Onko C-kasettidekki hifiä?

jussipaita64

Käyttäjä
Liittynyt
27.1.2009
Viestejä
133
Ostin Ebay.de-sivustolta Yamahan KX-500 kasettidekin. Ei 3-äänipäinen, mutta mainion kuuloinen, ja kuuloisuushan tässä ratkaisee.

Niin tosiaan onko kasettidekki hifiä????
 
Nykyisin kasettidekkia kannattaa harkita ainoastaan, jos omistaa musiikkia C-kaseteilla.
 
No minä silloin ennenmuinoin sain käsityksen, että kasettidekki on kaikkea muuta kuin hifiä, mutta ehkä tilanne on muuttunut aikojen saatossa.

Sitten se periaatteellinen kysymys, mikä on hifiä? Olisiko se (Deutsches Institut für Normung (DIN) standard DIN 45500)???
 
Venyy ja paukkuu eli taatusti musikaalinen, mutta hifiä? Tästä on korkea uskollisuus kaukana; lasten leluksi se alunperin suunniteltiinkin.
 
On se. Ostin vuonna -88 Pioneer CT737 MkII dekin (ja on minulla vieläkin ja myös toimii). TM testasi aikannan laitteen ja totesivat, että hyvällä nauhalla taajuusvaste oli lähes cd-levyn veroinen. J-lacanin mainitsema ongelma nauhojen venymisestä koskee ehkä vain budget-tason koneita, eivätkä hyvät C-nauhurit todellakaan ole lasten leluiksi tarkoitettuja.
 
CT737 MarkII myös täällä. Pioneerin musikaalisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta kyllä se taatusti hifiä on :D.
 
On se varmaan, kun muutkin niin sanoo. Ja ennen kaikkea se on hauska lelu, vilkkuvaloja yms. Mulla on pari viikkoa vanha Sony TC-K555ESII ja pikkuveljellä on muuten kanssa Jammu. Oiskohan peräti tuo sama malli, jonka tilasit. Noissa parikymmentä vuotta vanhoissa kaseteissa äänenlaatu on jo kyllä hiukkasen heikentynyt.
 
En tiedä onko hifiä mutta painoa ja ulkonäköä on vaikka naapurille jakaisi kun kasettidekkinä omistan uutena ostettuna jaskus 80-luvulla Luxman K-03.
Kertokaa onko se hyvä vai nou.
Kuvia ja teknisiä tieoja saa googlesta, nyt ei jaksa alkaa niitä etsimään.
 
Stereoplayn pisteitä kasettinauhureista: CT-737MkII 33-35p, K-03 33-35, KX-500 RS 29-31 ja TC-K555ESII 29-31. Uudemmat nauhurit ovat saaneet hiukan enemmän pisteitä ilmeisesti Dolby S:n ansiosta. Listan "referenssi" on Sonyn TC-KA6ES 41-43 p.
 
Jep ja sä tiedät sen varmaan itsekin :) Testi on ollut lehdessä 7/85 ja hinta oli silloin Saksassa 1500 euroa (huh).
 
Kasettidekki on analoginen äänilähde :D :D Siis takuumusikaalinen peli :D :D :D
 
yrjomaki sanoi:
Kasettidekki on analoginen äänilähde ...

Analoginen , niin no , biasoinnin voi tavallaan ajatella näytteenottotaajuudeksi , vai kuinka ?
tape.gif

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/audio/tape.html#c3

ellei muuten niin "piruuttain" :)
 
Nakamichi Dragon oli kyllä aikoinaan hifiä ja taitaa olla vieläkin, jos sellaisen vielä löytää. Teknisesti uskomaton laite kaikkine toiston ja tallennuksen optimointi toimintoineen. Lienee kaikkien aikojen C-kasetti pyöritin. Olin kauan sitten ko. laitteen iloinen omistaja, mutta digi vei lopulta voiton tästäkin lohikäärmeestä. 8)
 
Coltrane sanoi:
Nakamichi Dragon... lienee kaikkien aikojen C-kasetti pyöritin.

Eräs kaikkein hienoimmista, ja automaatti-atsimuuttinsa ansiosta toistimena ehkäpä se paras. CR7E oli tallentimena kenties vielä himpun suorituskykyisempi, ja olihan siellä sitten se 1000ZXL tietysti...
 
Viimeksi muokattu:
Tällainen löytyy hyllystä:

hifi_8.JPG


ja kyllä se on hifiä tuokin. Sillä saa niiltä 300+ c-kasetilta, jotka komerossa makoilee ihan aitoa ja alkuperäistä vinyylisoundia halutessaan.
 
Back
Ylös