Onkyo DVD-soittimissa Burr-Brown D/A-muunnin

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Ajattelin pistää tämän tälle osastolle, koska kaikkia ei välttämättä kiinnosta DVD-soitin äänilähteenä ja sen analogiset ulostulot.

Haluatko edullisen, nopeatoimisen cd-soittimen?

Tarina alkaa niin että ostin joskus viimevuonna Onkyo DV-SP500 -mallisen DVD-soittimen käytettynä myyntipalstalta. Siinä on metallinen etulevy ja DVD-soittimeksi erittäin nopeat toiminnot. Analogiset ulostulot, optinen (Toslink) ja coaxial löytyy, mutta uusimmat liitännät puuttuvat (HDMI jne).

Nyt siihen kiinnostavaan osaan, eli ominaisuuslistalta löytyy:
- 192 kHz/24-Bit Burr Brown DAC

Jos pitää Burr Brown -soundista, niin tuollainen hieman paremman luokan DVD-soitin saattaa sopia joillekin äänilähteeksi sellaisenaan. Itseasiassa se soi varsin mukavasti kun pistää välikaapeliksi Shultzin kaapelia. Vertasin sitä Beresfordiin ja modattuun Monarchy Audion dacciin. Dvd-soitin pärjäsi varsin hyvin, muttei silti ole samanlainen ääneltään vaikka Monarchyssakin on Burr Brownin D/A-muunnin.

Tuolla on laitteen speksit, esitteen muodossa:
http://www.intl.onkyo.com/downloads/product_info/pdf/dv-sp500_leaflet.pdf
Toinen vanha esite koko mallistosta: http://www.eu.onkyo.com/dl/200041/2002_2003_finnish.pdf

Nykyisistä laitteista vähän vastaava on varmasti ONKYO DV-SP504E:
http://www.autostudio.fi/product_info.php?products_id=6152

Onko laatu nykyisin enää samaa kuin 5 vuotta sitten, sen voi joku halutessaan testata. Käytettynä n. 100 eurolla hyvä ostos pelkäksi pyörittimeksi tai jollekin jopa äänilähteeksikin.

Miksi otan tämän nyt esille? Oma soittimeni luki jo vähän aikaa sitten yhtä levyä huonosti, joten varakoneen etsintä voi alkaa joskus. Olisi hyvä jos siihen mennessä muillakin olisi kokemusta näistä. Lisäksi juuri DV-SP500:sesta löytyy enää todella vähän tietoja, koska se on niin vanha malli.

Lopuksi Onkyo DV-SP500 kuvia...
vo3gck.jpg
22jdiq.jpg


34q0nxd.jpg


33k934i.jpg
 

pölsä

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2008
Viestejä
3 555
Kaupunki
Kangasala
Hyvä pointti, olen omistanut Onkyon DV-SP503E:n ja olin siihen tyytyväinen. CD-ääneltään laite oli neutraali ja rasittamaton. SACD:t ja DVD-Audiot kuulostivat vielä paremmilta. Ulkonäöltään soitin vastasi aika lailla tuota 500:sta.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Yhden pyörittimen laitteisto on toiminut toistaiseksi hyvin, eli käytän tuota DAC:n kautta CD:n pyörittimenä ja katson ne satunnaiset leffat myös sillä (äänet saman DAC:n kautta).

Kiinnostava aihe on myöskin mitä saa lisää kun mallinumeroa kasvattaa. Tässä esimerkkinä vähän järeämpi DV-SP1000:
http://www.onkyousa.com/model.cfm?class=DVD&m=DV-SP1000

Siitä vaan käytettyjä bongaamaan...


Lisäys:
Uusi DV-SP506S (silver)... $191.95 at B&H Photo-Video
http://www.productwiki.com/onkyo-dv-sp506/
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Burr Brownilla (eli Texas Instrumentsilla) on kai pari sataa eri DA-muunninpiiriä, eli pelkkä merkki esitteessä ei vielä paljoakaan kerro sisällöstä. DVD/CD-soittimissa nyt ei kovin montaa eri mallia pyöri, mutta silti kannattaa kaivaa jostain tieto tarkasta piiristä jos sen perusteella jotain laitteesta arvelee. Mutuilisin myös sen verran, että itse DA-muuntimen tyyppi ei tee kuin pienen osan laitteen saundista. Maailman parhaankin muuntimen voi tehdä kelvottomaksi hoitamalla analogivahvistuksen heikoilla osilla ja kun vielä laitteen virtapuoli ja suodattimet tyritään niin se onkin sitten siinä.

Ps. Yamahan av-vahvistimissa käytetään myös BB:tä eikä analogiapuolikaan ole onneton. Aloittelija siis voi säästää pyörittimessä jos vahvistin sisältää ok:n muuntimen. En ole verrannut kuin vähän kalliimpien av-vahvistimien inputteja ja tuolla rajallisella kokemuksella en lähtisi niiden saundia missään nimessä tyrmäämään.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Gretch sanoi:
Burr Brownilla (eli Texas Instrumentsilla) on kai pari sataa eri DA-muunninpiiriä

Uudemmassa DV-SP506:ssa on:
Three Burr-Brown (PCM1796) 192 kHz/24-Bit Audio DACs

Mitäs Gretch tuohon kommentoi?
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Sanoisin, että ei varmasti huono muunnin. Accuphase mm. käyttää tuota monessa toistimessa esim DP-500:ssa noita on 4 rinnan. Jotenkin minulle on vain jäänyt sellainen kutina, että ei BB:n piirit välttämättä juuri nyt vuonna 2009 enää ole niin legendaarisia, että ne tarkoittaisivat yhtä kuin "parasta mitä saa", kuten oli ennen. Wolfsonit, Cirrus Logic, Analog Devices yms tuntuu monen mielestä tarjoavan jopa parempaa suorituskykyä. Riippunee toki paljon kuuntelijastakin ja loppupeleissä erot ei ole järisyttäviä (koko paketti tekee saundin, kuten edellisessä viestissä yritin tuoda ilmi).

En viitsi enempää spekuloida, koska en ole parittanut eri muuntimia samanlaiseen analogiasteeseen, eli en yksinkertaisesti osaa sanoa paljonko itse piiri merkitsee. Lampizatorin sivuilta löytyy eroista aika paljon tietoa, mutta sekin on vain yhden miehen mielipide (joskin harvalla varmasti on enempää kokemusta - tai harva tuo riippumattoman mielipiteen verkkoon).
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Lähinnä otin tämän keskustelun esiin täällä Harrastuksen alkutaipaleella -osiolla siksi että myös halvassa paketissa voi saada ihan hyvää tavaraa, varsinkin käytettynä.

Gretch on ihan oikeassa että monissa vahvistimissa on ihan asiallinen muunnin vaikka itse pidänkin niiden ääntä vähän tylsänä, mutta se on oma päähänpinttymäni.
 
J

Jigsaw

Hieno DVD, minullakin tuollainen joskus oli. Uudet DVD:t on aivan rimpuloita, kun vertaa vanhanliiton asiallisiin laitteisiin joissa huomiota kiinnitetty myös ulkoiseen olemukseen.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 796
Ihan mutulla Rajani, uskon että tuo soitin voi hyvinkin olla kiva toistin. ;)
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Svoo sanoi:
Ihan mutulla Rajani, uskon että tuo soitin voi hyvinkin olla kiva toistin. ;)

Kiva on hyvä sana. En sanoisi sitä erinomaiseksi mutta hintaansa nähden ok:ksi. Täytyy joskus avata ja katsoa mitä se on syönyt ja saako vaikkapa oparit vaihtamalla millaista ääntä ulos.
 
Ylös