Ongelmia äänentoiston kanssa

Ezra

Käyttäjä
Liittynyt
14.5.2009
Viestejä
4
Omistan Pioneer VSX-D514 vahvistimen ja Eltaxin kaiuttimet (5kpl) + Radionetten subbari. Ongelmani on se, että jonain päivinä ääni kuuluu ainoastaan vasemmasta etukaiuttimesta. Ongelma ilmaantui aivan hiljattain ja katoilee välillä. On myös ollut pitkiä aikajaksoja, jolloin minkäänlaisia ongelmia ei ole ilmennyt. Mitään muutoksia en ole tehnyt kokoonpanoon koskaan (on ollut muutaman vuoden käytössä), välillä ongelma on kadonnut, kun on vetänyt virrat poikki joksikin aikaa tai irrottanu kaiutinpiuhat hetkeksi ja laittanut takaisin - välillä nämä konstit eivät taas ole toimineet.

Onko kenelläkään varteenotettavia poppaiskonsteja ongelman ratkaisemiseksi?
 
Aloita tunnistamalla missä se ongelma on. Vaihda ne oikuttelevat kaiuttimet vaikka alkuun päittäin ja katso siirtyykö ongelma puolelta toiselle. Jos siirtyy, vika on kaiuttimessa ja jos ei siirry niin vahvistimessa tai äänilähteessä.
 
Hmm, kävi vähän kuten arvelinkin, eli irrottelin taas virtapiuhaa ja kaiutinpiuhaa hetkeksi, niin alkoi taas toimimaan...

Osaako kukaan tarjota järkevää selitystä tälle? Mitkä voisi olla mahdollisia häiriön aiheuttajia? Itse alan vakaasti uskoa, että tätä säätelee joku kosminen voima, sen verran pihalla olen tästä ilmiöstä.
 
Katsoppa piuhat läpitte = veikkaan että rca on oikosulussa....
Siis muutama karva ottaa maihin kines.Villi veikkaus pitää yleensä totuuden sisällänsä :)
 
Hmm, niijoo unohtui tietysti mainita, että onhan tossa mikseri kans kiinni. Sen kautta olen vetänyt tietokoneesta ja levysoittimesta äänet vahvariin. Voiko mikseri kiusata vahvistina jotenkin? Voisiko olla siis joku maadotusjuttu tms? Kaiuttimet tuskin ovat rikki, kun testiääni kuului kaikista.
 
Nyt meni kyllä mystiseksi. Testiääni kuuluu tosiaan kaikista kajareista, mutta heti kun yrittää kuunnella esim. radiota tai jostain muusta lähteestä tulevaa ääntä, ei kuuluu muualta kuin vasemmalta edestä. Kuulokkeilla kuuntelu taasen onnistuu ihan normaalisti.

Olen useaan otteeseen käynyt läpi johtoja ja vaihtanutkin niitä. Mahtaako nyt kuitenkin olla vika vahvistimessa jossain? Kannattaako tuota käyttää huollossa? Vai etsiä suosiolla uusi tilalle?
 
Back
Ylös