Onko Simexejä kuulleita?

hatiol

Käyttäjä
Liittynyt
15.8.2006
Viestejä
434
Löytyykö ketään joka uskaltaa myöntää ostaneensa ne Simexin SA4T tai SA4Ti lattiakaiuttimet, jotka saivat melko mukavat arvostelut Hifimaailmassa?

Onko kukaan rohjennut ottaa niitä edes koekuunteluun?
Mielelläni joitakin mielipiteitä niistä kuulisin, jos jollakulla asiasta kokemusta on.

Kiitos ja mukavaa Uudenvuodenjuhlaa ja onnistukoot pyrkimyksenne tulevana vuonna paremmin kuin koskaan aiemmin!
 
Eikös noi ollu messuillakin esillä.
Itse en kyllä kerinny kuuntelemaan.
Josko joku muu olis noi bongannu..

Varmaan ihan hyvät hintaisekseen, Ei kun kokeiluun ja raporttia tänne.
 
Olisi tosiaan kiinnostavaa jos joku vertailisi vaikka vastaaviin (kooltaan) merkkikaiuttimiin.
 
Joku muistaakseni täällä mainitsi ohimennen kuunnelleensa Simex'ejäkin messuilla, ja mikäli muistan oikein, ei niitä lytännyt. Taaskaan ei kyllä ole minun muistiini luottamista, saatan muistaa aivan väärin.
 
Merkki on kirosana hifistien keskuudessa, "ei noin halpa voi soida hyvin". Periaatteessa hyvin valitussa kokonaisuudessa ko. höpöttimet soivat juuri niin hyvin kuin niiden pitääkin. Minä istuin Hifimessuilla Simex demossa ja voin suositella mikäli lähdetään liikkeelle ajatuksena opiskelijabudjetti. Siinä on riittävästi ja ylikin tuon budjetin. Ylemmillä keskiäänillä on pientä karheutta joka varmasti kompensoituu esim. puutalossa, kokonaisuutena juuri tuon Hifimaailma- lehden testin kaltainen. Kaikkea ei sitten saa millään, tuo pitää muistaa.
 
On tässä tämän vuoden puolella tullut suositeltua noita Simexin SA4Ti -kajareita laadun suhteen varsin vaativalle musiikinystävälle. Sellainen budjettisetti tuli rakenneltua yhdessä ko henkilön kanssa. Raportoin tarinan blogissani kunhan saan kirjoiteltua asian auki.

t. jjahifi
 
Messuilla kuulleena parasta A-luokkaa hinta-laatusuhteelltaan.
 
hatiol sanoi:
Löytyykö ketään joka uskaltaa myöntää ostaneensa ne Simexin SA4T tai SA4Ti lattiakaiuttimet, jotka saivat melko mukavat arvostelut Hifimaailmassa?
En oo kuullu, mutta ittee kiinnostaa myös ko.kajari. Onkohan kukaan tuota verrannut Q Acousticsin 1030i malliin? Painivat samassa hintaluokassa ja ainakin Q A:n jalustamallia on kovin tääläkin kehuttu.
 
Itsekkin kuulin messuilla simeksin pönttöjä ja minusta ne olivat hinta huomioon ottaen perhanan hyvät. En muista millä romppeilla niitä soiteltiin.
 
Panssarikenraali sanoi:
En oo kuullu, mutta ittee kiinnostaa myös ko.kajari. Onkohan kukaan tuota verrannut Q Acousticsin 1030i malliin? Painivat samassa hintaluokassa ja ainakin Q A:n jalustamallia on kovin tääläkin kehuttu.

Tuo 1030i on vielä parempi jos tila vain antaa myöten. Molemmat loistavia pömpeleitä, joilla musiikinkuuntelu maistuu, ei ole yritetty liikaa mitään.
 
Lisää kommentteja kaupailisin näistä Simexin testimenestyjistä. Kuinka mahtaisi toimia n. 14 neliön huoneessa? Kuinka paljon vaativat tilaa ympärilleen? Entäpä minimikuunteluetäisyys?
 
Minkäs hintaluokan pöntöt nuo Simexit sitten on? Minkäkokeiset elementit niissä on?
 
Crimson sanoi:
Lisää kommentteja kaupailisin näistä Simexin testimenestyjistä. Kuinka mahtaisi toimia n. 14 neliön huoneessa? Kuinka paljon vaativat tilaa ympärilleen? Entäpä minimikuunteluetäisyys?
Tulipa ostettua tuo uusin Hifimaailma, jonka testissä Simexit menestyivät erinomaisesti. Testissä mainittiin kaiuttimien viihtyvän lähellä seinää. Hyvältä vaikuttaa siis, mutta vielä olisin kaipaillut kommentteja kanssaharrastajilta.
 
Windowpane sanoi:
Lehtisen Matin blogissa taitaa olla tuoreimpia kommentteja
Joo, sieltä minä taisin nuo alunperin bongatakin. Erittäin mielenkiintoiselta vaikuttaa. Lienee budjettisettiin melko hyvältä valinnalta. Täytynee testata itsekin... ;)
 
Olen kuullut näitä Simexejä ainoastaan messuilla. Se mikä tuli selväksi, on ns. hifistynyt ääni. Ääni on tasainen, eikä siinä ole mitään häiritseviä värittymiä. Rajoitteet ovat basson ulottuvuudessa ja äänenpainevaroissa. Erittäin onnistunut kompromissi ja pesee varmasti useita kertaluokkaa kalliimpia kaiuttimia.
 
Omat kokemukset

Ostin ko speekkerit takakaiuttimiksi osaksi sen takia että ovat kirsikan värisenä samaa väritystä kun omat Dalit, osaksi koska niitä on kehuttu hifimaailmassa joten tiesin etteivät ne voi olla täysin sudet, osaksi koska ne ovat todella HALVAT.

Etäisyys 2,7m, kuuntelu 3,9m (lähempänä enemmän sisällä äänikuvassa mutta se leviää, kauempana kirkastuu liiaksi), suuntaus hartioihin, akustoitu n.70m2 huone, paremman pään oheislaitteisto.

Kytkin ne pääkaiuttimien viereen vaan jotta testaan onko ne ehjät ja jäin näitä kuuntelemaan koko illaksi.

Arvosana: kelvollinen. (*****-kelvollinen-hyvä-oikeen hyvä-erinomainen)

Äänessä ei ole mitään suurta virhettä (pieniä on toki) joka otaisi korvaan, ääni on tasainen, musikaalinen, neutraali; toki se voisi olla paljon parempi joka osa-alueella.
Bassojen taso on turhan matala mutta laatu ja ulottuvuus kohtalainen. Pienemmässä huoneessa huone avittaa niiden tasoa, samoin seinän läheisyys. Hyvälaatuinen subi on helppo saa soimaan näiden kanssa tason takia (liikaa on paha saada pois) mutta huonolla tai väärin säädetyllä sen voi myös helposti pilata.
Kitara, piano, saksofoni toistuu luonnollisesti. Laulajien äänet ovat luonnolliset ja mehukkaat mikä on näiden ehdoton vahvuus! Äänikuvakin on suht kasassa: ei pistemäinen mutta keskellä, 3-ulotteisuutta ei kauheasti ole.

Suurimmat puutteet tulee dynamiikassa mutta sekin koon huomioon ottaen kohtalainen. Nämä tarvitsevat paljon tehoa jotta niistä saa ääntä irti. Krell työnti 1/4 enemmän kuunteluvoimakkuudella kun Daleihin tarjoten 300w jatkuvaa 6ohm. Ilmotettu 150w sieto on alakanttiin.
Tosin tykkään kuunnella kovaa...

Ihan hyvä fiilis näistä jäi. Hinta ja koko huomioon ottaen todella kova luu. Neutraalisuuden takia suosittelen kaapeliksi jotain hopealla pinnoitettua kuparia, saa ääneen enemmän eloa, resoluution puute peittää kyllä sihinät alleen.
Musiikin kuuntelijan kaiutin.
 

Liitteet

  • Simex sa4ti.jpg
    Simex sa4ti.jpg
    161 KB · Katsottu: 68
Back
Ylös