää, johon saisi hyvin tuulettimen kiinni. Pitää virittää koko laitearsenaali tasossa täysin uuteen ruotuun uuden päätteen tultua ja antaa sitten Onkyon yläpuolelle kunnolla Lebenstraumia. Jännä vaan, etteivät stereovahvarit (Regan Mira 3 ja Maia 3) ole lämmenneet käytössä oikeastaan yhtään, mutta nuo Onkyon a/v-vahvarit ovat olleet tosi herkkiä sijoitukselle ja käyvät kuumana jos vähänkin ahtaampaan rakoon laittaa (vaikka omasta mielestä olisinkin antanut ruhtinaallisesti tilaa).

Bona Fidelle vielä vinkiksi, että saat Onkyon stereotoistoa parannettua vielä laittamalla pääkanavat preouteista päätevahvarille, jos vaan tila ja budjetti antavat myöten. Itse laitoin eilen pääkanavat Rega Maia 3-päätteeseen kiinni ja kyllä sain aikamoisen parannuksen stereotoistoon. Päivitin itse noin vuosi sitten Onkyo TX-SR606:sta tuohon 807:aan ja omat havaintosi ovat täsmälleen samat, mitkä itse tein, mutta menin sitten pöljä kuulemaan hyvää kaksikanavasettiä ja piti sitten päivittää sitäkin puolta ;) Leffakäytössä Onkyo onkin sitten aika epeli ja sen vuoksi en ole siitä luopunutkaan, vaikka viime aikoina leffojen katsominen onkin jäänyt vähemmälle. Vielä pitäisi jossain vaiheessa testata nuo "front high"- ja "front wide"-modet (ProLogic IIz) musiikin kanssa ja varsinkin konserttitaltioinnit (siis videot) voisivat tuosta hyötyä paljonkin. Muutenkin monista äänitteistä saa yllättävän hyviä kiksejä ProLogic IIx Music-tilassa. Puritaanihifisteillehän tuo on silkkaa myrkkyä, mutta yllättävän hyvin Onkyo osaa jakaa soittimet kanavien kesken (itselläni seitsemän) ja musiikki täyttää oikeasti koko huoneen ilman puuroutumista. Kannattaa ainakin kokeilla ihan vaan vaikka vahvarin ominaisuuksien testaamisen nimissä. Vakavampi musiikinkuunteluni tapahtuu sitten kuitenkin ihan perinteisenä stereona stereosetillä.
 

Bona Fide

Käyttäjä
Liittynyt
20.7.2007
Viestejä
81
JayKay70 sanoi:
Bona Fidelle vielä vinkiksi, että saat Onkyon stereotoistoa parannettua vielä laittamalla pääkanavat preouteista päätevahvarille, jos vaan tila ja budjetti antavat myöten. Itse laitoin eilen pääkanavat Rega Maia 3-päätteeseen kiinni ja kyllä sain aikamoisen parannuksen stereotoistoon. Päivitin itse noin vuosi sitten Onkyo TX-SR606:sta tuohon 807:aan ja omat havaintosi ovat täsmälleen samat, mitkä itse tein, mutta menin sitten pöljä kuulemaan hyvää kaksikanavasettiä ja piti sitten päivittää sitäkin puolta ;) Leffakäytössä Onkyo onkin sitten aika epeli ja sen vuoksi en ole siitä luopunutkaan, vaikka viime aikoina leffojen katsominen onkin jäänyt vähemmälle. Vielä pitäisi jossain vaiheessa testata nuo "front high"- ja "front wide"-modet (ProLogic IIz) musiikin kanssa ja varsinkin konserttitaltioinnit (siis videot) voisivat tuosta hyötyä paljonkin. Muutenkin monista äänitteistä saa yllättävän hyviä kiksejä ProLogic IIx Music-tilassa. Puritaanihifisteillehän tuo on silkkaa myrkkyä, mutta yllättävän hyvin Onkyo osaa jakaa soittimet kanavien kesken (itselläni seitsemän) ja musiikki täyttää oikeasti koko huoneen ilman puuroutumista. Kannattaa ainakin kokeilla ihan vaan vaikka vahvarin ominaisuuksien testaamisen nimissä. Vakavampi musiikinkuunteluni tapahtuu sitten kuitenkin ihan perinteisenä stereona stereosetillä.

Pitää pistää korvan taakse ja tutkailla asiaa. Tällä hetkellä ykkösenä hankintalistalla on BD- ja CD-soitinten uusiminen.
 

martti

Käyttäjä
Liittynyt
29.3.2009
Viestejä
106
809siin päivitin ite n.viikko sitten,tykin kuva ainakin dvdllä parani kun skaalaimet ovat vaihtuneet faroudjasta marweliin,muuten en oo häntä vielä kerinny pahemmin veivaileen ;)
 

Bona Fide

Käyttäjä
Liittynyt
20.7.2007
Viestejä
81
martti sanoi:
809siin päivitin ite n.viikko sitten,tykin kuva ainakin dvdllä parani kun skaalaimet ovat vaihtuneet faroudjasta marweliin,muuten en oo häntä vielä kerinny pahemmin veivaileen ;)

Kuten omassa arviossani havannoin niin 808:n skaalain oli syvältä. Hyvä, että ovat vaihtaneet parempiin. Tosin niillä mitään omasta mielestä tee muutenkaan, koska BD-soitin tekee niin hyvää jälkeä.
 

martti

Käyttäjä
Liittynyt
29.3.2009
Viestejä
106
Bona Fide sanoi:
Kuten omassa arviossani havannoin niin 808:n skaalain oli syvältä. Hyvä, että ovat vaihtaneet parempiin. Tosin niillä mitään omasta mielestä tee muutenkaan, koska BD-soitin tekee niin hyvää jälkeä.
Joo toki soitin hyvin skaalaa,mutta parantaa se vähän tuota surkeaa ylen kuvaa,vaikka miulla kyllä tulee kaikki canal digitalin eli lautasen kautta
 

jtav89

Käyttäjä
Liittynyt
14.3.2011
Viestejä
13
Kaupunki
Pieksämäki
Mulla olis myytävänä musta Onkyo TX-NR808. Laittele viestiä jos kiinnostaa o5o 326 4237.
 
Ylös